Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 15 let a boli me zada. Dnes jsem spadl z houpaciho ponika, dělali jsme kraviny, a jak jsem se na nem houpal vselijak, tak jsem se tocil dokola uplne jsem se zkroutil a kruplo mi v zadech, a nasledne jsem spadl. Kdyz jsem spadl bolelo mě to v oblasti krcni patere, ale spis trosku pod ni. Citil jsem neco, jako kdybych mel mezi temi lopatkami zapichlej klacek. Potom me to uz nebolelo, jenom kdyz jsem neco treba zkouselhazet, to byla bolest. už to jsou asi 2 hodiny, co se mi to stalo, a pekne jsem se poucil. ted si to leduju a prestava to bolet, ale potom ihned bolet zacne. Muzu mit natazeny sval? nebo s tim mit neco vazneho? Predem Vám děkuji mooc za odpovedi díky
Nemusí to být nic. Před dvěma měsíci jsem spadla na trenálu na žebra a záda, nemohla jsem dýchat, ani se hýbat. Druhý den to povolilo, týden to lehce bolelo, pak měsíc bolestí a dýchacích potíží. Rentgen ok, krev ok, jen silně naražená žebra.
Nicméně mohlo dojít k poškození obratle, meziobratlové ploténky, můžeš mít prasklé neo silně naražené žebro, vnitřní hematom atd.
Ráno běž na traumatologii přímo v nemocnici, tam tě doktor prohmátne a pošle na rentgen, za chvíli budeš vědět, na čem jsi.
doplněno 23.06.14 17:01:Zwiki - a co když má mírný hemotorax, pneumotorax, pohnutou plotýnku nebo obratel?
Není lepší jít zbytečně - přičemž pád na záda a krk je vždycky rizikový, než pak řešit případné problémy?
Jedině k lékaři, jinak to nevyřešíš, bylo by dobře, kdyby s tebou šel někdo z rodičů nebo prostě dospělý (může se Ti začít točit hlava), můžeš jít i sám, ale dávej na sebe pozor , mobil sebou. Běž na chirurgickou ambulanci (jedná se o úraz), tam je přijímací okénko, kdyby to nebylo správně, tak Tě nasměrují dál. A příště neblbni !
koukej mazat na ortopedii ať ti uděllají rentgen páteře.Měl jsem ten samý úraz,spadl jsem na záda a pak mi dost dlouho boleli.Až za několik let jsem se pak dozvěděl zcela náhodou,že jsem měl naštíplý obratel.Ten se taky může zablokovat a třeba poškodit míchu nebo jiné komplikace.Dávají na to většinou takový korzet na krk a záda,aby páteř při pohybu nabyla tak namáhaná
No,chtěla bych vidět a hlavně slyšet,jak 15-letý bude u lékaře popisovat,že si narazil záda při pádu z houpacího koníka,to aby se bál,že ho pošle spíše na psychiatrii! :--)) My jsme koupili houpac.koně 4 leté vnučce a kdybych si na něj sedla,tak mám asi kolena až na zem,tak nevím,jak bych se na něm ještě mohla houpat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.