Nejste přihlášen/a.
Mám jeden dotaz: Kde na to syn bere? A jeden návrh: Nucená léčba závislosti. Domluvte v léčebně termín přijetí a syna tam prostě odvezte. (Až mu bude 18, nezmůžete už nic, pak byste jej mohla maximálně vyhodit.)
Jak už Vám napsal "mili3478", synovi chybí táta a mužský vzor. Jak já ty rozvody nenávidím, děti tím trpí a toto jsou výsledky. Vy jste měla zakročit dávno dřív, než kluka seřvala sestra. Můžete ještě nyní začít něco podniknout a donutit syna k léčbě a být důsledná, je to pro jeho dobro. To, že vše mlčky přecházíte, není mateřská láska, nezlobte se na mně. Hned v pondělí začněte jednat, obvolejte co se dá a domluvte mu léčbu, snad nebude ještě pozdě. - pt
Souhlasím se vším - až na ten mužský vzor.. Vypadá to, že ten celkem zdatně naopak kopíruje. Co by se asi tak vyřešilo, kdyby se nerozvedli a paní by žila s alkoholikem a děvkařem?
S tím, jaký je člověk rodič, nemá rozvod nic společného. Otec se dětem nevěnoval i když za ním jezdily. Nebyl tedy ani dobrý manžel a bohužel ani otec. To přece neznamená pravidlo, že z dětí pak nevyrostou slušní lidé? Tady spíš bývá problém v tom, že rodiče se pak snaží dětem ve jménu rodičovské lásky spoustu věcí vynahradit - bývá jim vše dovoleno, koupeno, tolerováno - žádná pravidla a řád atd.. až jednoho dne, milým rodičům přerostou přes hlavu.
Vím o několika dětech z kompletních rodin, kterým se rodiče dokonce věnovaly tak, jak to má být (žádná honba za kariérou a nedostatek času a vynahrazování penězi, jak to také často vídám). A přesto jedno z jejich dětí sešlo z cesty - špatná parta a drogy...
Dobrý den i Vám.Dokáži si představit,jak strašně jste asi zoufalá Váš syn je evidentně již závislý na drogách,proto ta zloba a negace ke všemu okolnímu.Tady čtěte a zároveěn kontaktujte odborníky.Držím Vám palce
marihuana.web-zdarma.cz/...
Dobry den, uprimne vas lituji,ja kdyz jsem zlobil ,tak jsem dostal par facek a byl klid a to jsem v sedumnacti nepil a nekouril, stacilko se blbe podivat a uz tam byla,synovi chybi chlapsky vzor, ale tady uz se asi moc delat neda , i kdyz jsem mel podobneho kamarada a toho to vekem preslo,dal bych za nej ruku do ohne.
Nikdo neni takovy expert, aby vam rekl, co na vaseho syna bude fungovat. Muzeme se jen podelit o vlastni zkusenosti z pozic synu a rodicu, ale jestli budou stejne poznatky aplikovatelne na vaseho syna, o tom se da pochybovat.
Muj tata byl od mych osmi let vazne nemocny a vice casu travil v nemocnici, nez doma. Behem jeho obsence jsem dosti zvlcel, protoze ma matka, zrejme stejne jako vy, nemela dostatecnou autoritu. Je to proste hodna, ale submisivni mama, ktera by mi sice nedovolila vsechno, ale stejnetak nemela silu mi zakazovat, respektive me prinutit dodrzet dane zakazy. Mezi tim 12-14 rokem jsem zacal sklouzavat po sikme stene. Bavil jsem se s partou starsich teenageru a zkousel vselijake neresti. Cigarety mi sice nechutnaly, ale alkohol byl fajn. I ve skole jsem to zacal docela flakat a byl jsem neskutecne drzy, nekdy az zly. Otec, ktery nemel fyzicky silu me usmernovat a malokdy byl doma, se rozhodl zaujmout vychovny postoj, ktery me nejspis vratil na ten spravny smer. Vedl se mnou rozhovor tim stylem, ze od meho zivota dava ruce pryc, ze se musim postarat sam o sebe. Sam mi platil obed ve skolni jidelne a daval mi jiz koupenou mesicni jizdenku, ale kapesneho ani korunu. Ani obleceni jsem si nemohl vybrat sam. Cokoli jsem si chtel poridit, na to jsem si musel vydelat. Dal mi jasne najevo, ze mam svobodu volby. Pokud chci brat drogy, pit, chovat se jako dacan, je to jen na mne. Pokud udelam pruser, sam se pokusi me dostat do pastaku, protoze se neciti dost zdravy na to, aby si pridelaval starosti. Zanedlouho od podobneho rozhovoru jsem mel mensi-vetsi problem a tehdy jsem si uvedomil jak vazne to myslel.
Vyrostl ze me sice dosti sverazny a cynicky clovek, ale na druhou stranu jsem moralni, nemam zadny delikt a co je hlavni... jsem ZODPOVEDNY a SAMOSTATNY! Oba rodice mam rad a jsem jim vdecny.
