Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání dítěte

Od: girliecv odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám malou kamarádku (dcerka od známé), která vyrábí šperky a je moc šikovná. Chtěla bych jí umožnit její výtvory poslat do světa, ale nevím, jaké má možnosti, když jí je 13. Já osobně ŽL mám, ale nechce se mi, aby to dělala pod mým jménem. Je zde nějaká možnost, jak by mohla své šperky nabízet/prodávat na internetu bez ŽL?

Děkuji za odpověď

GD

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Za určitých okolností ŽL být nemusí, ale je to ještě nezletilé dítě, které není způsobilé k právním úkonům, což prodej zboží je. Pokud to nechcete prodávat vy pod svým jménem, tak co její rodiče?

doplněno 06.07.14 11:04:

podnikatel.cz/...

hodnocení

0x
A je to vůbec podnikání? Prodat měsíčně 2 náramky po 100kc nic bych neřešil. Běžně se to dělá tak, ze děti podnikají na ZL rodičů, ale nejmenší zálohy na pojištění jsou 4tis měsíčně, tak si vem kolik bys toho musela prodat jen na zaplacení pojištění.
O jak velkém prodeji se bavíme? Už si něco prodala, ze vis o velkém zájmu? :)
doplněno 06.07.14 11:08: Na vás ZL to jít může, nic neriskujete... Jen si od ní berte % na daně, ale osobně si myslím ze to bude malý prodej. Možná časem, ale to poresite až budete vědět o jaký jde zájem. Takhle jdete na vrabce s kanonem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]