Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minimální trvanlivost léků

Od: xxxxxxxx odpovědí: 4 změna:

Ahoj, potřebuji radu... Chápu, co znamená minimální trvanlivost. Ale u léků to bude asi trošku jinak, než třeba u sušenek. Potřebuju teď nějakou dobu brát prášky na oddálení menstruace, ale jsou půl roku prošlé. Nové stojí k 500, tak to bych radši žádné nebrala... Co se s těmi prášky může stát? Tak jsou to umělé hormony ne? Může se stát, že nebudou mít účinek, jaký mít mají, nebo ještě něco? Kdybych si měla vzít dvě pililky a konec, tak bych to nejspíš neřešila, ale měla bych to brát 14 dní... Prosím JEN opovědi k tématu, díky:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x
Dobrý den. Nejspise Vám fungovat budou,ale je pokud ne,tak výrobce je krytý právě tím.že Vám jasně dal najevo,že už tomu tak být nemusí. Ale brát byste je přesto neměla,byť si myslím,že by se Vám nic stát nemělo. Maximálně budete krvácet dál. Samozřejmě,že jsou léky,u kterých by už vadilo mnohem víc. I tak Vám nedoporučuji je brát,protože léky za oddálení krvácení nejsou ten obyčejný Paralen!
doplněno 05.07.14 11:51:

Koukám, že by člověk neměl psát hned ráno z postele, když si nevidí na klávesnici :-D Občas to nedává smysl, tak se omlouvám, ale v kontextu to snad pochipit lze :-D Raději to shrnu ještě: Výrobce Vám říká, že už lék fungovat nemusí. Většinou funguje, ale já Vám přesto radím, nezkoušejte to. Nikdy nevíte, co se s tou molekulou může stát. Jsou i léky, které mají potom opačné účinky. Počítám, že nejspíše jste dostala Pambu nebo něco podobného, kde by se to stát nemělo a maximálně se stane, že to prostě jen nezabere, ale i tak, raději dejte 500Kč za novou krabičku nebo se optejte v lékárně, zda nemají něco levnějšího se setjným účinkem a tento lék si potom nechejte předepsat. Přeci jen to není obyčejný Paralen, ale lék ovlivňující Váš "krevní systém," potažmo systém pohlavní. Tak teď už to snad pochopit lze :-D

hodnocení

0x

Ahoj. Půl roku prošlé léky bych rozhodně neužívala. Mění se jeho účinky, mohou oxidovat.

doplněno 05.07.14 12:35:

A nebudete mít lepší si zajít na gyndu a nechat si prášky předepsat? Já jsem kdysi měla Norethisteron a myslím, že se na něj nedoplácelo.

doplněno 05.07.14 13:20:

xxxxxxxx - Těžko říct, je to už přece jen půl roku. Záleží, kde se skladují. Já jsem měla kdysi nějaké léky na chalupě, kde je vlhčeji a když jsem prášek vymáčkla z platíčka, tak byl měkčí. Radím, zajděte si pro nové .

buss
hodnocení

0x

Na krabičce, je-li, je expirace uvedena. Pak už je to na vás.

xxxxxxxxx
hodnocení

no, je to Norethisteron. a oxidovat by to nemělo, když je to zafoliované v platíčku ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]