Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vápník ze slepičích vajec

Od: monika123* odpovědí: 15 změna:

Nemate nekdo zkusenost s namletymi vajecnymi skorapkami? Cetla jsem recept: dobre umyt v horke vode, blanu odstranit, pak do trouby na plno cca na 10min, pak nechat vystydnout a namlit na prasek, nebo vlozit do citronove stavy z 1 kg citronu. (10 skorapek na stavu z 1kg citronu, rozpusti se).

Nezkousel jste nekdo? Dekuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co si od toho slibujete? úsporu, víc zdraví?

Osobně bych se těmto pokusům vyhnul a buď zakoupil nějaké vitamíny běžně do/.... Případně změnil jídelníček tak, aby obsahoval více vá/....

sebod*

Ano. Mám s tímto zkušenost, když měla dcera několik zlomenin po autonehodě. Nevím, zda jí pomohl vápník ze skořápek, ale hojení probíhalo nad očekávání dobře. A ty skořápky mi byly schváleny lékařem. Jedná se o přírodní vápník, který tělo lépe přijímá. Otázka je, v jaké kvalitě jsou skořápky z kupovaných vajec někde v hypermarketech a v jaké z domácího chovu.

Zajimave, ja se to davkuje? dekuji

tiffany*
hodnocení

0x

Osobně zkušenosti nemám, ale kdysi v nemocnici mi strarší paní vyprávěla, jak jí rozemleté skořápky velmi pomohly při velkých bolestech kyčle, recept si sice nepamatuji, ale základem byly ty usušené a rozemleté skořápky vajíček. I kdyby nepomohly, určitě neublíží.

hodnocení

0x

Kyselá reakce z citronové šťávy s váníkem jej naproto zničí . Tak-že pijete jen nějakou šťávu bez užitku. Ale prášek ze skořápek domácích vajíček smíchaný s jogurtem,pudinkem, sirupem... se dává štěňatům velkých plemen na zpevnění kostí tak může pomoci i lidem. Je to nejlevnější metoda a účinná,vyzkoušená chovateli.

doplněno 08.07.14 16:58:

Nejméně 1 kávova lžička nadrcených skořápek denně při akutním případu. Třeba zlomenině.Normálně tak jednu lžičku za týden. Nebo podle potřeby jak moc dotyčnému vápník chybí Šťěnatům vlčáka se dává 1 lžička co druhý den až do 1 roku.Pak už hlavně ve stravě Předávkovat se s tím nikdo nemůže je to minerál ne chemie.

doplněno 08.07.14 17:02:

Já skořápky drtím na elektrické mlýnku na kávu a přidávám je i do žrádla slepicím když mají tenké skořápky.

doktpr365*
hodnocení

0x

Já před léty měl nohu v sádře,potom jsem chodil na rehabilitace a tam mi sestra radila abych si prášek ze skořápek dával do panáka alkoholu.Takže skořápky jsem vyvařil ve vodě 10 minut,rozztříštil na mlýnku na kafe a jednu lžičku dával večer do panáka.

stirecek*
hodnocení

0x
A na co to potřebujete?
monika123*
hodnocení

Na zlomeninu. Dle lekare se to spatne hoji, ubytek vapniku. A skorapky jsem nasla jak efektivni zpusob , mnohokrat lepsi, nezli chemicky vyrabene "vitaminy".

stirecek*

No ono je to složitější. Vápník můžete jist od rána do večera a nikdy ho nebude dost. Ke vstřebávání potřebuje vitamín D3, bez toho se nevstřebá vůbec nic. Další věc - úbytek vápníku znamená úbytek i jiných minerálů, takže nedostatek vápníku může být z nedostatku hořčíku, jedno bez druhého nefunguje, protože jsou to párové minerály a když jeden nebo druhý chybí, vůbec se do kostí nezabudují. Takže chce to pestrou stravu. Hořčík se vstřebává s vitamínem B6. Taky tam hraje roli fosfor.

Samozřejmě tyto vítamíny a minerály jsou doplněk stravy. Ale toto je opravdu zlodějina. zip.er.cz/...

monika123*
hodnocení

Dle "chytrych" knih, co jsem se docetla, je vapnik vstrebatelny s D. A to je v tuto chvili slunicko :) Udajne staci pul hodinky, ale v case kolem 17hod., mozna prilis zjednodusene, ale za zkousku nic nedam...Dekuji :)

rerc
hodnocení

0x

Requed,plácáš nesmysly.Sama jedna magistra z lékárny mi poradila,že vápník ze skořápek je to nejlepší.Než nějaké vitamíny a vápník v tabletách.Prý to prodává v lákárnách i jedna vychytralá farmakologické firma,která nabízí přírodní vápník ze škeblí nebo mušlí za drahé nestoudné peníze.A přitom je to to samé jako nadrcené skořápky z vajec.Je to přírodní čistá forma a organismus ji přijímá bez rizik a nejlépe.Asi by stačilo skořápky vysušit a pak nadrtit v kamenném hmoždíři na koření.

A máte jistotu, že šlo o magistru? Nebyla to jen podavačka?

rerc

a co by z toho prodavačka měla?Sama mi řekla,že je sama proti sobě,když mi to říká o skořápkách.Skořápky si doma sní každý zadarmo.A kdo pak bude živit mizery co prodávají draze vápník v tabletách a spoustu dalších volovin?Taky trochu uvažujte a nedejte se zblbnout každou reklamou.Ty mají jediný cíl-aby si firma a hlaně majitel co nejvíce nadrbal a oblbnul co nejvíce lidí

buss
hodnocení

0x

Podívejte se raději sem search.seznam.cz/... jen nevím zda ta rada do trouby naplno je dobrá. Ovšem také se říká něco o popelu z něčeho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]