Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej majetku za symbolickou 1,- Kč

Od: ben® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, co je tak atraktivního na tom, že někdo prodává svůj majetek za symbolickou 1,- Kč, jak se občas uvádí v médiích? Proč to raději nepřenechá zdarma? Je to o účetnictví, daních a zákonech? Prošlo by to legálně i fyzické osobě, když si to může dovolit např. stát? Mám, samozřejmě, na mysli prodej různých nemovitostí, společností a firem. Děkuji všem, kteří to vědí přesně a jsou ochotni se o tuto vědomost podělit. Zdravím!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jhjh
hodnocení

0x

Předání zdarma = darování a pro obdarovaného to přináší hradit darovací daň. Proto se prodá za 1 Kč.

buss
hodnocení

0x

Tak za 1. některé inzertníky vyžadují uvést cenu, takže když chci zadarmiko, dám 1 Kč. 2. jinak je třeba mít nastudované zákony o různých daních. Některé věci nelze dát zadarmo, darovat (daně). Že by prodal občan barák za 1 Kč? Ano může, ale odvede daň z hodnoty, ne z prodejní ceny. Auto za kačku klidně prodejte. To přece občánci dělají, za něco prodá a znal. posudek je jiný (či neodpovídající)...

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji za reakce. Tak, je to o daních, resp. jejich "optimalizaci"? Budiž. Ale, když to udělá stát, tak rezignuje na výběr daně do státního rozpočtu a tím nás všechny okrade, ne?

A daně se platí při darování i převodu majetku, ne? Stále mám na mysli majetek jako nemovitosti nebo firmy (nemovitosti, zakázky, výrobky, zaměstnanci apod.). Nejde o aukce. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]