Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zápěstí při zvedání těžkých věcí

Od: jankala odpovědí: 5 změna:

Už několik měsíců mě bolí ruka v místech kde se nosí hodinky. Začel jsem dělat těžkou práci, přenášení ocel.konstrukcí apod. Tento týden jsem nosil těžké kameny a bolest se hodně zvětšila. Myslíte že pomůže delší odpočinek, třeba několik měsíců, nebo bych raději měl jít hned k doktorovi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, ihned k doktorovi, s tímhle přišla jedna maminka ze školky, co pracovala v sadech, zjistili jí karpály a v zimě jde na operaci. Kamarád je má taky, ve stavu, kdy se operovat nedají.

Beze srandy, může jít o hloupé namožení, ale taky nemusí.

doplněno 22.06.14 19:44:

Olafe, to je děs:( jak tak čtu, tak je to u žen častější, napomáhají tomu hormonální změny, antikoncepce, menses a těhotenství. U chlapů většinou z opakujících se pohybů a přetížení.

doplněno 22.06.14 19:49:

Joo, to máte blbý ;) *smich*

olaf71*

znám pár lidí po operaci karpálů. všechno ženy. jedna kvůli tomu v inv.důchodu, druhá po operaci obou rukou nic moc a nevypadá to, že by mohla vykonávat opět práci jako předtím, možná také důchod. marodí už 9měsíců

doplněno 22.06.14 19:47:

těmi opakovanými pohyby může být i častá onanie :-D

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Můžete mít zánět šlach z příliš velké váhy. Pokud Vás to bolí, zajděte si k lékaři, měl byste brát antibiotika.

doplněno 22.06.14 20:32:

Olaf: Ano, věřím ;) Ale je to 1 případ ze 100. Také jsem měl zánět šlach a léčil to v posilovně. Ne, že bych to lečil, ale nemohl jsem si dovolit marodit a vypadnout z tréninku :-D

olaf71*

zdá se to až neuvěřitelné, ale při zánětu šlach v zápěstí, mi chtěl dát doktor ruku do sádry. bohužel jsem nemohl marodit kvůli práci, tak jsem odmítl a doktor mi řekl, že stejně přijdu, protože to nepřestane. přestalo a přemohl jsem to prací s lopatou v ruce

doplněno 22.06.14 19:58:

při pohybu prsty mi vrzalo v zápěstí

zwiki*
hodnocení

0x

Na antibiotika to určutě není.Stačí si odpočinout od těžké práce a mazat protizánětlivou mastí nebo gelem.Vlastní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]