Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na reklamu v účetnictví

Od: kopretiina odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

začala jsem pracovat v čerstvě ale rychle expandující firmě a potřebujeme také oblastní reklamu,ale paní učetní nějak nechce a nebo není schopná opatřit info k tomu jak a kolik a jakou formou lze z nákladů různé druhy reklam odečítat...Zejména by nás zajímalo,když bychom dali na uvedený produt za nějakých podmínek slevu jak je jí možno pak odečíst z nákladů jako reklamu...nebo jaké podmínky musíme pro takovýto druh reklamy splňovat...děkuji za veškeré informace...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

I na mne to působí dojmem, že chcete něco, co není možné. Reklama je náklad. Sleva je snížení ceny/marže a tedy i zisku. Z nižšího zisku bude samozřejmě nižší i základ daně.

Podle mne nejde o reklamu – o náklad, o nějž by bylo možné.snížit daňový základ...

Tak, jak to popisujete, to na mne působí dojmem, že byste chtěli poskytnutou slevu jakoby uplatnit dvakrát...

vlasatec*
hodnocení

0x
Objednáte reklamu, dostanete fakturu a tu uplatnite jako náklad. Pokud prodáváte produkt se slevou, tak žádnou službu neprijimate.
sebod*

vlasatec. Souhlas. A já byh přidala - vyměnit paní účetní. Jestliže si neporadí s takovou jednoduchou věcí, jako je zaúčtovat vynaložené náklady za reklamu, tak jak si poradí se složitějšími případy? Dobrá účetní dokáže divy *smich*. A špatná ještě větší *zed*

lmgify

Me se spise prislo jako ze po te ucetni chteji neco, co nejde nebo je nelegalni (odecitat si ze zisku slevy na zbozi jako vydaje na reklamu) a proto to odmitla resit a zabyvat se tim.

segafredo
hodnocení

Takovéto reklamy lze dosáhnout,ale pouze pomocí třetí strany...musíte najít firmu která například vyrábí certifikované slevové kupony s hologramem...pak poskytnutá sleva spadá do reklamy protože je finanční součástí reklamní kampaně kterou si u dané firmy zaplatíte.Další možnost je stát se členem nějaké skupiny obchodníků kteří se "slevama" nakládají podobně..u nás nejznámější firma je napříklady L...l. kdy pokud jste členem při nákupu uplatníte členskou kartu a zpětně se vám část ceny vrátí zpět na účet..vrací ji obchodník,který touto formou hradí jakoby reklamu a přitom vrací pouze část zisku kterou si navíc odečte z daňového základu...

sebod*

Sakra, segafredo *cert*. Proč to tazatelce nepovíš z očí do očí, když sedíte u jednoho počítače *zed* !

lmgify

Teoreticky muzou sedet za jednou IPv4 adresou, coz nekdy mohou byt desitky nebo stovky pocitacu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]