Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedna se o poruchu?

Od: dustycz* odpovědí: 10 změna:
Dobry den, uz jednou jsem sem vkladal podobnou otazku, ale z jineho hlediska. Minulou nedeli jsem omdlel z nahleho stresu a byl 3 dny v nemocnici. Od doby co mě pustili, tak mam takovy strach že znova omdlim a bojim se že si to vyvolam. Ptam se, jestli se jedna o nejakou mentani poruchu, nebo je to pouze strach ktery ustoupi. Zadne jine priznaky u toho nemam proste na to porad myslim, ale můžu se soustredit na jine veci, ani se nějak neklepu, nepotim a mezi lidi take chodim. Tak mi prosim poradte a take jak se mam toho zbavit? Dekuji
ps. omluvte pravopis pisu z mobilniho zarizeni

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

řekla bych, že je to způsobeno psychikou...

Zkuste na to tolik nemyslet a žít jako dřív... Kdybyste měl omdlít, omdlíte stejně a nezabráníte tomu... Takže to neřešte a zkuste žít jako by nic...

dustycz*
hodnocení

hmmm tak je to lepsi :D

hodnocení

0x

neuróza? Konzultace s psychiatrem či psychologem by mohla pomoci

doplněno 30.06.14 10:48:

psycholog prášky nepředepisuje, pomáhá terapií od stresu

Jedna konzultace s psychiatrem a budete vědět co a jak. Brát prášky "na nervy" není povinné

doplněno 30.06.14 10:51:

Jenomže se to taky může zhoršovat...souhlasím s "grippen" *palec*

dustycz*
hodnocení

ale i zlepsit ne? protoze si vsimam že na to myslim min a min..

grippen
hodnocení

0x

Tohle je jednoznačně práce pro psychiatra. Z našeho laického pohledu Vám mohu poradit jen to, že jsou i lidé, kteří jsou na tom mnohem hůře nežli vy. Mají třeba rakovinu a moc hezkého jim nezbývá. Proti tomu je Vaše mdloba něco jako neplnánovaný odpočinek. Jistě, zlehčuji ale chci vám naznačit, že byste se měl brát trochu víc s nadhledem. Neberte se tolik vážně, stejně nikdo znás ze života nevyvázně živý a jděte k psychologovi. Ten vám jistě pomůže.

dustycz*
hodnocení

Ja prave nechci aby do mě cpal nejake prasky, jsem prakticky v poradku akorat to mam jako takovou starost, ktere ma kazdy.
pohanka*

Ne, každý z toho nemá takovou starost. Někdo je na sebe víc opatrný, někdo nad tím mávne rukou. Znám lidi, kteří se bojí jít na operaci, že by se už neprobudili, já jsem šla na celkovou anestezii vždy ráda. Říkala jsem si, když umřu, tak to bude alespoň bez trápení. /Možné následky jsem jaksi neřešila/ Já jsem omdlela ve 13 letech, pak když jsem byla ve 3 měsíci těhotenství a jednou ve stavu nemocných z důvodu nízkého tlaku. Nikdy jsem s tím nebyla u lékaře, neřešila jsem to. Prostě jsem sebou flákla, probudila jsem se a šla jsem zase dál. Je fakt, že tenkrát nebyl internet, neměli jsme žádné informace. To je možná důvod, že jste na sebe tak orientovaný, že si vyhledáte různé informace na netu. Tím se člověk stále podvědomě straší, co kdyby. Jinak jak se cítíte? Nemáte-li jiné problémy, sportujete, tak co řešíte? Užívejte si prázdnin a života. Na nějaké nemoce máte dost času ač budete starší pán v letech. Jinak bod ode mne, že nechcete pobírat nějaké prášky. Omezte počítač, jezte nyní hodně ovoce, zeleniny, choďte s přáteli a příbuznými za nějakými aktivitami, poseďte v předzahrádkách, dojděte na výstavy, koncerty apod. Nemáte v rodině nějaké dítě školu povinné. Co kdyby jste vymyslel nějaký program a staral se mu o hezké prázdniny. Starostí o druhé zapomenete na ty své. Hezký den.

dustycz*
hodnocení

ja nemam zadne jine problemy az na mensi strach ktery mě nějak neomezuje

Ale ten strach Vás omezuje, jinak byste se tak nesnažil vysvětlit na poradně, co se Vám děje. Podle mě by Vám pomohl psycholog, který se specializuje na úzkostné stavy a fobie. Prášky by Vám necpal - ty může předepsat pouze psychiatr. Naučil by Vás jednoduchými postupy o Vašem problému přemýšlet jinak a úzkosti by Vás zbavil.

dustycz*
hodnocení

Mě to neomezuje, normane funguji pisu to že zajimavosti
doplněno 30.06.14 21:51: proste mr zajima co to je

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]