Nejste přihlášen/a.
Ahoj nevíte jak dlouho trvá převod peněz u české spořitelny na můj bankovní účet? chci si tam vzít úvěr a zajímalo my mně, tak dlouho po podpisu smlouvy peníze obdržím, děkuji za informace
Dobrý večer. Pokud dojde k podpisu úvěrové smlouvy a není-li dohodnuto jinak, tak vám mohou vyplatit peníze ihned, nebo samozřejmě převést jinam. V rámci ČR by to mělo být do druhého dne.
Jinak pokud máte účet u ČS a žádáte o obyčejný hotovostní úvěr, tak je to tam hned. Resp. podpis smlouvy, za hodinu jsem šla kolem bankomatu a už to tam bylo.
Ale také bych se poohlédla jinde, donedávna jsem byla jejich dlouholetým klientem, měla jsem tam 2 úvěry a stavebko, doplatila jsem a prchla Jen mě kapku mrzelo, že ani nenabídli lepší podmínky, trochu jsem to čekala
No nic, už jsem jinde.
u ceske sporitelny je to hrozny mam pujčku a pocitaj si poplatek 59kč že mi vedou pujčku
a platim spatku každiho 10 a me prisel dopis dne 23. června a musim to zaplatit do 28. a nevim jak to zaplatim
necham to do 10 , července budu mit dalši pokutu
a budu prechazet k bance airbank tam sem snima spokojeni
bezproblemu mi napišou
diž potrebuju neco odceske sporitelny a pisu jim pres email tak mi napisou že nemam verifikovani uceske sporitelny email
HRUZA ceska sporitelna
Jedna věc je, kdy ČS poskytne peníze od okamžiku předložení kupní smlouvy a dalších dokumentů a druhá věc je doba, kdy Vám peníze "přistanou" na účtu. V prvním případě záleží na interních předpisech banky, ty si obvykle sjednávají lhůtu 14 nebo 10 pracovních dnů, v praxi je to ale lhůta mnohem kratší (od 24 hodin do 3 dnů), a ve druhém případě Vám budou peníze na Váš účet doručeny nejpozději do 2 pracovních dnů po jejich odeslání (v praxi se obvykle jedná o 24 hodin):
§ 109 z.č.284/2009 Sb., o platebním styku:
Lhůta pro připsání peněžních prostředků
na účet poskytovatele příjemce
(1) Poskytovatel plátce zajistí, aby peněžní prostředky byly připsány na účet poskytovatele příjemce nejpozději do konce následujícího pracovního dne po okamžiku přijetí platebního příkazu.
(2) Plátce a jeho poskytovatel si mohou dohodnout lhůtu o 1 pracovní den delší, než je lhůta uvedená v odstavci 1, jedná-li se o platební transakci v
a) měně euro, ke které je dán papírový platební příkaz a která nezahrnuje směnu měn,
b) měně euro, ke které je dán papírový platební příkaz a která zahrnuje směnu měn mezi měnou euro a měnou členského státu, na jehož území ke směně měn dochází, nebo
c) české měně, která je prováděna výlučně na území České republiky a zahrnuje jinou směnu měn než směnu mezi českou měnou a měnou euro.
(3) Plátce a jeho poskytovatel si mohou dohodnout lhůtu o 3 pracovní dny delší, než je lhůta uvedená v odstavci 1, jedná-li se o platební transakci v
a) měně euro, která zahrnuje směnu měn mezi měnou euro a jinou měnou než měnou členského státu, na jehož území ke směně měn dochází,
b) české měně, která není prováděna výlučně na území České republiky, nebo
c) měně jiného členského státu s výjimkou měny euro.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.