Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivný vztah mezi bratry - incest?

Od: hanka025 odpovědí: 13 změna:

Zdravím Vás.

Mám dva syny, jednomu je 17, druhému 14,5. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního. Za svůj život netrávili moc času s otcem. Manžel hodně pracuje, je pod ním spoustu lidí a nemůže si moc často dovolit trávit čas s rodinou - klukům většinou nacpe nový mobil, tablet, trochu si s nimi popovídá o nezáživných věcech a tím jeho péče o ně končí. Klukům to ale zas tak moc nevadí. Asi si zvykli, přece jen to podobně funguje už od dob, kdy se narodili.

Ten starší, Dominik, tomu mladšímu, Marcelovi, tatínka vlastně i nahrazuje... a baví ho to. Asi. Už když byli malí, pořád si s ním hrál, vozil ho v kočárku po zahradě, četl mu pohádky... Teď mu rád pomáhá ve škole (oba jsou na gymplu), když jde někam na zábavu, povětšinou ho bere s sebou, dělá mu snídaně, a když si spolu vyjedou někam na výlet (občas i vícedenní), dám ruku do ohně za to, že se o něj hezky stará.

To vše by bylo úžasné, kdybych si ovšem nezačala všímat něčeho, čeho bych si raději nevšímala. Doufám, že jsem jen nějaká paranoidní, přepracovaná, že je to třeba ze sluníčka... ale zdá se mi, že až nějak podezřele moc vyhledávají vzájemnou blízkost.

Marcel docela dlouho spal v dětské postýlce u nás s manželem v ložnici, a když už chtěl do normální, požadoval stejnou, jako je jeho bratra - což je obrovské letiště, kam by se vešli i tři lidé (Domča ho kdysi úplně strašně chtěl). To jsme s manželem nemohli připustit, protože by potom už nezbylo moc místa. Přece jen Máca měl dost hraček, všude kostičky, takové ty domečky pro děti, obří plyšáky,... znáte to - a my to už chtěli přestěhovat do chlapeckého pokoje. Nechtěli jsme ale, aby se cítil ochuzený, a protože sám Domča navrhl, že Máca může jít k němu - a Marcel i chtěl, domluvili jsme se, že kluci tedy budou mít společnou postel a hračky se z obýváku a naší ložnice mohly s klidným svědomím přemístit do dětského pokoje.

V té samé posteli spí SPOLU doteď. Přitom si už ani jeden z nich nehraje, hračky jsou na půdě a všude je spousta místa, takže by se tam ještě jedno letiště vešlo. Marcel to ale odmítá, cituji: "Nechápu, k čemu druhou postel, ta, ve který spíme teď, je dost velká pro i tři lidi. Jsou to jen vyhozený peníze." A Dominik přikyvuje. Ironií je, že oba mají vlastní notebooky, iPhone 5s s 64 gb, navštěvují soukromé školy a přeplněná skříň s oblečením se jim táhne po celé délce stěny. Takže peníze by na to byly.

To je takový první důvod, proč jsem si začala myslet, že asi není jejich vztah tak úplně... čistý, čistě bratrský. Manžel za tím nic moc nevidí, řekl, že klidně můžou spát i na zemi, budou-li díky tomu šťastní. Evidentně nevidí nic zvláštního za tím, že dva náctiletí kluci, z čehož je jeden již na prahu dospělosti, sdílí jednu a tu samou postel. Já se o svých myšlenkách, co píši zde, zatím nezmiňovala, nepřijde mi to vhodné. A manžel je navíc horká hlava, kdyby se něco z toho, co si teď čtete, potvrdilo... kluky by asi vydědil a vyhodil z domu, syn nesyn.

Další věc, co mě zaráží, je, že Dominik nikdy neměl dlouhodobý vztah. Představil mi zatím jen tři svoje přítelkyně, první, když mu bylo tak nějak tolik, kolik je Marcelovi, druhou asi v 16, třetí před nedávnem - už s ní ale není. Říkal mi, že "kdybych si tou holkou nebyl jistej a chvíli s ní nebyl, ani ti jí nepřijdu ukázat", takže se dá předpokládat, že měl ještě nějaké vztahy, ale ty byly asi hodně rychlé, vzhledem k tomu, že tyhle netrvaly ani tak 3 měsíce - a to už s holkou "chvíli byl".

