Nejste přihlášen/a.
Ahoj, kde si můžu nechat vyměnit poškozenou bankovky? (500Kč) Je natrhlá do půlky, takže mi jí nechtějí nikde vzít.
doplněno 30.06.14 23:01: No pobočka ČNB je i tu v Plzni, u komerčních bank mam strach aby to nebylo zpoplatněno.
Měnil jsem ji před měsícem.Chtěl jsem jít do ČNB Na příkopech v Praze,ale ocitl jsem se u Anděla U ČSOB,tak jsem si řekl.že se zkusím zeptat.A paní mě to bez problému vyměnila.Záleží kolik té bankovky chybí.Mě chyběli asi 2 mm na šířku,vypadalo to,že to někdo odstřihl,možná kvůli nějakému poškození.(Mimochodem,mě ji dali s ostatními penězi na poště)Paní mě vyměnila za novou pětistovku,zcela bez poplatku.Musel jsem akorát podepsat tiskopis,který ona vyplnila.Pokud je natrhlá,ale celá,dostanete výměnou novou zadarmo a podle mě v každé bance,ale v ČSOB určitě.
doplněno 30.06.14 23:32:plnou hodnotu bankovky - jestliže je celá nebo její předložený zbytek je větší než tři čtvrtiny původní plochy bankovky;
polovinu hodnoty bankovky - činí-li předložený zbytek polovinu až tři čtvrtiny původní plochy bankovky;
jednu čtvrtinu hodnoty bankovky - činí-li předložený zbytek nejméně čtvrtinu a méně než polovinu původní plochy bankovky;
nic - za zbytek bankovky menší než čtvrtina původní plochy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.