Nejste přihlášen/a.
Dborý den, v neděli jsem omdlel ze strachu. Prostě jsem přisel z fotbalu, bolelo mě hrozně tříslo, něco jsem si tam nahmatal a myslel jsem si, že mám kýlu. Vzhledem tomu, že máme ve středu letět na dovolenou, tak jsem začal myslet na to, jak neodletím a z toho se mi udělalo hrozně špatně a potom jsem po chvilce omdlel. Byl jsem teda cca 3-4 dny v nemocnici a dělali mi různé ty skeny a nic mi nenašli. Z nemocnice jsem se vrátil ve středu a od té doby mám obavy, že se mi to znova stane. Prostě doma ani ne, ale třeba když jsem někde venku apod. Je mi z toho prostě špatně a chci se toho pocitu zbavit...Myslíte, že to časem upadne samo? Dyžtak mi pošlete, nebo poradte nejake strategie :D, které budou fungovat atd. Děkuji moc.
Dobrý den.Zřejmě jste ve fázi počáteční deprese,respektive úzkosti - panické poruchy.Je třeba začít se naučit správně a zhluboka dýchat.Málokdo správně dýchá a to je špatně.Musíte dýchat zhluboka a do břicha,ne jen mělce.Nejlepší cvičení na toto je jóga.Není určena pouze pro ženy,jak si spousta mužů myslí.Pokud to nepomůže,pak jedině odborný lékař...
Ano, s tímto mám také zkušenost - podle mě je to počínající úzkostná porucha. Strategii neporadím, respektive poradím - nemyslet na to, ale to je patrně nesplnitelné. Mohlo by pomoci představit si nejhorší možnou variantu (že se stane, čeho se bojíte nejvíc), toto si rozebrat - co by se dělalo, prostě připravit si krizový scénář a sžít se s tou možností. A pak se můžete zklidnit. Na nejhorší jste připraven. Může to znít možná ironicky, ale myslím to zcela vážně. Prožívala jsem tyto stavy se synem a tohle zabíralo nejlíp.
Asi bych si začala měřit pravidelně krevní tlak, někdy je člověku na omdlení, nebo má závratě z nízkého tlaku. Kontrolujte si, kolik toho vypijete, není dobré, když má člověk z nedostatečného pití hustou krev. Máte - li pocit na omdlení, většinou to člověk pocítí v předstihu, tak si okamžitě sedněte, nebo lehněte. Vyvarujte se prudkého pohybu hlavou, nebo vstávání. Pijte meduňku, nebo levandulový čaj, hloh, třezalku apod, nebo kapičky z lékárny /Kneipp/. Jinak to může být omdlení z dospívání a rychlého růstu. Někdy na člověka působí takto počasí, různé tlaky, ale věřte tomu, že to bylo jenom náhodná indispozice. Zvláště po lékařských vyšetření bez nálezů.
Tohle znám - taky jsem takto už na gymplu z ničeho nic omdlel, nemocnice, podezření na epilepsii, ale nic mi nenašli. Je to tím, že sportuješ, spotřebováváš hodně živin, ale dost jich nedodáváš. Já třeba jsem pil dost mléka a tak jsem defakto neměl žádné železo (mléko ničí železo). Mléko a mléčné produkty jsem omezil, dodal železo a v pohodě, už se mi to víckrát nestalo. Mdloby jsou z nízkého tlaku - nízký tlak - nedostatečně pracující srdce - nedostatek železa.
,,,Hlavně si nevypěstuj strach z opětovného omdlení. Nějakou dobu budeš na to myslet,ale snaž se zabavit jinými myšlenkami. A´t si to nepřivoláš (nervy).. Ať si nevypěstuješ agorafobii ,nebo klaustofobii,,pak je to na prášcích a člověk se trápí strachem. Je to začarovaný kruh..
Omdléváš,protože v té panice máš nedostatek kyslíku v mozku !
doplněno 28.06.14 19:43:Možné je absolutně všechno,my ti bohužel do těla nevidíme !
Tj to vím, ale to bylo v neděli proste do těd jsem neomdlel, takže je možné že mě to bude opouštět? Že to není žádná porucha? Protože ja se normálně mužu soustredit, premyslet akorat sem tam me chyti ta obava ale i pritom jsem docela v poho :D
dusty, bojíš se, aby se ti to nestalo znovu a v tom je celý problém - myslím, že jsi zdravý, máš jenom strach, že znovu omdlíš - jakmile ucítíš, že to může přijít, chce to hlavně klid a zhluboka dýchat, rozdýcháš to, neboj... celé je to o psychice... žádná porucha, neboj
Nesmíš na to myslet to je to hlavní ,zabav se nějakou činností ,třeba v tramvaji a pod. myslím čtením,,hlavně se od toho odprosti.Ty ten strach musí porazit! Pokud Tě prohlíželi lékaři a nic nezjistili,tak se nemusíš ničeho bát. Určitě se ti to nebude vracet . Teď třeba s někým jezdi ,nebo choď ,,budeš se cítit bezpečněji,,,a tak na to i zapomeneš,. .
Že byste měl záchvat paniky? Nepil jste před zápasem nějaký energy drink nebo hodně kávy? A zbavit byste se toho mohl meditací, anebo návštěvou psychiatra...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.