Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola při odjezdu

Od: zwiki* odpovědí: 7 změna:

Zdravím.Musím vždy uposlechnout strážného na vrátnici a otevřít mu kufr u auta?Nemohl by to udělat sám,když mu to řeknu? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Je to vaše auto, policista také neotvírá...

hodnocení

0x

Myslim, ze to nedelaji kvuli tomu, aby jste ne nemohl narknout, ze Vam tam neco podstrcili. Jinak pravni vyklad zde:

epravo.cz/...

hodnocení

0x

Víte, i ti vrátní jsou jen lidé a jsou rádi, že mají práci, který BTW nebývá bůhví jak placená. A jakožto zaměstnanci musí respektovat nařízení a postupy své firmy.

Tento postup je dost běžný u větších firem - mám to zažité nesčetněkrát, protože jezdím právě do takových firem často na servis. Vždy to berou jako formalitu, protože když mám auto našlapané vercajkem a náhradními díly, tak by ten vrátný musel vyložit celý ten herberk na chodník, aby zjistil, jestli pod tím nemám něco, co jsem přibral u nich ve fabrice. To se mi ještě nestalo, nikdy mi tam nehrabali. Prostě otevřít, zavřít, odjezd.

zwiki*
hodnocení

Takže ten kufr otevírám jen já majitel auta.Pochopil jsem to dobře?

Ano, je to údajně i proto, aby nebyl problém s tím, že třeba strážný poškodí auto, nemůže znát systém otvírání všech aut.

BTW - nedávno jsem se dost zasmál - přede mnou otvíral spolujezdec strážnému kufr u Renaultu Clio. Chvíli to obcházel a pak hulákal na řidiče - Jak se ten kufr otvírá? Odpověď byla zdrcující : ,,Strčíš prst do píči a zmáčkneš´´

04.07.14 18:07

Promon *palec*

hop®
hodnocení

0x

Pokud je to dáno vnitřními směrnicemi, tak ano.
Vrátný není placen za otvírání kufrů, nemá školení na otvírání kufrů všech možných vozidel a není pojištěn na škodu, způsobenou případným poškozením vozidla,. Respektujte jeho práva a povinnosti, myslím, že za těch pár korun co tito "hlídači" berou, bych dnes přemýšlel, jestli vůbec vstávat, fakt... :)

Ale připomnělo mi to jednu příhodu, když nás s Barkasem zastavili VéBáci se žádostí "otevřete kapotu od motoru !"
am je motor viditelný zespoda a shora je ukryt pod velkým deklem, který nelze sundat bez demontáže koberečků a sedaček. Jen na vršku toho deklu je taková "špehýrka" na kličku. Řidič otočil kličkou a sundal tu pokličku, a policajti zírali na část hlavy motoru a z ní čnějící tři kabely od svíček. Pamatuji si jejich zklamané pohledy a příkaz "JEĎTE !" :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]