Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypoved a cekani noveho zamestnavatele

Od: lukas22 odpovědí: 7 změna:

Ahoj stala se mi prekerni situace z ktere nevim jak ven: Uchazel jsem se o jednu praci a a bylo to ke konci mesice. Vedouci v te praci mi rekl par dni pred koncem mesice,ze to projedna s vedenim a da mi vedet at muzu dat vypoved. Jenze moc to neresil a podminky prijeti atd jsme projednali az ve ctvrtek a v pondeli byl posledni den mozno podat vypoved zamestnavateli. Muj sef mi rekl,ze nebude problem odejit asi aj driv a tak jsme to moc neresil navic jsme se ptal jestli bude vadit,kdyz jim vypoved s datem 30.6. bude dodana az treba dneska. rikal,ze asi ne,ze se to nejak vyresi.

No a dneska me vseci zacali strasit,ze vypovedni lhuta neni 2 mesice jako mel kolega,ale 3 plus dalsi mesic,protoze oni tu vypoved nemeli 30.6. podepsanou na stole. To chapu. jde o to,ze vedouci dava ruce pryc rika,ze proc sem to uz neposlal,ze ja vlastne za vse muzu. No a novy zamestnavatel mi na opakovanou otazku zda-li na me pockaji i 3 mesice odpovidal az budes vedet,kdy muzes nastoupit prijd.

Chapete ja mam sileny strach,ze dam vypoved. tma mi reknou,ze tak dlouho cekat nebudou a sem uz me nebudou chtit z5. vse by vyresila zmena te vypovedy na dohodu s tim datem co sem napsal do vypovedi,ale mam takovy dojem,ze ten zamestnavatel mi schvalne podela moznost pracovat jinde a posle me na pracak:(

Ta nova firma me presvedcovala,ze si na me pocka,ze pres prazdniny si vemou brigadnika,ale nedokazou mi narovinu rict ne mi cekat budem 2 mesice 3 uz je moc. a nebo jo pockame. nemma zadne jistoty. spis uz se vidim na rpacaku.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Jistotou by bylo v nové práci říct nejpozdější termín ze všech situací, které můžou nastat, a podle toho pak regulérně skončit v práci současné?

lukas22
hodnocení

Ja sem jim to rikal od zacatku aoni jsou jak padli na hlavu jednaji silene divne. ja si myslele,ze ani nebudou chtit at tma du. pohovor naprd. na nic se nezeptali a zaver byl tak to teda zkusime.

pritom to je zodpovedna pozice na kterou chteji u konkurence velkou praxi.

jako 4 mesice cekat nebudou to je jasne ty 3 mesice snad pokud nedocvakne moji sefove,ze je zmena zakona na 3 mesice

Pokud se Vám zdá, že ve firmě, kam byste měl nastoupit jednají divně, pohovor se Vám nepozdával atd..proč tam tedy chcete jít? Není lepší zůstat tam, kde jste nyní a poohlédnout se v klidu ještě po jiných prac. příležitostech? Pokud by Vám totiž tato práce skutečně nakonec nevyšla a Vy byste skončil nynější zaměstnání výpovědí ze své strany, nebo třeba i dohodou o rozvázání prac. poměru, krátila by se Vám pak podpora v nezaměstnanosti v případě, že byste se šel zaevidovat na ÚP jako uchazeč o zaměstnání. To jen takové upozornění, abyste to opravdu dobře zvážil, pokud firma, která Vám slíbila zaměstnání na Vás nepůsobí zrovna nejlépe a seriozně...

Dále k dotazu - výpovědní doba viz. § 51 ZP:

1) Byla-li dána výpověď, skončí pracovní poměr uplynutím výpovědní doby. Výpovědní doba musí být stejná pro zaměstnavatele i zaměstnance a činí nejméně 2 měsíce, s výjimkou vyplývající z § 51a. Výpovědní doba smí být prodloužena jen smlouvou mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem; tato smlouva musí být písemná.

(2) Výpovědní doba začíná prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného kalendářního měsíce, s výjimkami vyplývajícími z § 51a, § 53 odst. 2, § 54 písm. c) a § 63

Podrobně zde:

business.center.cz/...

doplněno 03.07.14 16:46:

Ještě mne k této situaci napadá, že pokud Vás v nové firmě přesvědčovali a slíbili, že Vás skutečně zaměstnají, nebylo by možné se na ně obrátit a požádat je o písemný příslib zaměstnání? Pokud mají opravdu v úmyslu Vás zaměstnat, nemělo by jim to dělat problém. Jednak by to bylo pro Váš klid třeba a za další - v případě, že by Vás pak do zaměstnání nevzali, byste mohl písemný příslib předložit na ÚP a tam by na to mohlo být pohlíženo a uznáno, jako vážný důvod k ukončení bývalého zaměstnání a nekrátila se by se Vám tím pádem podpora v nezaměstnanosti, pokud Vám na ni vznikl nárok.

lukas22
hodnocení

To je tezko tento zamestnavatel me okrada. uz pul roku slibovali zvyseni mzdy a nakonec mi prdaili mene a pomoci dohoda o provedeni rpace,takze kdyz onemocnim sem v haji! kdyz pujdu na pracak- jsme v haji. Navic firma neprosperuje a jd edo zaniku nejsou zakaznici.

ta nova prace je na jine urovni a hledam ji uz 5 let,takze tam jdu i za cenu celkem nizke mzdy. zato stejne jako mam tady pomoci dohody.

cuca*

Pochopila jsem spravne, jste zaměstnán na pracovni smlouvu? Tou dohodou o provedeni prace vam jakoby navyšují mzdu?

lukas22
hodnocení

Presne tak.

jinak ted jsem prodejce a rozvozce,ale delam dev.. pro vsechno miju tam podlahu,hajzliky, mam na starost cely sklad, auto, operator,fakturant,vozim trzbu atd.

nova pozice je prijimaci technik

jwi
hodnocení

0x

Jakou pracovní pozici máte nově zastávat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]