Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EXEKUCE- ponechání nezabavitelné částky

Od: dalibor110 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Mám na sebe exekuci o které vím a nemám problém aby mi byla stržena z platu, ale.. Pracoval jsem měsíc u jedné firmy. Tam jsem dal výpověď a mezitím mi přišel dopis že mi strhnou něco z platu. To je o.k.. Ale ve firmě mi paní učetní nenechala nezabavitelné minim při 2 dětech a manželce, tj. 10-11 tis , ale odečetla částku jako bych byl sám. Tj, nechala mi asi 5 tis kč. A přitom jsem ve firmě nahlásil jména dětí atd.. Nesetkal jsem se stím někdo? Může mi strhnout tolik? Vůbec mi nenechala nezabavitelné minimum na děcka a manželku. Dá se někam s tímto problémem obrátit? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

0x

Výpočet je složitější, tady to je velmi dobře a názorně popsáno: epravo.cz/...

dalibor110
hodnocení

Výpočet je jasný, nezabavitelná částka vychází na cca 10800 Kč. Když mám 15tis čístého tak mi mají poslat oněch kolem 10 tis.. No ale co dělat když paní učetní zřejmě neakceptovala to že mám 2 děti a manželku a nechala mi částku kolem 5 tis? Z její strany pravděpodobně došlo k pochybení. Je nějaká možnost-šance- se proti tomuto bránit?

jmhad*

Pochopitelně, účetní není všemocná a je nad ní ještě nějaký vedoucí či dokonce majitel /telé/. O špatně vypočítané částce zpětně je nutné informovat exekutora a požádat jej o vrácení nezákoně stržených peněz.Ale nejdříve bych to konzultoval s onou účetní,zda nenašla něco,co Vám třeba uniklo.

aaella*

souhlasím s jmhad, je potřeba zavolat exekutorovi nebo mu poslat zprávu na mail, že nezabavitelná částka byla špatně vypočtena a žádejte vrácení neprávem zabavené částky, právně zastavení exekuce ohledně této částky. Ale to je jedno, jak to nazvete formálně.

dalibor110
hodnocení

Děkuji za reakce, ale zkusit to můžu ale to je asi vše.. Na jednu stranu, alespoň se dluh snížil :). Nedokážu si představit že u nás v ČR bude exekutor něco někomu vracet a z tohoto důvodu od toho upustím.. Mám pocit že exekutor by to sváděl na učetní, že je to její problém že si měla dát pozor.. a už by to šlo dokola. Děkuji za odpovědi

také nevěřím, že by vám exekutor něco vrátil, ale určitě bych okamžitě zašla za účetní a domluvila se s ní, aby vám příští výplatu nechala ve správné výši...

dalibor110
hodnocení

bohužel tohle byla první a poslední výplata, ve firmě jsem dal výpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]