Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušební doba vs. úvěr

Od: ondrasheq* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
jsem momentálně v situaci, kdy na dvou úvěrech jsem v prodlení se splácením (vysoké splátky). Rozhodl jsem se tedy pro konsolidaci, kdy bych se jednoho úvěru zbavil úplně a u druhého se výrazně snížil splátky a ty mohl bez problémů splácet. Celkový dluh je cca 100 tis. Kč.
Problém je, že v každé bance i "nebance" se mnou odmítají diskutovat, protože jsem ve zkušební lhůtě v zaměstnání. Domluvil jsem se s fin. ředitelkou, že mi vystaví potvrzení, že ve zkušebce nejsem, nicémě banky také požadují potvrzení o posledních třech platech, které doložit nedokáži (byl jsem nezaměstnaný).
Napadá vás nějaké řešení, kde k penězům v této situaci přijít?
Rád bych se vyhnul pofidérním "no-name" půjčkám po telefonu.
Za každou radu budu rád.
Děkuji,
O.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Domluvte si v bance odložení termínu splátek. Vyčkejte, až zkušební doba skončí a pak vyjednávejte konsolidaci.

Hlavně se pokuste o domluvu v bance, hledejte společné řešení, než Vaši pohledávku postoupí exekučnímu úřadu.

iz*
hodnocení

1x

Zajděte si do banky, vezměte i podklady k současné situaci (nezaměstnanost + nová pracovní smlouvu) a pokuste se s bankou dohodnout o dočasném snížení splátek na zkušební dobu (že by banka povolila odložení splátek, se mi jeví méně prvděpodobné).

Nedoporučuji uvádět v potvrzení pro další banku nepravdivé údaje. Vymstilo by se to Vám i tomu, kdo by Vám "pomohl".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]