Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď v záuční době+neschopnost

Od: ajka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,mám problém má matka nastupuje od středy do nemocnice.Nyní v pondělí (měla dovolenou) šla k lékařce a nechala si napsat neschopnost od úterý.V tom zavolala zaměstnavateli,že následující den nepřijde do zaměstnání a ten ji dovezl domů výpověď s pondělním datumem a co teď.Děkuji za radu...na úp ji nevezmou jsem se dočetla a nevím jak ji pomoci :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Předpokládám, že míníte zkušební dobu a zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Škoda, že maminka zaměstnavateli nezavolala až první den nemoci, pak by zaměstnavatel mohl pracovní poměr zrušit až po uplynutí prvních 14 dnů nemoci. Nebo kdyby byla dopis nepřevzala a nepotvrdila převzetí ...

Při nemoci v ochranné lhůtě nebude mít maminka prvních 14 dnů nárok na nic, od 15. dne nemoci začne OSSZ vyplácet nemocenské. Na nemocenské bude mít nárok až do konce nemoci nebo do konce ochranné lhůty (podle toho, co nastane dříve). Podklady pro výplatu nemocenského bude předávat bývalému zaměstnavateli.

------- Nevidím, jak jednání maminčina zaměstnavatele napadnout, (v době dovolené lze PP zrušit).

Ale počkejte si ještě na další názory, třeba někoho něco napadne...

------- ÚP maminku zaeviduje až po skončení nemoci.

ajka*
hodnocení

Děkuji Vám moc za odpověď je to tak jak píšete byla v záuční době a chyba to byla to mi je také jasný,že neschopenku měla dát až den začínající pracovní neschopnosti.Ještě jednou děkuji moc za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]