Nejste přihlášen/a.
dobrý den , potřebovala bych vědět něco ohledně sexu , s mým klukem jsme se domluvili , že se spolu vyspíme. Ale já jsem nikdy s nikým nespala a potzřebuju vědět jestli proti otěhotnění stačí pouze kondom? Musím brát také antikoncepci a kde se dá sehnat? a potřebuji předpis? A případně po nechráněném styku- mohu si vzít něco co by případné otěhotnění zastavilo?
Potom mám další dotaz ohledně orgasmu, za poznáv že jsem v něm a kdy to přibližně bude? Protože někdo říká, že to může být i během 2 minut .
Ahoj, proti otěhotnění stačí kondom, ovšem za předpokladu, že ho nasadíš včas, že se neprotrhne a že přítel včas vysune, aby mu nezměkl a kondom nesklouzl. Dohromady s prášky je to sice větší jistota, ale nehuntuj si tělo zbytečně dřív, než budeš muset. Navíc prášky nechrání proti pohlavně přenosným nemocem. Ano, potřebuješ na ně předpis a ještě nějakou dobu trvá, než v těle zaberou. Po nechráněném styku se dá sehnat Postinor, který se musí vzít do tuším 72 hodin, aby zabral, opět přes doktora, ale je to takový svinstvo, že ti to rozhodí celý ogranismus.
A co se týká orgasmu, málokterá holka ho má během prvního styku, pro většinu je to spíš jako otvírání násadou na motyku. A neboj, poznáš ho, to nejde s ničím zaměnit.
Takže: 100% je jedině nesouložit. Kondom by měl být spolehlivý, ale hrozí protrhnutí, případně poškození nesprávnou manipulací (nehty, sklouznutí) - proto ho část lidí doplňuje ještě spermicidními gely, aby riziko otěhotnění ještě snížili.
Hormonální antikoncepci brát nemusíš, ale můžeš, pokud nemáš nějaké zdravotní komplikace. Sehnat se dá na předpis u gynekologa. Tam bys stejně měla docházet na pravidelné preventivní prohlídky.
Pokud by se kondom protrhl, lze si do učitého času - cca 3 dny - vzít pilulku - dříve postinor, ale určitě toho bude více. Nicméně je to docela sajrajd a v těle do neudělá nic dobrého, takže použít jen v krajní nouzi.
Ty jsi ještě nikdy nedosáhla orgasmu sama? Ještě jste nikdy neabsolvovali petting? Nikdy jsi nedosáhla orgasmu při mazlení a rovnou čekáš že to vyjde napoprvé při prvním pohlavním styku a ještě do dvou minut? To je tak pravděpodobné u tvého partnera. Já bych skoro řekla, že by každý měl znát nejprve dobře své tělo a jak na jaké podněty reaguje, co mu dělá dobře, aby mohl správně navádět partnera nebo sám vyhledávat pozice, které jsou mu příjemné.
Vyzkoušejte, poznávejte se a ujišťuji tě, že orgasmus poznáš, až přijde.
Veroniko, podle Vasich otazek hadam, ze jste jeste hodne mlada. Zahajeni sexualniho zivotaby jsem doporucil neuspechavat, vzlast, kdyz nemate ujasnene okolnosti. Dobre je, ze se zajimate o antikoncepci.
Kondom, kdyz je spravne nasazeny a s nim zachazeno jak ma je dostatedna prevence pred otehotnenim. V pripade, ze behem sexu kondom spadne, nebo praskne, tak muzete vyslat pritele do lekarny pro Postinor, ktery nezadoucimu otehotneni zabrani, vic treba zde:
Na antikocepci predpis potrebujete a dostaneteho na ginekologii. Jestli jste tam jeste nebyla, tak doporucuji prohlidnu i pred milovanim, at vite, ze je vse v poradku.
K orgasmu, jestli ho dosahnete, tak t urcite poznate
Kondom obvykle stačí, ale jen v případě velmi zkušeného partnera. Takového myslím nemáte, že ne?
Pro začátečníky je lepší dvojí ochrana, to znamená kondom u partnera a pilulky u vás. Jsou na předpis. To vím, protože mám doma tři holky ve správném věku.
Nedávno se na trhu objevila pilulka, která zastaví neplánované těhotenství.
Teď ale vidím že sem vkládám něco, co by si měl přečíst a dobře zapamatovat hlavně váš kluk.
Potrat není antikoncepční metoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.