Co dál... no oba jsou tak trochu "šampóni", jak se říká. Že si někdo vyžehlí vlasy a následně si je asi pět minut lakuje, aby mu to na temeni hezky stálo... to bych asi nemyslela, že je specifická denní rutina pro normálního 14ti letého kluka, co je na holky a navíc má vlasy od přírody rovné. Dominik si zas pro změnu často vlasy barví, kdysi je měl i modré (opravdu svítivě modré), ale s tím ho zas nechtěli pustit do školy, takže poslední dobou je věrný černo-modré.

Ačkoliv pro mě jako pro dospělou jsou muži s vyžehlenou hlavou a modrými vlasy dlouhými až kamsi k začátku krku vcelku odpuzující, u dívek v jejich věku se to těší velkému zájmu. Jednou toho mladšího doprovodila nějaká spolužačka až k bráně do zahrady, a protože já zrovna zalévala květiny, poštěstilo se mi slyšet jejich rozhovor. Dívčina, jak jsem zjistila, jménem Alenka, děkovala Mácovi, že jí dovolil jít s ním domů (čemuž jsem nemohla uvěřit - opravdu mu děkovala za tohle?) a že teď teda bude sama pokračovat na autobusák (což by i hluchý slyšel, že se tím pokoušela pozvat dál). Máca odvětil, že nemá zač a ať si tu cestu teda užije. Už už to vypadalo tak, že se otočí a půjde domů, když vtom se ta slečna natáhla pro polibek. On se od ní odtáhl (podotýkám - nemohl mě vidět, stud přede mnou tam roli vážně hrát nemohl) a pověděl jí, že je otravná, a když už si platí obědy ze školní jídelny, byl by rádl kdyby mu zůstal chvíli v žaludku. To jsem nechápala, ale nechala jsem to být - jako že se nic nestalo. Pokoušela jsem si nalhat, že slečna mu asi nebyla sympatická, což měla vycítit i ona sama a nevyžadovat tak okatě políbení.

Další věc je, že kdybyste je spolu viděli a jeden měl na sobě dejme tomu paruku dlouhých vlasů a vypadal tím pádem jako dívka, stoprocentně si budete myslet, že jsou pár. Stále si něco šeptají, koketně se smějou a tak zvláštně se jeden na druhého koukají, tak nějak omámeně - většinou když se ten druhý nekouká. I když je všude okolo místo, vždycky si sednou k sobě, když ten mladší/menší v sedě vedle Domči propukne ve smích, nedělá mu problém položit si na něj hlavu. Když si ti dva myslí, že je neslyším/neposlouchám, jejich rozhovor se hemží dvojsmyslnými a sexuchtivými narážkami - až občas nevěřím tomu, že ten mladší, kterého jsem ještě donedávna považovala za dítě, co neumí Ř, ví tolik okolo sexu. Závání to... praxí.

K tomu jsou oba dost talentovaní v oblastech, v níž vynikají spíš dívky - si myslím já. Například Máca rád zpívá a hraje na kytaru (jak řekla jeho učitelka - má pro obojí obrovský cit) a Dominik, když ještě měl více času (nenavštěvoval gympl a nemusel se skoro vůbec učit - takže do 5. třídy) skládal různé básničky a dostkrát jeho třídní žasla nad jeho pisatelským uměním.

Zajímal by mě Váš názor. Co si o tom myslíte? Přijde Vám to divné? Je zde možnost, že spolu možná žijí i mileneckým životem?

Já kvůli tomu nemůžu spát, nikdy bych nevěřila, že dva bratři by se do sebe mohli... vážně zamilovat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Když pominu, že je to celé postavené na hlavu a odpovídá to spíš story v Bravo Girl, tak vidím pár potíží:

V 17 letech neměl starší dlouhodobý vztah? No, ono je to normální, svým způsobem je ještě dítě a hledá, zkouší. Většina má dlouhodobé vztahy až po 17, 18 roce.

Společná postel? Jako rodiče jste měli už dávno zakročit, nebo u vás šéfují synáčkové? Prostě kupte postel a hotovo.

Mám dost kamarádů, co umějí úžasně zpívat a hrát na nástroje, a ani jeden není gay. V tom to není.

