Ničení látek v koření

Od: Datum: 24.06.14 15:09 odpovědí: 6 změna: 24.06.14 22:49

Dobrý den, slyšel jsem, že prý v kupovaných kořeních nejsou tolik zdravé látky, protože prochází při balení nějakým číštěním. Je něco takového pravda?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.06.14 15:30
avatar

Víte co, každý proces v potravinářství má své neduhy, takže na tom může něco být. Nemůžete čekat, že se v pytlíku bude skrývat to samé, jako na záhoně.

Ale zase tak černě bych to neviděl.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 24.06.14 15:37
avatar

Dobrý den, patrně jde o to, že to skladované a prodávané koření musí mít vyšší trvanlivost, než domácí výpěstky. Možná je nějaká potravinářská technologie, kterou je to dosaženo na úkor látek v koření (asi nějaká forma konzervace proti plísním). Zdravím!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.14 16:58

Já si myslím, že je to ptákovina. Koření se vysuší a tím získá trvanlivost. Suché věci plísně nenapadá.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.14 17:10
avatar

Každopádně většina sušeného koření ztrácí vždy část kvality čerstého,dan za možnost skladovat!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: kokkfc
Datum: 24.06.14 18:39

Máte pravdu.Do mletého koření se přidávají různé chemie,ečka,aby v sáčku neplesnivělo apod..Proto je zdravější kupovat celé koření a mlít to až doma.Zajímavé je.že to ti mizerové na obal nepíšou.Jen na potraviny.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.14 22:49
avatar
To jste mě rozesmál ty zdravé látky nejsou ani v těch věcech, které chcete kořenit
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.