Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpomoc v rodinné firmě?

Od: anonym1234 odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

-jak to je když vypomáhám v rodinné firmě (plat nepřekročí 10 tis...)
-musí se napsat nějaká smlouva (protože na jednom foru sem četla, že pokud člověk vypomáha rodině, že se nemusí nic sepisovat?)
-dnes jsem byla na ÚP a musím jít předložit dohody s případných brigád (nemusím tedy, ale chci)
-oni si to určitě napíši do evidence, ale k čemu jit to bude, popřípadě budou tam volat?

Díky, Hezký den

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ipeli*
hodnocení

0x

Důležité je, jestli odměna probíhá účetnictvím pak je smlouva žádoucí bez ohledu na výši a formu odměny. Jediní, kdo se nesmí navzájem zaměstnávat, jsou manželé.

vanilka81*

Dobrý den, zajímá mne odkud máte informaci, že manželé se nesmí zaměstnávat. Nejsem žádná odbornice, ale 2 týdny zpátky jsem dotaz, zda mohu pracovat na dohodu o pro vedení práce pro svého manžela řešila s odbornicí a bylo mi řečeno, že ano. Prosím o případný odkaz na zdroj informací. Děkuji

anonym1234
hodnocení

Děkuji za odpověd

-a když to tedy není v účetnictví tak je to jak?

Myslím,že pak pracujete tzv.načerno a dostáváte "černé peníze".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]