Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké mají pojišťovny nadřízené ministerstvo?

Od: simonatt* odpovědí: 7 změna:

Posím,neporadil byste mi někdo,jaké ministerstvo provádí ze zákona dozor nad pojišťovnami?Konkrétně se mi jedná o to,že jsme byli vykradeni v bytě již v roce 1998 a byli jsme pojištěni u pojišťovny Morava,která ale shodou okolností do týdne zkrachovala.Veškeré doklady /od policie,účty na věci a jiný důkazní materiál/ jsme ještě pojišťovně dodali,ale vypořádání škody,která byla asi 160 000,-Kč už jsme nedostali.Za tu dobu se vystřídali asi 3-4 konkurzní správci,kteří se měli postarat o vyřízení pohledávek,dostali jsme za několik let nepatrnou částku.Zjistila jsem si,že tato pojišťovma měla velký majetek,několik domů apod.které šly do dražby a že již bylo uskutečněno hodně dražeb a tím i získány finance.Marně se snažím kontaktovat maily,doporuč. dopisy toho posledního správce konkurzní podstaty,ale vše bez odpovědi.Proto bych se chtěla zeptat na nadřízeném ministerstvu,co se s tím děje.Dříve to prý bylo ministerstvo průmyslo,ale to se mi nějak nezdá.Díky za radu,pokud to někdo ví.S.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tazatelka se ptá na nadřízené ministerstvo a ne na nadřízený orgán.Je to ministerstvo financí ČR.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, myslím, že by to mělo být Ministerstvo financí. Zdravím!

mfcr.cz/...

doplněno 23.06.14 23:50:

Nemáte zač. Hodně štěstí ve Vaší snaze!

Česká národní banka

doplněno 24.06.14 08:49:

Když už budeme vycházet z odkazu od bena a podíváme se, co v něm doopravdy je, tak zjistíme, že rada není dobře a dozor vykonává ČNB. mfcr.cz/...

simonatt*
hodnocení

To pckop: I Vám děkuji za velmi dobrou informaci,je směrodatná pro můj problém.Jelikož jsem nevěděla,co a jak,pomohli jste mi tak,jak jsem předpokládala.Za to díky všem,že jste mi věnovali svůj čas.S.

simonatt*
hodnocení

To ben: Zdravím Vás a děkuji velmi za odpověď i za link na MF.Využiji to a jsem Vám vděčná-pomohla mi tato informace.Díky ještě jednou! S.

buss
23.06.14 20:31
hodnocení

0x

Čnb!

jmhad*
hodnocení

0x

Pojišťovny jsou soukromé společnosti,které nemají žádné nadřízené ministerstvo.Pouze se řídí zákony ČR,jejichž autory může být m.j. i ministerstvo finanncí. Pojištěná osoba ve vztahu vystupuje jako spotřebitel a proto se může ve své záležitosti obrátit na Českou obchodní inspekci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]