Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
V polovině července se chystám na dovolenou do chorvatska a prosil bych pár rad
- Kterou část navštívit?
- Na kolik mě dovolená vyjde? (Pojedem tři lidi naftovým autem se spotřebou do 5litrů...naftu budem platit napůl)
- Můžu na ně mluvit česky? budou mi rozumět?
- Dyžtak můžete přidat nějaké jiné rady
Předem děkuju
Je to už dost let, takže ceny jsou někde jinde, jen tak pro zasmání.
Plachty na lodi jsou jarboly. Dámské spodní kalhotky /spíš bombarďáky/ jsou kačnice. Ale nevím, jestli si ze mě nedělali srandu.
Jinak je fakt, že dům na vsi je kúča. Takže i kdybyste měl nádherný domek v satelitním městečku -nedá se nic dělat a jste majitelem kúči. Stan je šátor. Proto jsme si říkali šátoráci. No a nejvíc nás dostalo, když jsme se dozvěděli, že byt ve městě v paneláku je stan!
Vezli jsme bezva kluka Sašu do Sarajeva a on řekl, že rodiče tam mají stan. Co to může být za familii - v Sarajevu si postaví stan? A pak jsme zjistili, že je to běžný panelákový byt.
Spotřebu si spočítáte snadno sám. Stačí čerpat plnou a od toho odčítat.
Navštívili jsme Plitvická jezera při cestě zpět domů a malý syn tehdy pořád chtivě koukal, za kterým křovím se objeví Vinnetou. Dost ho mrzelo, že ho neviděl.
Tak hezkou dovolenou a prima zážitky. Letos nezvládnete všechno, něco v roce 2015, pak další rok a budete to tam pěkně všechno znát. Jaga.
Základní slovíčka: godina není hodina, ale rok, hodina se řekne sat. Další důležité slovíčko je račun - účet. A samozřejmě hvala - děkuji, molimo - prosím. Je dobré se naučit číslovky, ostatní potřebná slovíčka rychle pochytíte. Chovat se normálně přirozeně a slušně a radovat se z krásné země u moře a pohostinnosti Chorvatska i zemí, kterými budete projíždět. Hezkou dovolenou a krásné zážitky.
punkere
byl jsem s manželkou před 3 lety poprvé v Chorvatsku.
- neporadím, kterou část navštívit, my byli 4 dny v Zadaru, ubytování podle rady, sedí u silnice a nabídnou ubytování. Začali na 150 Eurech za noc, a skončili jsme na 50. Na dvě noci, pak jsme chtěli slevu, nebo odjedeme, šlo to za 40E. S autem až na pláž, asi 5 metrů od vody. Po 4 dnech jsme odjeli do Trogíru, ubytování za 40 eur na noc, k pláži 150 metrů z velkého kopce, po 4 dnech do Makarské opět na 4 dny a chtěl 100euro. To bylo moc, ale pak jsme zjistil, že to chce za celé 4 dny. Parkování 10 metrů od moře..
Po první návštěvě Chorvatska se mi nejvíce líbilo v Makarské. Ještě k cestě, jel jsem přes Slovesko, a Maďarsko..
Toť můj jediný zážitek od moře.
Ahoj, jestli se rozhodnete pro Makarskou, tak doporucuji su vybrat neco pobliz, ale ne primo Makarskou, kde je hlava a hlave. My jsme se pred 14 dny vratili z Brely, tam to mame moc radi. Krvavica je take moc pekna. Lide prijemni a ceny celkem ujdou. Mame vyhodu, ze rodice manzelky tam jezdi leta a tak sjme melo apartman za 25euro za noc za 2 dospele a 2 deti. Jestli pojedete po dalnici, tak doporucuje ENC paket, ktery Vam usetri 21% ceny. Jinak se da jet bez dalnice krom prvniho useku. Trva to o par hodin dele, ale bez dedi by jsem si tu cestu vybral. je kratsi, mensi spotreba. My jsme jeli po dalnici pres noc, aby se nam deti neupekly, nemame klimu.
Ještě dotaz...co si myslíte že je lepší vzít na vodu? lehátko,nebo takovou tu modrou nafukovací postel? Několik lidí sem s tou postelí na vodě už viděl a hlavně u toho lehátka píšou nosnost 90kg a u ty postele snad 220kg navíc se může hodit i do stanu,což doufám že pod stanem neskončíme,ale kdyby náhodou Myslíte že to má oproti lehátku nějaké nevýhody?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.