Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě, proč rozlišujeme nohy jako řeckou, egyptskou a kvadratickou (polynéskou, čtvercovou...). Vím, že 1. typ je takový, že druhý palec u nohy je delší než první - tj. řecká, u egyptské je to hezky popořádku (největší je palec) a kvadratická má víceméně všechny prsty v rovině. Až 70% má egyptskou nohu,asi 20% řeckou a zbytek je ten třetí typ. Mě osobně zajímá hlavně ta řecká. Proč je tak vlastně pojmenována? Může to mít nějakou souvislost s tím, že mí předci pocházeli ne přímo z Řecka, ale třeba někde ze Středomoří? Sama nevěřím v to, že by celých 20% populace pocházelo jenom z Řecka, ale Středomoří je už celkem možné, ne? Nevíte o tomto typu nohy více informací, co se týče původu apod.? Cokoliv navíc mi pomůže. Děkuji
P.S. V příloze je obrázek, který názorně zobrazuje tyto tři hlavní typy nohou.
Je to pry pojmenovane podle toho (Wikipedia), ze to byl uprednostnovany typ nohy (prstu) na sochach z antickeho Recka.
Proc to tak bylo, to ja nevim. Bud to u nich bylo normalni, nebo to povazovali za fyzicky spravne nebo krasne. Stejne jako recke sochy zobrazuji svalnata tela, ktera povazovali za znak zdravi a presto vetsina Reku tak urcite nevypadala.
řecké noze se prý taky říká sochařská noha. Když má socha dobře vypadat, pak se jí vždycky dělá druhý prst delší než palec. Tuto nohu má například i Michelagelův David a prý ji mají i všechny antické sochy. Možná právě proto se takovému tvaru nohy říká řecká.
Je tady prý i jeden aspekt z moderní doby : Kdo má řeckou nohu, ten má v životě kliku. Při nákupu bot mu stačí zkontrolovat délku a bota mu padne vždycky. Ani si ji nemusí zkoušet. To prý pro ony první dvě nohy na vašem obrázku rozhodně neplatí.
Kéž by to byla pravda (s těmi botami)! Zatím mám bohužel spíš opačné zkušenosti. Sama mám "řeckou" nohu a s nákupem bot bývají problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.