Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Finanční dar

Od: baz odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat: žiji ve společné domácnosti s matkou alkoholičkou a nyní jsem zjistila,že neplatila nájemné na které od nás dostával peníze.Dluh se vyšplhal na sto tisíc korun a dostali jsme šanci jej zaplatit do 6.7.2014-

CHtěla bych poprosit někde nějaké hodné lidi o finanční dar,jinak zůstanu i s dětmi na ulici bez trvalého pobytu,přijdu o všechny peníze-nikdo mi nikde nepůjčí-kam se mám obrátit koho a kde požádat jestli smím.

Prosím pomozte mi někdo jsem v zoufalé situaci

Mockrát děkuji za každou odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Žila jste dost lehkovážně. Ne nadarmo se říká: důvěřuj, ale prověřuj. Když víte, že je matka alkoholička, měla jste buď od ní požadovat každý měsíc doklady o zaplacení nájmu, případně jste se toho placení měla zhostit sama. A vy to necháte na ožralé trosce. Byla jste naivní, když jste si myslela, že platí.

Jistě už víte, co neskutečných příběhů si alkoholici vymyslí, aby omluvili svou neřest, aby se dostali k nějakému loku.

Čí je ten byt? Jste v něm v nájmu? Řešila bych to tak, že bych mámu vyhodila, já vím, je to máma, ale jistě Vám udělala víc zlého, než dobrého. A´t si poradí, stará je na to dost.

A nebo odejděte Vy. Najděte si levný podnájem, pokud máte manžela /asi ano/, jistě Vám pomůže. Od matky se distancujte, nebo Vás svou neřestí stáhne. Peníze potřebujete pro své děti a ne je cpát do chřtánu ožralé mámě.

Proč s ní vůbec jste? Myslím, že pro děti to není právě dobrý příklad do života. Oprostěte se od ní, dokud je to ještě možné. Jaga.

doplněno 24.06.14 16:14:

Pochopím potřebu finančních darů pro postižené děti, pro opuštěná zvířata, pro postižené povodněmi apod., ale finanční dar na nezodpovědné konání ožralé matky, to je stejné jako hodit peníze do studny. Nezlobte se za tvrdá slova, byla jsem alkoholikovi velice blízko a mám na ně nekompromisní názor.

baz
hodnocení

Děkuji Vám všem za vřelá a láskyplná slova.

Ano byla jsem hloupá a naivní,ale pořád je to moje máma.

Mějte se tu všichni na tomto světě moc hezky-upřímně a dobře myšleno.

Naschledanou

betaraybill*
hodnocení

0x

Se obávám, že nikdo nepůjčí nikomu bez nějakého ručení, zástavy, doložení příjmů, apod. Nepočítám různé firmičky typu Provident (ti ale nepůjčí novému zákazníkovi 100t.) a pak divné existence s úroky neskutečných výšin a s problémovým splácením (oni si najdou fintu jak dokázat aby jste neplatila a následně vám byt či jiný majetek prodají). Jedině zkusit poprosit známé, rodinu

baz
hodnocení

Přistoupila bych i na ty divné existence,ale nemohu nikoho takového nikde najít,ani lichvu nikoho :( rodina nemá :(

betaraybill*

Jestli chcete lichváře nebo Provident jděte pod most rovnou bude to míň bolet.

stirecek*
hodnocení

0x
Provident vám půjčí, jenže ty úroky vás pod most přivedou rychleji. Každá půjčka se prodrazi a kdyz na ní nemáte, není to řešení. Je mi však záhadou, ze vás tak dlouho nechali bydlet zadarmo! A co plyn, elektřina? Jediné řešení je odnaučit matku pít a domluvit si splátkový kalendář. Ja myslím, ze to bude pro obě strany výhodné, protože kdyby vás vystěhovali pryč, uz nikdy by peníze nedostali zpět. Od bezdomovců nikdo nic nevymuze.
baz
hodnocení

Smlouva byla na dobu určitou a skončila k 30.5.2014 jejich dobrá vůle je že nás tady nechávají.Na splátkový kalendář nikdo nepřistoupí-bohužel.Elektřina a plyn bylo na moje jméno-naštěstí,to jsem platila osobně.

A matku neodnaučí pít asi už nikdo

stirecek*
To neni jejich dobrá vůle, to je to, co jsem psal. Když vás vyhodí ven, na ulici, uz to z vás nikdy nedostanou. Proto si dojednejteprodlouzeni a splátkový kalendář. To ale musíte s nimi, aby viděli, ze máte zájem splácet. Půjčka nic nevyřeší, to je vytloukani klinu klínem, a další úroky vás položí. Jen mi fakt nejde do hlavy, ze vás tam tolik let nechali bydlet bez placení,myslím, ze v tom bude něco jiného. Tak daleko to žádný pronajímatel nenechá dojít, max měsíc dva... Další věc - máte smlouvu do 30.5 která již uplynula a vy se podivujete nad tím, ze skončíte na ulici? Není to divné? Myslím, ze si z nás děláte srandu a čekáte, zda někdo pustí žilou...
baz
hodnocení

Mohl by jste me prestat urazet?ydlime zde jiz 37 let,takze nejaky kompromis tu musel byt,ja nevim jaky a jak jsem psala ani jsem nevedela,ze matka neplati a pokud me minite urazet velice rada Vam ukazu papiry z radnice o vzniklem dluhu.A nikdo nechce pi vas aby jste poustel zilou.Zkousela jsem zda by nekdo nepomohl,ale to jsem se tezce spletla.Kdyz nekdo potreboval ode me pomoc vzdycky jsem nabidla pomocnou ruku a jak jsem dopadla,vsichni se otocili proti me zady,kdyz potrebuji ja,ne ja o me nejde ja pujdu klidne pod ten most,ale jde o deti.Jiz nestojim o zadnou Vasi radu ani pomoc,dockala jsem se jen kritiky.A jesteme napadate,ze lzu a chci jen tak zdimat penize tohle si nezaslouzim ani od svych znamych natoz od vas jako od ciziho cloveka

hodnocení

0x

Z lidí ani tady ani nikde z okolí vám nikdo nepůjčí, protože, ikdyž jsme hodní, ale každý z nás se rveme se životem jak umíme. Nazbyt nikdo nemá. Půjčku přece nikdy nemůžete vrátit. Ani bance, ani soukromníkovi, ani nikomu. ;) Vy zajděte na sociálku a tam jim svůj příběh povyprávějte. Tak, jak mnoho žen s dětmi utíká před manželem opilcem, vy budete muset utíkat před matkou alkoholičkou. Sociálka má přece jen sociální a azylové byty. Třeba se najde koutek pro vás a pro vaše děti. ;)

otecdeti
hodnocení

0x

Požádejte otce dětí, at´ je načas má on, než vyřešíte situaci, třeba náhradním bydlením, bez maminky, páč tady to soužítí jak vidíte pokud nekontrolujete nefunguje, takže bez ní. Držím palce.

iz*
hodnocení

0x

Zkuste se obrátit na poradnu ve finanč/..., mohla by Vám pomoci vyjednat splátkový kalendář, případně se můžete zkusit obrátit na některou občanskou poradnu v okolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]