Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana natvrdo

Od: kaj* odpovědí: 25 změna:

Dobrý večer,

omlouvám se, že zakládám podobné téma, ale nechtěla bych předchozí pisatelce lézt do jejího příběhu.

Prožívám něco podobného. Dnes jsem například našla mezi květinami na mém záhoně obrovský střep z lahve, byla to tak 1/4 celé lahve, pěkně zasunutá mezi kytičky. To je třeba jen dnešní případ.

Můj škoditel je psychicky cáklý člověk, hraje si se mnou jak kočka s myší. Vůbec tomu nerozumím, co je to za hru, je mi z toho strašně špatně. Ale je to mnohem horší. Rovněž má myslím kontakty s policií a vysoko...

Vypadá to, že by mohl mít ten člověk zájem o naše bydlení.. Celou noc máme pod okny různá bouchání, nebo přes den různé zvuky, které nás chvilkově vyděsí.

Hlavně mi vadí to, že se nevyspím, protože kolem nás začali chodit jacýci "chuligáni" a řvou, zpívají nebo nám pod oknem vykládájí, nebo je slyšet jakési nebezpečné zvuky, řinčení řetězu, šustění sáčku pod oknem, údery ze střechy, některé ty zvuky dělají často pod okny vedlejších místnosti takže celou noc běháte kontrolovat, jestli Vám někdo neleze někde oknem atd.. Každou noc se děje něco jiného, každý večer přemýšlím, co se bude dít tentokrát.

Začalo to teď tak náhle, je to asi od 6.6. Mám z nich strach a nic se s tím nedá dělat. Začali jsme celá rodina mít jakési problémy, drobné nehody a náhody, bojím se, že nás chtějí vykousat a psychicky zničit. Zaznamenali jsme, že problémy má více lidí kolem nás, a vypadá, že to dělají oni, ale nic se nedá dokázat, plno lidí okolo má najednou jakési zdravotní či psychické problémy.

Mám upálené a ostříhané květiny, pořád to pokračuje a spousty naschválů, podezření na krádeže vody aj.

No nic, jen jsem se potřebovala vyzpovídat. Ale mám docela vážný pocit, že mi možná jde už o život, že se to může zvrtnout do něčeho mega...

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

5x
Je mi to líto,ale po několikátém přečtení Vašich příspěvků si myslím,že byste měla navštívit psychiatra... Říkáte,že Vám nějaký chuligán chodí po zahradě a dělají bordel pod okny a pak pisete,že to je spojeno z Vaší minulostí. Nezlobte se,ale myslím,že buď si z nás děláte legraci nebo jste psychicky narušený člověk.
doplněno 24.06.14 23:13: Ano, "s Vaší." Sedmý pád,omlouvám se Vám. Měl jsem v mysli něco jiného v tu chvíli,nechtějte vědět,co. Každopádně mě prosím neurážejte,svoji odpověď nemyslím nijak zle.
nozicka*

Tak tak, bude to nějaká, pravděpodobně poměrně závažná, schízka... *stop*

*palec* už nemám body, ale podle všeho je to tak.

kaj*
hodnocení

S Vaší minulostí, ne "z Vaší". Jestli jsem psychicky narušený člověk, vy jste češtinou osiřelý člověk. Vaši výtku bych jako právník u soudu označila za zamítnutou z důvodu absolutní neznalosti případu :) Teda já jsem slušná..

Nikdo nikoho nechce urážet.

Znal jsem podobný případ. Osoba se domnívala, že se proti ní všichni spikli (manžel, děti), že jsou pod vlivem "někoho, něčeho", že ji usilují o život a zdraví... všichni jsme tomu věřili, snažili se ji pomoci, utěšovali ji nad nepříznivými podmínky.. nakonec jsme dozvěděli, že trpěla psychickou poruchou, byť všechno znělo reálně a autenticky. Dodnes zřejmě věří všemu, co tvrdila..

Jak je to ve vašem případě, kdo ví. Pokud je vše skutečné, je problém počkat a s jednotlivými narušiteli si to vyřídit ručně? Celou noc probdít doma, mít u sebe pár psů, nebo kamarádů.. sedět kousek od domu v autě.. možností je spousta.

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, zkuste fotobuňku - světlo, která reaguje na pohyb + falešnou nebo pravou kameru. Věřte, že je to pro záškodníka těžký šok, když se plíží po záhoně a najednou blik! a zalije ho ostré světlo.

