Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna poškozené bankovky

Od: tomibender* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, kde si můžu nechat vyměnit poškozenou bankovky? (500Kč) Je natrhlá do půlky, takže mi jí nechtějí nikde vzít.

doplněno 30.06.14 23:01: No pobočka ČNB je i tu v Plzni, u komerčních bank mam strach aby to nebylo zpoplatněno.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

0x

Zkuste pobočku svojí banky, melo by to jít.

Prece pětistovku neprojedete kvuli cestě do Prahy do ČNB :)

doplněno 30.06.14 23:04:

Vidíte, tak pokud máte pobocku poblíž, navstivte ji.nebo tam zavolejte, i do te svoji, zda mají na tyto případy taky nějaký ten "absurdní" poplatek

cocinkamichalka*

Pobočky ČNB nejsou pouze v Praze...

hodnocení

0x

Poškozenou bankovku můžete běžně vyměnit v bankách, v nichž přijímají a vyplácejí hotovost. Pokud žádná část bankovky nechybí, tak bezplatně.

hodnocení

0x

Měnil jsem ji před měsícem.Chtěl jsem jít do ČNB Na příkopech v Praze,ale ocitl jsem se u Anděla U ČSOB,tak jsem si řekl.že se zkusím zeptat.A paní mě to bez problému vyměnila.Záleží kolik té bankovky chybí.Mě chyběli asi 2 mm na šířku,vypadalo to,že to někdo odstřihl,možná kvůli nějakému poškození.(Mimochodem,mě ji dali s ostatními penězi na poště)Paní mě vyměnila za novou pětistovku,zcela bez poplatku.Musel jsem akorát podepsat tiskopis,který ona vyplnila.Pokud je natrhlá,ale celá,dostanete výměnou novou zadarmo a podle mě v každé bance,ale v ČSOB určitě.

doplněno 30.06.14 23:32:

plnou hodnotu bankovky - jestliže je celá nebo její předložený zbytek je větší než tři čtvrtiny původní plochy bankovky;

polovinu hodnoty bankovky - činí-li předložený zbytek polovinu až tři čtvrtiny původní plochy bankovky;

jednu čtvrtinu hodnoty bankovky - činí-li předložený zbytek nejméně čtvrtinu a méně než polovinu původní plochy bankovky;

nic - za zbytek bankovky menší než čtvrtina původní plochy

tosipis*

Máte staré informace. Když je necelá bankovka větší než 50% plochy, je možné ji vyměnit. Pokud je menší než 50%, nedostanete nic. Stačí se podívat na stránky ČNB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]