Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vracení daní

Od: lucie1979* odpovědí: 5 změna:

Prosí mohl by mi někdo poradit jak spočítám kolik mi vrátí na daních moje hrubá mzda je 14.245,kč a čistá mzda je 12.999,kč.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

suchy*
hodnocení

0x

pokud jste nebyla nemocná nebo nemáte úvěry nebo spoření,aby jste si mohla odečíst úrok z daňového základu tak nic

lucie1979*
hodnocení

Přítel si až ted požádal o vrácení daní,a budeme žádat tři roky zpětně já jsem na MD.a žádné úlevy nemám a synovi jsou tři roky.děkuji

cuca*
hodnocení

0x

Podle rozdilu hrube a ciste mzdy mi to prijde, ze dan pokryl mesicni odpocet, tzn, ze jste mesicne neplatila žádnou daň a tudíž neni co vracet. Jinak nechápu presne vasi otazku.

iz*
hodnocení

0x

Jsou-li synovi tři roky, nemůžete čerpat mateřskou dovolenou, tu Vám zaměstnavatel mohl poskytnout na prvních 28 týdnů.

Jste-li zaměstnána, čerpáte rodičovskou dovolenou (volno od zaměstnavatele) a pobíráte rodičovský příspěvek (sociální dávka). Jestli zaměstnavatele nemáte, jste rodičem pečujícím celodenně o dítě a pobírajícím rodičovský příspěvek.

Váš přítel může uplatnit slevu na sebe a na vyživované dítě, sleva na manželku se Vás netýká.

Daň lze vrátit maximálně do výše odvedených záloh. Výjimkou je sleva na dítě, kde lze uplatnit tzv. daňový bonus.

------- Nebo si to mylně vysvětluji a Vy vedle péče o tříletého syna i pracujete a odvádíte zálohu daně z příjmu?

Pokud ano, můžete slevu na dítě uplatnit sama (nemusel by ji uplatňovat Váš přítel).

lucie1979*
hodnocení

Já jsem na mateřské dovolené do čtyř let dítěte,protože v mé nepřítomnosti můj zaměstnavatel skrachoval a já beru jen 3.800,kč měsíčně jako RP.Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]