Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už fakt nevím, jak dál!

Od: nova2014 odpovědí: 7 změna:

►Ahoj lidi,
mám rok přítele. Seznámila jsem se s ním v práci, byl strašný dobračisko, fer a fajn chlap.
Slovo dalo slovo a my už sice spolu nepracujeme, ale žijeme. V intimním životě jsem nic krásnějšího neprožila, je něžný, pozorný, ohleduplný. Je mu je 40 jako mně.
On nebyl nikdy ženatý v jeho životě jsem asi ta žena s velkým ž. Budiž. Kde je teda problém?
Hádky. Pokud se pohádáme díky jeho strachu z nových věcí, začne mluvit jako kafemlejn, nepustí mě ke slovu, musím ho o slovo prosit, abych se mohla vyjádřit, on ze mě udělá hovado boží, řekne, že bych se měla jít léčit, že se mnou žádný chlap nevydrží a podobně a tak po půlhodině rezignuju a řeknu: drahý, tohle už nemíním poslouchat, já se prostě sbalím a od tebe jdu pryč. V tom on úplně otočí, začne mě hladit, říkat krásný slova a to fakt je moment, kdy nezavřel pusu plnou zloby, aby jí otevřel pro něžná slova.
Včera ho vytočilo, že mi zazvonil telefon, jen pár minutový od kolegyně, odešel a vrátil se za hodinu, abych měla na telefonování prý klid, ale on mě přece nerušil, řekla jsem, že jeho chování není normální a on začal, že já nejsem normální, že nám ubírám společný čas s blbým telefonem - podotýkám pár minutovým.
On nemá přátelé, nemáme dokonce ani společné přátelé, když spolu někam jdem a řeknu, jé tam je holka z práce, tak se ho to dotkne, že už zase někho vidím.
Mě to už moc vyčerpává, myslím si, že by měl vyhledat pomoc psychologa, jenže on si myslí, že on je v pořádku a jiný, ale já jsem ta nenormální magor, abych se do minuty zase stala sametovou nejkrásnější láskou.
Pora%dte děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

4x

Berte nohy na ramena a mazejte od něho pryč. Nebo si v budoucnosti zaděláte na veliké problémy a možná i domácí násilí. Tento člověk bude chtít mít vás pod svoji kontrolou, bude kontrolovat s kým si píšete, proč si píšete, bude si činit nárok na váš volný čas, a pod. Nyní to tak nevypadá, znáte se teprve rok, což je ve vztahu velmi krátká doba. Proč si myslíte, že nebyl nikdy ženatý? Pořádného chlapa vždycky nějaká ženská sbalí. Žádná ho asi nechtěla, protože zjistila, co je zač. Už nyní vás váš vztah vyčerpává, co si myslíte, že bude po pár letech, nedej bože možná i s dětmi?

martinaa*
hodnocení

4x

Pokud jste dobrovolně ve vztahu s člověkem, který Vám nadává do nenormálních magorů či tak nějak podobně, tak těžko radit. Jestli Vám těch pár hezkých slovíček stojí za to se nechat omezovat, nemoci říct vlastní názor a být ta, která to vždycky všechno překousne... to už je na Vás.

Kdyby začal se svým půlhodinovým kafemlejnem, kde by mě začal urážet, tak bych asi hodně hlasitě třískla do stolu. Vytočilo ho, že Vám volala kolegyně? Co to bude příště? Že se odvážíte jít s kamarádkou na kafe? Nebo že se vůbec odvážíte ven? Klasický začátek majetnického a manipulativního chování. Doufám, že neskočíte na sladké řečičky a líbivé sliby. Jeho chování vykazuje silné manipulativní sklony, a tudíž je docela nebezpečný.

hodnocení

4x

Utíkejte, jak nejrychleji umíte. Změňte si telefonní číslo, utíkejte.

hodnocení

0x
I kdyz je mi jasne, ze tohle slyset nechcete, tak naprosto souhlasim s tim, co uz tu zaznelo. Dle vaseho popisu je partner zarlivy manipulator bez pratel, tohle neni zdravy vztah... A obavam se, ze to bude jen horsi... Nohy na ramena a pryc.

nova2014
hodnocení

Hmm, já moc děkuju za vaše rady, cením si jich. Je mi to prostě líto, na ostatní lidi působí mile, klidně, nedokáže se bránit, když ho někdo naštve, nedokáže se bránit švagrovi, když ho zneužívá, ale mě dává vyžrat snad naprosto všechno co ho užírá, jakobych měla být jeho ventilem, který mu dovolí vypustit páru nebo já nevím.

Odejdu, jen nemám zatím kam, jediný co mám je moje práce a z jednoho platu asi víc zatím nedokážu, musím ještě chvilku vydržet a šetřit peníze pro odchod.

iz*

Pokud s ním chcete ještě nějakou chvíli zůstat, nastavte jasná pravidla. Váš přítel si k Vám totiž dovolí jen to, co mu dovolíte Vy sama. Ono i to opakování, že odejdete, když se pak necháte "uchlácholit", časem ztratí "na síle". Jeho chování by se pak mohlo ještě zhoršit.

Pochopí-li přítel, že se k Vám musí chovat jinak, třeba to ani nebudete muset řešit odchodem.

Napadá mne i možnost navštívit bezplatnou poradnu pro mezilidské vztahy. Můžete sama, ale ideální by bylo přesvědčit k návštěvě i přítele.

cabas*

A vy si inzez myslíte že když navštíví drahého odborníka přes lidské problémy,že se to změní,nezmění,možná na chvíli,kdy se to přetvařování-nic jiného to nemůže být-bude hromadit až to jednou bouchne a pak to teprve bude saigon,protože povahu nelze změnit .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]