Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s tím jak dloho trvá vyřízení hypotéku u GE money bank i jiných.
Před týdnem jsme žádali o hypotéku a ještě se nikdo neozval. Oni slibují 3 dny ale jak dlouho je to ve skutečnosti. Jsme z toho už nervózní. díky
Hezký den.
Jste ve stádiu,že si ověřujete na jakou částku dosáhnete nebo už máte doloženy veškeré podklady s tím spojené a čekáte na peníze?
S pozdravem Tomáš
Dobrý den, všechny dokumenty byly doloženy před tím týdnem, a ted čekáme jestli nám to schválí.
Řešíme to přes realitku, tak si makléřce zavoláme jak to pokračuje. Úvěrářka z banky sem do města jezdí jen uterý a čtvrtky, takže snad se to nějak pohlo. Opravdu jsme z toho nervozní, lítáme kolem toho skoro 2 měsíce, v KB jsme neuspěli.Takže snad tady ano.
V tomto případě si dovoluji souhlasit s tím,aby jste zašla na banku a optala se,jak to vypadá.
S manželkou jsme vyřizovali stav.spaření u "lišky" a když si vybavým ty peripetie...ještě že jsme to měli přes známou a ta jen zavolala a věděla co a jak.Byli jsme tudíž připraveni dřív,než nám poštou došel dopis,co ještě potřebují.Ale je pravda,že jsme to měli trochu složitější od začátku
Mohu se zeptat,proč právě hypotéka?
Protože potřebujeme bydlet - a chceme už do vlastního než cpát někomu peníze v pronájmech kde zaplatíte cca měs. o 4tis. méně. Ted sice bydlíme v obecním bytě ale na děfině a stav bytu nic oc (plísně apod.). Ze stavebka si uvěr ještě brát emůžeme, máme ho uzavřené krátce, a pravděpodobně ani nebudem, kvůli daním.
Já si pak přečetl o té realitce.A jen chci k tomu podoktnout,že ne vždy to co navrhují není zprávné řešení! Přeci jen jim jde o peníze a udělají vše pro to,aby jste peníze získali,kdekoli.
My jsme uzavírali stav.spoření začátkem roku a o peníze jsme žádali v srpnu a koncem září jsme začli stavět...Dnes nemusíte mít naspořenou částku...
Jde především o úrok u HYPOTÉKY a STAVEBNÍHO SPOŘENÍ.
Ano urok je u stavebka nižší, ale nemůžete si odečíst úrok z daní, takže nakonec můžete zaplatit více nebo to vyjde nastejno. Nedávno jsem četla nějaký článek. Takže obojí má své pro a proti.
Máme stavebko u Wüstenrotu a když jsme tam před 2měsíci žádali o úvěr, tak nám bylo řečeno že potřebujem mít aspon naspořeno 10% z cílové částky anebo abysme měli výhodnou urokovou sazbu mít spoření aspon jeden rok. To jsme ale ještě nevěděli o těch daních... Oni ty spořitelny taky neřeknou vše.
Jestli nám u GE dají tu hypotéku, tak nám to vychází asi o 900Kč méně než u toho stavebka i s pojištěním. V bance má účet manžel a je tam nějaká akce pro klienty či co.
Já jen,že kamarád je nešťastný z těch úroků po fixačním období.Poprvé mu to vylezlo o 400 kč vic.Já mám úrok.sazbu pevnou po celou dobu splacení 4,8% a po 14 letech bude 4,6.Živ.pojištění na 3,200.000 kč nám dělá kolem 750 kč.A i já si letos snižoval daňový základ o cca 24 tisíc.Přišel dopis z lišky,tak jsem ho dal na mzdovku a bylo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.