A tu kameru někam pěkně skrytě.

doplněno 22.06.14 21:56:

A psa mi třeba otráví, pak bych jim musela rozbít hubu, taky natvrdo.;).

cobrak*

Já bych si pořídil psa a byl naprosto v klidu :-D Kamery jsou drahý a mazlit se s ní nemůžu ;)

majsterjoe*

A k cemu tu skrytou kameru bude mit, kdyz to neni na jejim pozemku? K nicemu. Ja si stoijm za tvrdou oplatou. tvrde a razne ukazat, ze se nebojim, nebo ze mam kolem sebe lidi co se neboji. A to ze ma nekde zname u policie nic ale naprosto nic neznamena.

gerry222

To si děláte prdel? Mít známosti u policie a vysoko nic neznamená? Lol, chlape vy nevíte o čem píšete. Soused takové známé má. Třikrát ho nachytali fízlové okolo 2 promile - řidičák má stále v kapse. Měl opletačky se zákonem i vážnějšího rázu, hospodářská kriminalita - ztratil se spis..Pokud máte chlape známe u fizlu a na těch správných místech. To byste se divil, co je možné.

nozicka*
hodnocení

1x

Nebrečte na netu a pokud máte skutečně pocit, že jde o život, běžte na policii a pořiďte si kamery a dobrý bezpečnostní systém.

hodnocení

1x

Vy nemáte v rodině pořádného chlapa? Já bych to doma vyřešil raz dva! I kdyby se znal s hradním ochmelkou.

cobrak*

Přesně tak, jakmile by mi někdo běhal po střeše nebo lezl oknem či mi bouchal na branku od baráku a řval mi pod oknem, tak bych vlítnul, všechny seřezal a šel v klidu spát. Bohužel to asi v případě tazatelky nejde, proto Vám radím, ač si myslím, že to není úplně pravdou, co nám píše, aby šla na policii. Prostě až Vám někdo bude zase něco provádět, zavolejte 158ku a vyřešte to. Klidně to můžete střídat se 156kou, abyste nevolala každý večer pořád stejné číslo. Nepíšete, kdo Vám to provádí, píšete jen to, že někdo Vás chce vystěhovat (?), jestli chápu dobře, tak to se nedá radit. Měla byste to trochu rozvést jako otázku, protože jste to napsala, jakobyste se snažila říct něco staré vrbě...

kaj*
hodnocení

Jenže to je takové nepostihnutelné, protože to trvá pár okamžiků, nestihnete nic, akorát se začnete bavit s operátorem a je po všem, mám to xkrát vyzkoušené. A začíná to vždy naprosto nečekaně.

Myslela jsem, že to může snad dělat i soused, protože se začal chovat hrozně divně. Taky dělá různé zvuky- bouchne deklem popelnice, nebo se ozve silně klakson z kola a pořád se teď dívá tak hodně k nám do oken, ale to jsou jen domněnky. Měli taky něco zničeného, ale já si myslím, že si to mohl provést sám(aby nebyl podezřelý, že to dělá on vše?), protože vlastnili věc, kterou teď mají na cucky, ale on nechce říct, proč se to stalo. Já se na to pořád denně koukám a říkám si, tak mohl to udělat on nebo ne. A tváří se, že je mu jeho majetek asi nestačí.. Ale to je opravdu jen můj názor.

hodnocení

1x

Záleží na tom, jací jste vy a jací jsou záškodníci. A taky, nakolik je to pravda.

Máme hodně vzdálené příbuzné, manžele v důchodovém věku. Jsou to moc hodní a mírní lidé, neublížili by nikdy nikomu. Vedle žila v domku starší matka s dospělou připomatenou dcerou. Ony byly vlastně připomatené obě.

Matka si vzala do hlavy, že jim náš příbuzný leze na zahradu, otlouká kladívkem omítku z domu, krade rybíz, rozebírá střechu. Všude si dala kamery. Každou chvíli volala policajty. I když ti brzy zjistili, co je paní zač, na její zavolání přijet museli.

Nakonec se bába sama nachytala tím, že na ně žalovala, jak jí ničí fasádu, i když příbuzní byli v té době 14 dní na dovolené mimo republiku.

