Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za co italové utrácí?

Od: klepi® odpovědí: 2 změna:

Ahoj chtěl bych se zeptat jaký máte názor na to za co utrácí italové

nedávno ve vyělém díle jídlo s.r.o. citoval zástupce ČR vw firmě novali, že my jako češi máme na vrcholu pyramidy vlastní bydlení, rychlá auta, zatímco Italové mají na prvním místě jídlo a módu myslíte, že je to pravda? Podle mně jo protože ital si chce užít jídlo a dobře vypadat

Zajímá mně Váš názor na tuto věc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

Sice nevím za co utrácí, ale ta skladba jak říkal, že dají víc peněz za kvalitní jídlo. Jestli ono to nebude taky tím jaký poměr mzdy musí dát na bydlení, energie a kolik zbyde běžnému člověku na jídlo na měsíc. A taky tam měl extrém. Kolik asi tak italů si bude kupovat tu šunku za 5000. Asi jako čechů.

hodnocení

0x

To je podivný dotaz. Určitě nelze generalizovat, rozhodně není Ital, jako Ital. Už jen zeměpisně - Ital ze severu se dívá na Itala z jihu dost přes prsty - sever je hodně průmyslový, zatímco jiíh je zemědělský a troufám si říct méně rozvinutý. Takže jinou strukturu výdajů má pěstitel ze Sicílie a jinou zaměstananec rozjeté strojírenské firmy.

Já do Itálie jezdívám poměrně často, ovšem převážně na sever. Takže kontakty mám právě na ty lidi ze strojírenství a můžu říct, že mě na rozdíl od zde obecně vžitých představ o Italech připadají hodně blízcí mentalitou. Samozřejmě, čas má pouze orientační hodnotu, žijí volněji a po svém. Co se týče výdajů - no, nějak moc do detailu to nerozebíráme, ale co vím, to jídlo tam zase není tak drahé, myslím, že jejich výdaje za jídlo nebudou daleko od našich. S tou módou to řeší spíše jiné skupiny - je fakt, že kolikrát tam člověk potká zajímavě vyfiknuté týpky vypadající jako by utekli od Modré ústřice. Každopádně poměrně často investují do dobrých motorek a aut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]