Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je normální puls více než 80?

Od: schillerova odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

je mi 44 a stále mám srdeční puls cca 77-85, je to v normě? Tlak mám v pořádku.

Manžel je stejně starý a puls má kolem 67.

Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Běžně se frekvence pohybuje kolem 70. Máte o něco více, ale řekl bych, že je to stále v normě.

hodnocení

0x

Tato frekvence je naprosto normální, dá se říci, že je u každého jedince individuální, podle mnoha ukazatelů. Např. diabetici, či silnější lidé, nebo lidé s nedostatkem pohybu mají klidový tep vyšší než sportovci či štíhlí lidé...

dusatka*
hodnocení

0x

No já beru léky, které jako vedlejší účinek zvyšují tep, a při kontrole se mě vždycky lékař ptá, jestli mívám víc než 100. Tak si myslím, že 77-85 je v pohodě.

tomh*
hodnocení

0x

Tak tak, je to v normě. Pokud by to bylo více jak 100, šlo by o tachykardii a tu už je potřeba léčit.

lidka*
hodnocení

0x

Určitě je to v pohodě. Já jsem starší a beru léky na tlak. Dostala jsem od mladých měřič tlaku a je tam i kontrola pulsu. Tak jsem se šla podívat na záznamy a pohybuje se u mne v rozmezí 62 - 82, to jsou mezní hodnoty. Většinou se ale při měření pohybuje okolo 70. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]