Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji radu... Chápu, co znamená minimální trvanlivost. Ale u léků to bude asi trošku jinak, než třeba u sušenek. Potřebuju teď nějakou dobu brát prášky na oddálení menstruace, ale jsou půl roku prošlé. Nové stojí k 500, tak to bych radši žádné nebrala... Co se s těmi prášky může stát? Tak jsou to umělé hormony ne? Může se stát, že nebudou mít účinek, jaký mít mají, nebo ještě něco? Kdybych si měla vzít dvě pililky a konec, tak bych to nejspíš neřešila, ale měla bych to brát 14 dní... Prosím JEN opovědi k tématu, díky![]()
Koukám, že by člověk neměl psát hned ráno z postele, když si nevidí na klávesnici
Občas to nedává smysl, tak se omlouvám, ale v kontextu to snad pochipit lze
Raději to shrnu ještě: Výrobce Vám říká, že už lék fungovat nemusí. Většinou funguje, ale já Vám přesto radím, nezkoušejte to. Nikdy nevíte, co se s tou molekulou může stát. Jsou i léky, které mají potom opačné účinky. Počítám, že nejspíše jste dostala Pambu nebo něco podobného, kde by se to stát nemělo a maximálně se stane, že to prostě jen nezabere, ale i tak, raději dejte 500Kč za novou krabičku nebo se optejte v lékárně, zda nemají něco levnějšího se setjným účinkem a tento lék si potom nechejte předepsat. Přeci jen to není obyčejný Paralen, ale lék ovlivňující Váš "krevní systém," potažmo systém pohlavní. Tak teď už to snad pochopit lze ![]()
Ahoj. Půl roku prošlé léky bych rozhodně neužívala. Mění se jeho účinky, mohou oxidovat.
doplněno 05.07.14 12:35:A nebudete mít lepší si zajít na gyndu a nechat si prášky předepsat? Já jsem kdysi měla Norethisteron a myslím, že se na něj nedoplácelo.
doplněno 05.07.14 13:20:xxxxxxxx - Těžko říct, je to už přece jen půl roku. Záleží, kde se skladují. Já jsem měla kdysi nějaké léky na chalupě, kde je vlhčeji a když jsem prášek vymáčkla z platíčka, tak byl měkčí. Radím, zajděte si pro nové .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.