Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer. Předem se omlouvám za případné gramatické chyby. Je mi 14 let a už od 1. třídy (respektive 8 let) chodím do dramaťáku. V naší skupině je nás asi +-14. Já jsem tam vlastně nejmladší, ale ostatní jsou starší jenom přibliřně o rok nebo dva (až na jednoho kluka, kteému teďka bylo 20). I tak si ale vesměs všichni rozumíme, tedy až na pár drobností... No, a asi v únoru k nám začal chodit ještě jeden kluk, který dojíždí z vedlejšího města. Je to takový blonďák s modrýma očima, je mu 17 a chodí na gypl. Říkala jsem si jo, ten vypadá jako fajn kluk. No ale potíž je v tom, že jsme se vesměs všichni shodli na tom, že nevíme co si o něm máme myslet. O.o Často ze sebe dělá bůhví jakého frajera a jindy zas plácá nesmysly. Jindy se úplně zbytečně znervózňuje a měnší děti z jiných skupin větinou kazí tím, jak frajeří a vykládá jim jací jsou "borci" a já nevím co ještě. Jednou, se nás (holek) vyptával na věci, které by jsme normálně nikomu (ani nám ostatním holkám) neřekly a některé se mu dokonce úplně v pohodě svěřily. A když jsme se ho pak na něco ptaly MY, tak řekl, že nám toho o sobě přece nebude tolik vykládat, že jsou to jeho věci. Z druhé strany mě to ale i docela mrzí, protože jsem si o něm vůbec nemyslela, že by mohl být takový. :/ Ale naše učitelka o něm jednomu klukovi řekla, že sen snaží být zajímavý, protože když byl na základce, tak nepatřil mezi ty nejslavnější a byl spíše ten v pozadí...No a teď se snaží napodobit svoje vrstevníky. Nemá nikoho kromě nás, je tady nejstarší atd... Jeho vrstevníci ho neberou jako moc velkou autoritu, ale tady ho respektujeme...
Takže jsem se vás chtěla zeptat co by jste si třeby o něm mysleli Vy, nebo jak by jste nám popř. poradili.
Děkuji
Pokud jsou vám dotazy od někoho nepříjemné, není vaše povinnost přece odpovídat. A člověk se má svěřovat jen tomu, komu důvěřuje a očekává od něho pochopení. Vy nevíte co si máte o klučinovi myslet? Každý jsme nějaký a je to také jen člověk. Neberte ho jako autoritu, ale jako sobě rovného. Není nic víc, nic méně, než vy ostatní. Respektujte se navzájem a pokud se bude ptát na soukromé a osobní věci, na které nechcete odpovídat, odpovězte mu stejným stylem, jako to dělá on – to je osobní věc, do toho Ti nic není. Chovejte se přátelsky, jinak ho neřešte. Pokud chce zapadnout do kolektivu, pak sám musí přijít na to, že machrování není ten nejlepší způsob, jak se stát druhým sympatický. Zvyšovat si sebevědomí musí jinak, ne na lidech tak, jak to dělá on. To je spíš ubohé. Ale jak říkám – neřešte ho. Své mindráky ať si léčí jinde...Jednejte s ním stejně, jako on s vámi a dejte mu najevo, že si před ním na zadek nekecnete, ani mu všechno nezbaštíte jen proto, že se chce zalíbit třeba..Ale to je jen názor...
Co si o něm máte myslet vy, na to musíte přijít sami, když se s ním vídáte a znáte ho...Přece jste schopni si udělat svůj vlastní úsudek...
Dobrý den, Vy to v podstatě píšete - ten chlapec má asi mindrák a v kolektivu stejně starých kamarádů se neprosadí, tak to zkouší na vás - a úspěšně, protože mu to "žerete". Můžete v tom pokračovat a zvyšovat jeho sebevědomí nebo ho znejistět a jeho řeči ignorovat nebo i mírně zesměšnit. Nejlepší by snad bylo nachytat ho při lži nebo vědět, že to, co vypráví bylo jinak (a říci to nahlas). Patrně vás tam trochu šikanuje a oblbuje. A přestaňte se mu svěřovat. Zdravím!
Třeba si na vás, mladších, jen léčí sebevědomí. Ale na vašem místě bych si na něj dával pozor, nemusí to být ten správný kamarád pro čtrnáctileté až šestnáctileté slečny...
To zas jsem to ale takhle nemyslela. Ptal se nás, holek spíš, protože tam myslím v dobu nidko jiný nebyl. A i tak jsme nebyly všechny. Bylo to na soustředění. Spíš nás to překvapilo z toho hlediska, jakože normální člověk se neptá na takové věci někoho, koho ještě moc nezná. A navím tam (krom něho) chodí ještě tři kluci. Z toho ten jeden 20-tiletý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.