Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesunutí peněz z vkladní knížky

Od: kecerad odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

díky mojí prababičce mám založenou vkladní knížku. Je mi už ale 18 let a mám si tedy peníze přesunout jinam. Peníze bych nechtěla hned utratit, protože nic jiného našetřeného nemám. Chtěla bych si je tedy dát někam, kde by byly vyšší úroky, abych si mohla kdykoliv vybrat alespoň malou částku. Aby byl prostě výhodný. Dívala jsem se na různé banky, spořitelny apod., ale mám z toho akorát chaos. Zkoušela jsem i nějaké srovnávače, na kterých mi to vyšlo pokaždé jinak... Původně mi nabízeli nějaký studentský účet, ale na internetu jsem četla, že u spořících účtů a termínovaných vkladů jsou vyšší úroky. Chtěla bych vás tedy poprosit o jakékoli rady a zkušenosti. Co je výhodnější - běžný účet, spořící účet, termínovaný vklad? Peníze nebudu mít možnost tam vkládat průběžně - možná jen výjimečně např. 200 Kč. Prostě to tam chci převést a nějakou dobu to tam mít. Máte nějaký konkrétní tip? Přemýšlela jsem zatím o ČSOB, Era poštovní spořitelna a klas. Poštovní spořitelna. Protože tyto máme v našem malém městě, tak abych to měla po ruce. Ale když to bude jindě výhodnější, tak proč ne. Mám tam cca 30 000 Kč.

Já se v tom vůbec nevyznám, nechci někomu naletět, protože si jich vážím, i když na dnešní dobu to není moc peněz, ale jsem alespoň za to ráda. Byla jsem osobně zatím jen u Ery. Jenže jako vždy jejich nabídky mají jen kladné stránky, mluví rychle a odborně a já nestíhám pochytávat. Potřebovala bych tedy nezávislou pomoc

Předem děkuji za cenné rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fido*
hodnocení

0x

zrušena odpověd

hodnocení

0x

A umíte s internetem? A na jak dlouho asi to chcete uložit? Tyhle návrhy co máte vám z toho budou akorát ukrajovat. Měsíční poplatky za vedení účtu a úroky žádné.

hodnocení

0x

Za úvahu stojí např. i zřízení účtu u Airbanky nebo Fiobanky, i když nemají pobočky v malých městech. Mám dojem, že Airbanka nabízí poměrně velký úrok, tedy ve srovnání s některými jinými bankami. Např. ty dvě banky, o kterých píšu, mají vedení účtu zdarma a platby tuším taky obě banky zdarma. Fiobanka určitě a u airbank se to asi změnilo, že od určité doby jjsou platby zdarma. Není problém mít třeba dva účty, když vedení účtu je zdarma. Platby se dají pohodnlně provádět přes internet.

Účet u poštovní spořitelny mám. Samozřejmě u tohoto účtu nejsoou jen klady ale i zápory. Např. se občas stalo, že jim nefungovalo bankovnictví.Prostě to bylo přetížené a mimo provoz. Bankovní operace se neprovedou hned, ale např. až za několik minut. Navíc mám dojem, že se zobrazuje historie plateb jen za poslední rok, což mnohdy může být problém. Když člověk žádá např. o úvěr, tak se roozhodnutí dozví až za několik dní. Kdybych to napsal ironicky, tak mají čas- nespěchají s tím :) Navíc pokud člověk není student, tak platí platby za vedení účtu i za transakce. Výhodou je např. možnost vkladů prostřednictvím pošt.

Kdybych se já rozhodoval o zřízení účtu nyní, tak u poštovní spořitelny by to určitě nebylo

mmm*
hodnocení

0x

Být vámi, tak to nechám na té vkladní knížce. Úroky jsou všude tak malý, že je jedno jestli budete mít z vašich 30 tisíc měsíční úrok 3 nebo 5 korun. Pokud chcete účet, aby jste si mohla vybírat z bankomatu a nemusela kvůli výběru do banky, tak radím Fio. Neplatím totiž vůbec žádný poplatky.

V mBank by to dávalo 70 kč měsíčně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]