Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych si nechat poradit s výběrem akustické kytary. Pochopitelně nehledám nástroj za 20 000+ tisíc
Nikdy jsem se hudbě nijak aktivně nevěnoval (vyjma všelijakých koncertů a poslouchání všude možně), ale chtěl bych to zkusit (je mi 31, takže možná pozdě, ale přesto... ) Případně pokud by mi ještě někdo doporučil nějakou knížku pro samouky.
Děkuji
Dobrý den,
na pokusy, jestli Vám kytara půjde nebo ne, bude nejlepší bazarovka. Za dvě-tři tisícovky můžete koupit fajn nástroj. Doporučit konkrétní kytaru je stejně věc ošidná, v zásadě je každá kytara stejná, ale musí Vám dobře znít a dobře padnout do ruky, je to individuální - láska na první pohled.
Já osobně preferuji kytary Cort - skvělý poměr cena/výkon.
Na knížky se vykašlete, většinou jsou psané nesrozumitelným jazykem a velký přínos nemají.
Na YT se dá najít spousta kytarových kurzů (i českých), najděte si někde soupisku základních durových a mollových akordů, ty se naučte držet a postupně naučte přehazovat na nějakých písničkách.
Možná Vám doporučím legendární zpěvníky "Já, písnička I. - IV.". Jsou tam notoricky známé písničky a mnoho z nich se Vám bude snadno učit.
hra na kytaru coby hraní akordů?, tak to se např. řešilo tady: poradte.cz/... (ale po zadání ´kytara´ zde na webu toho vyleze víc - kdyby nešlo jen o ty akordy, přímo by to chtělo zkusit najít nějaký jiný dotaz)
Tak to neumím říct, když jsem ještě ani nezačal. Nicméně bych rád vytáhl kytaru třeba když se známými někam pojedu (pochopitelně, až se časem naučím něco vůbec zahrát.)
Asi by byla lepší westernová kytara, klasiku asi hrát nebudu ( tedy podle akusticke-kytary.heureka./... ).
Akustické kytary nejsou všechny stejné. Například pro klasickou hudbu (tak zvaná španělka) mají široký plochý krk a nylonové struny, pro country (někdo říká westernovou) hudbu trochu užší a mírně zaoblený krk, běžné kytary jsou něco mezi nimi: rovný krk a kovové struny. Také záleží na dřevu, jak kytara zní, ale hodně i na strunách.
Pro začátečníka je důležité, aby si kytaru nejdřív vyzkoušel s někým, kdo umí hrát a posoudí, jestli kytara (zvláště bazarová) ladí, nebo má dobrý zvuk, nebo nemá prohnutý krk a struny příliš vysoko, atd. A hlavně si musí vyzkoušet, jestli struny vůbec umáčkne. To záleží i na strunách. Tak zvané "dvanáctky" mají nádherhý silný kovový zvuk, ale jsou pevné, chce ti silný stisk. Desítky jsou jemnější. Na elektrickou kytaru se používají ještě tenčí a s těmi se dají dělat různá kouzla.
Ani nová kytara není tak drahá, dnes mi u Humla předváděli kytaru Cort za pár tisíc s velmi pěkným zvukem a docela dobrým a kvalitním dřevem. Za rozumnou cenu docela dobrá kytara.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.