Letos v zimě paní zemřela, dceru dali někam do ústavu, domek osiřel. Ani nevíte, jak se příbuzným ulevilo. Konečně mohou na svém pozemku klidně dýchat. Jaga.

kaj*
hodnocení

Z Vašeho stylu vyjadřování, promiňte, se nedá říci, že by na 100% byly obě strany takové, jak popisujete. Váš příspěvek se dá přečíst jak s pocitem Vaší naprosté pravdy, tak s pocitem trochu jiným, jakoby byla trošinku vina na obou stranách...

Velmi se omlouvám, jen hodnotím jak to cítím a mohla bych Vám to i nevěřit. Asi je to způsobeno využitím jazykových prostředků v lexikální rovině...? :)

kangaroo*
hodnocení

0x

Přesně fotopast nebo dobře umístěnou venkovni drátovou/bezdrátovou kameru s nočním viděním a ten pes je taky hodně dobrá volba. A to jako chodí po zahradě nebo pod okny u silnice?

kaj*
hodnocení

Pod okny silnice, ale slyšela jsem před pár dny, jak někdo někoho honí u nás na zahradě o půlnoci a křičel ten jeden nééééééé a ten druhý- no počkej, ty pacholku. Ihned jsem chytla telefon a že vytočím policii, ale bylo to tak hrozné slyšet ten řev, že jsem ztuhla a nemohla nic vytočit, jen jsem telefon držela před sebou jak kráva. Byla jsem v šoku.

No a bylo po všem, ticho, jen jsem hned běhala kolem oken, jeslti něco nezahllídlnu, a nic.

kaj*
hodnocení

Někdo nám zpíval v noci, když jsme už leželi takovou větu z jedné písničky-Z rozmlácenýho kostela, jsem si přines anděla, aby mi potmě zpíval. Moc jsem se pak bála.

doplněno 22.06.14 22:21:

Takovým hrozně opilým, drsným hlasem a pak se jich tomu několik chlapů drsně smálo, jen u nás pod oknem.

doplněno 22.06.14 22:41:

Jenže také ten den co se to stalo to bylo 8 let přesně na den, co jsme tuhle píseň zpívali na jednom kurzu při ohýnku, to jsem si tou písní vzpomněla. Asi to vše souvisí s mou minulostí.

Ještě vidím jednu možnost - paranoia.

kaj*
hodnocení

Paranoia rozstříhala na kousky něco sousedům?

cobrak*
hodnocení

0x

S kým žijete? Sama nebo s někým?

doplněno 22.06.14 22:48:

A ostatní to slyší také? Úplně stejně?

kaj*
hodnocení

Žijeme spolu rodina.

kaj*
hodnocení

No stavá se bohužel často, že co slyší oni vůbec neslyším já a co slyším já zase neslyší ostatní, protože jsme různě rozmístění v domě, takže za sebou tak běháme a říkáme si- hele představ si, co teďka bylo... Jenže oni to spíš berou jako smůlu a náhody, já spíš nee :)

doplněno 22.06.14 23:09:

A moc mě štve, když mě jeden zvlášť nedůvěřivý člen rodiny pomlouvá, že- ona si chudera pořád myslí, že jí někdo něco dělá a když třeba vidím pokus o vloupání do aut a ona se se mnou na to dívá celou dobu, tak mi řekla, že nic neviděla. A já jí říkám- tyjo, mámo, ty se chováš, jako bys je chtěla krýt, vždyť jsi to viděla tak jako já. A ona- já bych už nesnesla tu ostudu na policii, jdi spát jako ostatní, slyší to všichni a nikdo nejančí, vidíš, že by někdo v ulici svítil? :-D

au1
hodnocení

0x

vemte si 2 týdny dovolenou, sbalte rodinu, a odjeďte někam relaxovat :) po návratu uvidíte, jestli to bude pokračovat. když jo, kupte si dalekohled, a držte noční hlídky po 2 hodinách na člověka, když je vás dost :)

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, nemůžete mít na zahradě ježka? Chvíli jsme po nocích jednoho pozorovala, to, co plodil za zvuky, to bylo na takovýho prcka neuvěřitelný, opravdu jak banda divočáků. posouval si umělohmotnou konev spadla, rozlila se, dupal, chroupal. atd..

Písničky a ostatní vandalismus může být pak opravdu jen náhoda, nám nějací opilí ftipálci ukopli a sešlapali schránku.. To se prostě děje.. Pokud bych si byla jistá, že to někdo dělá naschvál, opravdu bych nespala a počíhala si na něj + ty světla na čidla + kamery, jinak bych zvědavostí praskla :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]