Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Raft Vltava s dětmi

Od: jjj odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nechali jsme se nalákat kamarády, bývalými vodáky, k malé dovolené na raftu na Vltavě, prý nenáročná trasa v okolí Č. Krumlova. Manžel mírně skeptický, já byla naladěná, ale čím se to blíží, začínám mít pocit nejistoty - 4 dospělí a 3 děti 5-7 let, máme zamluven raft. Nemám s kým probrat záludnosti takové cesty, tak prosím Vás o rady - např. to vypadalo, že bychom jeli jen my dva nezkušení dospělí a od nich muž, prý pohoda, ale když jsem v nové verzi (pojedou nakonec manželé oba) řekla, že třeba jeden den s nejmenším dítětem vynechám, kamarádka mi začala říkat, že to nejde, že musím pádlovat! (a nás málem poslala klidně jen ve třech dospělých na celou dovolenou). Chci jim věřit, ale nevím, nakolik a nakolik být opatrná (např.tvrdí, že raft víceméně nejde převrátit). Děkuji za komentáře, nakolik to je a není nebezpečné a nakolik je možné pádlovat jen ve třech. J

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

3x

Vltava má v současné době málo vody,ale - nezkušený by na vodu s malými dětmi jet neměl. Já vím,že je to móda jet na vodu,ale měl by být v partě někdo zkušený,který ví a zná jak se chovat na lodi,jak loď řídit,umět číst vodu,jak se chovat ve schrumáži zejména nad jezdem a mnoho dalších,Tady nejde o to,že raft nejde převrátit /ono to jde/ ,ale budou v něm děti klidně sedět po celou dobu.Nebudou se nudit v lodi i na tábořišti. Pádlovat klidně může jeden,pokud to umí a loď utáhne. Já jezdím na vodu 50 let a zažil jsem lecos.Už jsem pod Vyšším Brodem lovil matku s dítětem,která ani neuměla držet pádlo.Prý ji řekli ,že je to snadné. Je pravda,že moje dcera jela s vnukem,kterému byl rok.Ovšem ona byla exmistr republiky v jednom z vodáckých sportů a kolem 10 zkušených vodáků vždy připravených zasáhnout. Plně chápu Vaše obavy,ale pokud nemáte zkušenosti,nedoporučuji. Zkuste si to nejdříve někde na rybníku

jjj
hodnocení

Děkuji za rady - oni dva dospělí jsou zkušení (kdysi) vodáci a děti máme poměrně klidné (holčičky), ale potřebovala jsem ujistit, např. zda můžou pádlovat jen tři ... Moc Vám děkuju, kamarádi vědí, kam jedou, prý klidná část, my osobně víme, že to je módní a že tam jezdí hodně lidí jen tak, spíš jsme využili toho, že oni nám nabídli tento způsob dovolené. Přeji Vám krásné léto!

iz*
hodnocení

2x

Převrátit raft na klidné Vltavě si neumím představit, ale přesto bych nedoporučovala jet hned napoprvé s dětmi. Měli byste si to napřed někde vyzkoušet sami, na některém klidném úseku řeky (rybník je moc klidný, tekoucí voda by Vás pak mohla zaskočit).

Jinak budete mít strach, že něco pokazíte nebo nezvládnete a zároveň se budete bát o děti.

Pokud se rozhodnete jet, vzměte si i na klidnou vodu plovačky a přilby.

jjj
hodnocení

Děkuju za tip, i za potvrzení přileb.

milan23*
hodnocení

2x
Dobrý den, nemějte z toho strach.Vltava je v tomto úseku opravdu nenáročná.Ty 4 jezy u a v Krumlově jsou celkem bezpečné, je zde velký pohyb vodáků a i kdybyste jeli sami poprvé tak projetí jezů za chvíli okoukáte.Ve zlaté koruně je to také bez problémů.Vltava se dá sjet i na duši od traktoru :)
Spíš bych se rozhodl podle počasí,pokud by mělo pršet, nebál bych se kvůli dětem vodu odpískat, někde zakempovat v chatce a obejít hrady a zámky.
doplněno 29.06.14 19:43:

Asi tak..
jjj
hodnocení

Děkuju, Milane :) - i za krásné video !

martinaa*
hodnocení

0x

Jak je psáno výše, Vltava patří mezi poměrně lehce sjízdné řeky (záleží na úseku), se spoustou volejí - ale voda má prima spád, takže pro nás akčňáky trochu nudaa, ale krásná:)

Pro děcka bez debat vesty (!), a pokud budete všichni drže pádlo v ruce poprvé, tak by to chtělo do raftu aspoň jednoho dva vodáky, kteří vědí, co dělat v případě peřejí, kořenů a jakýkoli jiných potíží. Případně být blízko sobě, abyste si navzájem mohli pomoci - i za cenu připoutání.

Raft víceméně převrátit nejde, to je pravda, ale 100% nezkušená posádka je v případě rychléku úseku a první komplikace nejlepší cesta do průseru.

milan23*
Jen dodám že na takhle frekventované řece nejste nikdy sami a i Vy (ačkoliv začátečník) můžete někomu pomoct... Ahoj:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]