Že se mladší odtáhl od polibku slečny? No a? Kdyby mě zkusil líbat spolužák, který mi byl absolutně volný a nepřitažlivý, taky se líbat nenechám. Vy snad ano?:)

stonek*
hodnocení

1x

Po přečtení Vašeho příběhu mám pocit fikce.

ndw
hodnocení

0x

Starší syn muže být opravdu gay. Mladší to ještě nemůže o sobě vědě vzhledem k věku, i kdyby spolu něco měli v posteli. Na druhou stranu bych se nedivil, kdyby mezi nimi něco proběhlo. Mezi sourozenci/příbuznými/spolužáky stejného pohlaví to dnes není nic až tak neobvyklého. Je ale pravda, že sourozenci, byť by byli oba homosex. orientace, spolu nemají téměř nikdy milenecký vztah. Co jste slyšela u v zahradě za rozhovor, mohlo být jen sehrané kvůli vám. Pokud to shrnu, i kdyby se vše potvrdilo, nic moc s tím neuděláte a spíše způsobíte celkový rodinný rozvrat a vzhledem k věku mladšího i dost velký problém trestně právní. Se starším synem to proberte, pročtěte si nějaké gay fóra a poradny, abyste měla představu, jak mládež takové orientace "funguje". S bývalým manželem to neřešte. Stačí už to, že je bývalý. Pokud je prudší povahy, může se stát, že ztratí zájem o bývalou rodinu úplně a zůstanete s dětmi nazabezpečená.

hanka025
hodnocení

Upřímně mě víceméně děsí, že jste mi potvrdil, že by mezi nimi mohlo něco v posteli proběhnout - i když je to údajně normální. Ale na druhou stranu jsem moc ráda, že i kdyby oba byly gayové, neměli by mezi sebou milenecký vztah a možná to je jen hrané. Ačkoliv píšete TÉMÉŘ, to mě zas trochu znepokojuje.

A moc taky nevím, proč by to hráli kvůli mně, možná spíš kvůli manželovi (není bývalý, jsme spolu), i když určitě by chtěli spíš jinou pozornost - než že na ně bude křičet, že je vydědí...

S nikým o tom mluvit nechci (hlavně ne se synem, to si vůbec nedovedu představit, jak by to probíhalo...) je to moc citlivé téma, možná až někdy později. Kouknu na ta gay fóra a ještě si něco pročtu. Děkuji Vám.

ndw
hodnocení

0x

Ještě si dovolím dát na zvážení, zda je vhodné zde zveřejňovat takové podrobnosti, jako jména synů případně své. Jde sice jen o křestní jména, ale i tak nemusíte zůstat nepoznaná. Nemyslím to nějak špatně, ale co se jednou umístí na web, lze těžko odstanit... to je známé pravidlo.

hanka025
hodnocení

Hanka se ve skutečnosti nejmenuji, to jméno se mi pouze líbí.

A jména synů jsem napsala, aby to mělo trochu hlavu a patu, kdybych stále opakovala mladší a starší syn, asi by se v tom lehce dalo zamotat. Ačkoliv máte pravdu, bylo by lepší je nepsat, ale už to tak ponechám. Jak říkám, takhle se v tom jde lépe zorientovat a není moc vysoká pradvěpodobnost, že to bude číst někdo z mého okolí. tedy doufám.

ladinpraha*

"Hanka se ve skutečnosti nejmenuji, ..."

... ale co mám vlastně o prázdninách dělat, když je mi 14 ...?

Asi tak nějak?

ndw
hodnocení

0x

To "hraní "bylo myšleno tak, že když na zahradě zaléváte, tak se s tou dívkou domluví, aby říkala něco, co vy uslyšíte a co by vás mělo potěšit. O otci píšete, že jim obča něco dá, tak mi přišlo, že je bývalý - omlouvám se. Přečte si třeba poradnu na webu nakluky.cz/... je tam spousta věcí, i to jak se přiznat doma. Doporučuji Vám, smažte váš celý dotaz. Věřte, že lidé jsou zlí.

hanka025
hodnocení

Ano, už na to koukám.

Smazat dotaz, to nevím. Chtěla bych si přečíst názory více lidí, i když něco mám už v anketě. Ačkoliv by to asi vážně bylo lepší.

Nejspíš dotaz zanedlouho smažu, nechám to tu ještě chvíli. Nevíte popřípadě, jak se otázka odsraňuje?

