Nejste přihlášen/a.
Cítím, jak mi něco schází. Něco mi strašně moc chybí a zevnitř mě to rozežírá, jsem kvůli tomu smutnej, v depresivní náladě, bez chuti cokoliv dělat...
A tak jsem přemýšlel, co by to mohlo být a vzpomněl jsem si, že dokud jsem chodil do skauta tak jsem podobné problémy neměl. Ale pak přišla holka a skaut byl fuč, holka po pár měsících také. Teď už je pozdě tam začít znova chodit. Jsou to asi 3 roky. Nevím, co mám teď na přelomu 16 dělat. Kolektivní sporty jsou mimo mně. Do posilky chodím. Ve volném čase programuju a něco si tím i vydělám. Přesto cítím jak mně život přestává bavit. Nevíte o něčem kolektivním, prostě o něčem co není sport ale zabavilo by to? Nebo jak znova najít ten pohon? Co dodává životu nějaký úsměv? Vždy jsem byl akční, oblíbený. Teď nemám na nikoho náladu a jsem v depresích. Achjo. Teď nevím jakou hobby si najít. Abych byl zas šťastný.
Víš jakej je rozdíl mezi skautem a skautským vedoucím? Skaut je dítě oblečené jako blbec a skautský vedoucí blbec oblečený jako dítě. To jen pro odlehčení.
Jestli ses rozešel s holkou, nediv se, že jsi v depresi. Prostě si potřebuješ najít jinou a bude to v pohodě. Můžeš třeba zkusit hledat kešky, ingress, cestovat třeba i jen na kole po okolí, udělat si papíry na mašinu, najít nějakou brigádu, kde se potkáš s vrstevníky - já jsem tak nějaké pozdější kamarády poznal.
Ahoj, pokud si mohu dovolit za sebe něco říct, tak vřele doporučuju do skautu zase začít chodit, vezmou tě. Vím to z vlastní zkušenosti. Sice trochu jiné, ale vlastní. Nikdy jsem skaut nebyla, ale vždycky jsem po tom strašně toužila, lákalo mě takové to lidské souznění, soulad s přírodou a tak... Poslední dobou jsem mívala občas podobné stavy jako ty, že mě nic nebavilo, bylo mi smutno a toužila jsem po společnosti fajn lidí, takové určité vyhoření jsem pociťovala.
Vyhledala jsem přes mladší kamarády možnost začít se scházet s jedním roverským kmenem, který mě mezi sebe vzal, i když aktivní skaut nejsem. Začala jsem se s nimi scházet, už jsem i připravovala program na některé schůzky, nabídli mi, že si můžu začít třeba jen pro zábavu dělat skautskou stezku, vysloužila jsem si už i přezdívku, bylo to strašně milé. Bylo to obohacující. A těším se na další pokračování. Určitě oslov někde v okolí skauty, jestli tě mezi sebe nevezmou. Myslím, že to nebude sebemenší problém. A pozdravuj je, i když mě nejspíš nebudou znát, ale to neva. Od Liščete.
Ať se daří a nevěš hlavu, život je krásný, věř mi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.