Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Musím vždy uposlechnout strážného na vrátnici a otevřít mu kufr u auta?Nemohl by to udělat sám,když mu to řeknu? Děkuji.
Víte, i ti vrátní jsou jen lidé a jsou rádi, že mají práci, který BTW nebývá bůhví jak placená. A jakožto zaměstnanci musí respektovat nařízení a postupy své firmy.
Tento postup je dost běžný u větších firem - mám to zažité nesčetněkrát, protože jezdím právě do takových firem často na servis. Vždy to berou jako formalitu, protože když mám auto našlapané vercajkem a náhradními díly, tak by ten vrátný musel vyložit celý ten herberk na chodník, aby zjistil, jestli pod tím nemám něco, co jsem přibral u nich ve fabrice. To se mi ještě nestalo, nikdy mi tam nehrabali. Prostě otevřít, zavřít, odjezd.
Ano, je to údajně i proto, aby nebyl problém s tím, že třeba strážný poškodí auto, nemůže znát systém otvírání všech aut.
BTW - nedávno jsem se dost zasmál - přede mnou otvíral spolujezdec strážnému kufr u Renaultu Clio. Chvíli to obcházel a pak hulákal na řidiče - Jak se ten kufr otvírá? Odpověď byla zdrcující : ,,Strčíš prst do píči a zmáčkneš´´
Pokud je to dáno vnitřními směrnicemi, tak ano.
Vrátný není placen za otvírání kufrů, nemá školení na otvírání kufrů všech možných vozidel a není pojištěn na škodu, způsobenou případným poškozením vozidla,. Respektujte jeho práva a povinnosti, myslím, že za těch pár korun co tito "hlídači" berou, bych dnes přemýšlel, jestli vůbec vstávat, fakt...
Ale připomnělo mi to jednu příhodu, když nás s Barkasem zastavili VéBáci se žádostí "otevřete kapotu od motoru !"
am je motor viditelný zespoda a shora je ukryt pod velkým deklem, který nelze sundat bez demontáže koberečků a sedaček. Jen na vršku toho deklu je taková "špehýrka" na kličku. Řidič otočil kličkou a sundal tu pokličku, a policajti zírali na část hlavy motoru a z ní čnějící tři kabely od svíček. Pamatuji si jejich zklamané pohledy a příkaz "JEĎTE !"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.