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 05. 07. 2014 17:29:36
Dotaz lze smazat pouze ze závažných důvodů a může to udělat pouze admin. poradte.cz/...

hodnocení

0x

Mám pocit, že hledáte problém tam, kde žádný není... V určitém věku jsme také se sestrou občas rády spávaly v jedné posteli; letiště jsme neměly, takže na obyčejné posteli pro jednoho. I když tam bylo málo místa, líbilo se nám, že si můžeme dlouho do noci povídat. Na tom, že kluci v tomto věku nemají vztah s dívkami, není nic divného; děvčata jsou v tomto ohledu většinou mírně napřed. A bohužel, "šampónků"je mezi dnešními mladými muži obecně hodně, jakkoli se nám to může nelíbit . :(

willywermine
hodnocení

0x

“Morality is simply the attitude we adopt towards people we personally dislike.” Oscar Wilde

Madam, čeho se vlastně bojíte? Za prvé bych chtěla podotknout, že Vaše podezření je zřejmě mylné. "Důkazy" o kterých píšete, jsou normální projevy dobrého vztahu mezi sourozenci. Pokud Vaši synové tráví hodně času v koupelně, nejsou gayové v incestním vztahu, ale metrosexuálové a to je dnes už skoro každý chlap. Doba, kdy se ženy malovaly a voněly, zatímco muži nosili plnovous a neměli tušení co je parfém, jsou téměř pryč. Stejně jako se ženy naučily nosit kalhoty, tak se i někteří muži naučili starat se o svůj vzhled a styl.

Píšete, že Váš syn do teď neměl dlouhodobý vztah. Chlapci v jeho věku nejsou zrovna hrr do sdělování každého detailu mamince. Můj bratr měl přítelkyni od patnácti let a dozvěděli jsme se o tom o sedm let později, když se opil, protože se rozešli. Tak jako tak, pokud skutečně neměl žádný trvalý vztah, opět to není nijak zvláštní. Poznává. Ochutnává kde co. Na dlouhodobé vztahy není v jeho věku čas a většinou ani chuť. Nechte ho se vyblbnout. Možná, že je stydlín... Jak říkám, možností je spoustu.

Co se té dívky a Marcela týče, nevidím problém. Možná se mu nelíbila, nebo byla už tak otravná, že ji nechal jít s ním, aby měl klid. To, že jí nechtěl opětovat polibek, není známka homosexuality :).

Šeptají si a smějí se? Ale jděte, sourozenci tak blízcí, jako Vaši synové takové věci prostě dělají. Dvojsmysly a sexuální narážky jsou v jejich věku normální. Nesmíte zapomínat na to, že jsou jiná generace. Sex je prakticky vychovává a jsem si jistá, že si o takových věcech šeptali už tak čtyři-pět let zpátky. Bratr je jako nejlepší přítel a nejlepší přátelé se takhle chovají běžně.

A teď vážně. Co kdyby jste měla pravdu a Vaši synové jsou skutečně v intimním vztahu? Citace, kterou jsem napsala nad můj text, je má odpověď na tuto otázku. Bojíte se toho, protože to neznáte. Bojíte se, protože někdo určil, že incest je špatný. Takové vztahy mezi rodinnými příslušníky jsou zákonem zakázané. Ptám se proč? Samozřejmě, degenerace potomků zplozených z incestního vztahu není jen teorie, ale fakt. Ale to není tento případ a ani se o tom nebudu rozepisovat. Mozek Vám říká, že je to špatné. Máte naučeno, že je to špatné.

Není to špatné, paní Hanko. To, že se do sebe dva bratři zamilují, je možné a není to nijak divné, ani nechutné, ani nenormální. Láska je láska a bohužel (nebo bohudík…?), citům poručit nemůžete.

Nesledujte své děti jen proto, že jsou MOŽNÁ zamilovaní. Je mi naprosto jasné, že jako jejich matka máte na srdci jen jejich blaho a proto Vám radím- Pokud jsou v incestním vztahu, tak ať. Pokud nejsou a jsou například homosexuálové, tak ať. Chcete šťastné děti, nebo morálně "vhodné a čisté" děti?

Zapřemýšlejte nad svými prioritami. Konec konců, morálku si jeden vymyslel proto, aby mohl obhájit svou nenávist vůči druhému :).

W. Wermine

sebod*

wermime . Smekám před Vaší odpovědí...

monika123*
hodnocení

0x

Priklanim se k odpovedi, nechte SMAZAT svuj dotaz adminem. Toto je otazka spis pro psychologa, ktery pro vas bude mit lepsi odpoved, ci radu, nezli my vsichni tady. Nehlede na to, ze kluci nejsou hloupi, jiste dokazi juknout do historie v PC, a jiste by byli velmi nemile prekvapeni, ze o nich pisete verejne. Hodne stesti.

doplněno 08.07.14 08:46:

willywermine *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma inces

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]