Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ničení látek v koření

Od: fisa* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, slyšel jsem, že prý v kupovaných kořeních nejsou tolik zdravé látky, protože prochází při balení nějakým číštěním. Je něco takového pravda?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Víte co, každý proces v potravinářství má své neduhy, takže na tom může něco být. Nemůžete čekat, že se v pytlíku bude skrývat to samé, jako na záhoně.

Ale zase tak černě bych to neviděl.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně jde o to, že to skladované a prodávané koření musí mít vyšší trvanlivost, než domácí výpěstky. Možná je nějaká potravinářská technologie, kterou je to dosaženo na úkor látek v koření (asi nějaká forma konzervace proti plísním). Zdravím!

Já si myslím, že je to ptákovina. Koření se vysuší a tím získá trvanlivost. Suché věci plísně nenapadá.

hodnocení

0x

Každopádně většina sušeného koření ztrácí vždy část kvality čerstého,dan za možnost skladovat!

kokkfc
hodnocení

0x

Máte pravdu.Do mletého koření se přidávají různé chemie,ečka,aby v sáčku neplesnivělo apod..Proto je zdravější kupovat celé koření a mlít to až doma.Zajímavé je.že to ti mizerové na obal nepíšou.Jen na potraviny.

stirecek*
hodnocení

0x
To jste mě rozesmál :) ty zdravé látky nejsou ani v těch věcech, které chcete kořenit :) :) :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]