Nezlobte se za zvrdší názor, ale tohle udělat já, tak dostanu takovej nářez, že si týden nesednu. A že jsem byla někdy parchant, tak u nás lítaly facky jedna radost. A s tím nářezem by přišlo první a poslední varování - buď se vzpamatuješ, přestaneš hulit a začneš se chovat normálně, nebo si úderem 18. roku sbal kufry a vypadni. A věřte nebo ne, tahle taktika se osvědčila u pár dříve dost problémových náctiletých.
Musíte být ovšem tvrdá a ukázat, že to zase není jen takové plané žvanění a vyhrožování, co se nikdy nesplní. V nejhorším případě sbalit kufry, vyměnit zámky. Dřív, než začne krást věci, aby měl prachy na drogy, a než dceru nebo Vás fyzicky napadne. Šanci má, je to na něm.
Já odpovím z pozice 18 leté studentky. Ještě nikdy v životě jsem na cigaretu nešáhla, nikdy si ani jednou nelokla alkoholu. Kdyby ano, dostala bych od rodičů facky ze všech stran. Ale měli jsme ve třídě holku-moc chytrou a hezkou. Byla v pohodě, výborný známky, hodně oblíbená...teď dělá to stejné, co dělá její otec. Vždycky si stěžovala, proč nemůže mít normálního tátu. Nikdy s ním nežila ale možná geny? zapracovaly. Kouří, pije, fetuje, spí s každým klukem který si o to řekne. Ze střední ji vyhodili, jednu dobu byla zavřená v pasťáku. Pustili ji a začlo vše odznova. Její mámu znám, je z toho zoufalá. Aby se nedostala do problémů, tak ji před 2 měsící v den jejich 19 narozenin vyhodila z domu. Možná váš syn má stejné sklony jako jeho otec, možná trochu horší. Dokud mu není 18, tak ho dotáhněte na odvykačku, nic jiného asi nezbývá. Třeba mu to ještě dojde, můj bratranec se vzpamatoval a začal makat až ve 24 letech. Držím palce a ať to dopadne dobře.
Prostě máte doma puberťáka a to pořádného.. Cloumá to s ním ze strany na stranu.. Přikrývat to jeho kouření ve 13ti letech byla chyba. Tehdy měl dostat za uši a zaracha. Dneska už toho s ním opravdu moc nenaděláte. Chytit se v pubertě blbé party je ta nejhorší kombinace. V dosti případech, z toho opravdu sami vyrostou, v ostatních dopadnou špatně.
Trávu si mohou s kámošema pěstovat někde za oknem, na to nepotřebují peníze.
Doma byste měli mít nastolený řád, který byste měla vyžadovat, aby byl plněný. Chodí na brigády? Kde bere peníze na oblečení nebo na ten notebook se kterým sedí na zemi? Kdo platí připojení k internetu? Má doma nějaké povinnosti?
Myslím, že mu u Vás všechno prochází a má u Vás full servis..
Dala bych mu jasně najevo, že mi jeho chování vadí. Ale žádné proslovy ani výčitky a pokud je něco, co dělá dobře a čeho si na něm vážíte, tak ho pochvalte.. Měl by mít pocit, že ho má někdo rád, ale vše má své meze.
Něco se nechá ovlivnit s někým je problém. Třetinu člověčí tvor zdědí po některém i dalékém předku do 7 kolena, třetina se chytne v okolí zaměstnání, škola a.p., třetinu lze ovlivnit.Soused má tři synáčkové nejmladší absolutné bezproblémový a chytrý jedinec, druhý potomek alkoholik, třetí narkoman. Rodiče slušní střední vzdělání žádné zlozvyky a.p., může se Váš syn časem změnit k lepšímu, může to být ale ještě větší problém. Tolik můj názor
Vstoupit do pokoje, prehrabovat se ve vecech, sebrat a vyhodit alkohol a cigarety si nemuze dovolit matka na sedmnactileteho syna, ktery pije a fetuje. Jeho chovani muze byt nevypocitatelne a pokud by doslo na agresi, ona uz mu nebude fyzicky stacit. Nedavat penize - souhlas, narusit soukromi/vlastnictvi - nesouhlasim
Mrzí mě to, bohužel nemám radu. Zkusila bych se na vašem místě poradit s odborníkem, synovi vysvětlit, že takto to není v pořádku a že se sebou má něco dělat - když nekomunikuje s vámi, ať komunikuje s nějakým psychoterapeutem.
Radu nemám, zaujala mě odpoved amadea. Každý člověk se v podstatě musel rozhodnout, že se stane člověkem, který je zodpovědný za svůj život, nebo zůstane dítětem, o které se rodiče budou bát celý život, aby si neublížil, když bude pracovat. . Domnívám se, že tam byla výchova rozdílná, jeho sestra musela doma přiložit ruku k dílu, chlapec se jen nudil, flákal a považoval za samozřejmé, že kolem něho běhají a starají se dvě bytosti, kterým se nikdy za nic neodvděčil. Je hodně rozmazlený a tady platí práce a starosti. Dejte dětem práci a starosti, povinnosti a stanou se z nich spolehliví lidé, kteří se dívají na fetáky a flakáče ne jako na životní vzor, ale odpad společnosti. Rozmazlovat děti a říkat si, at si užije dětství, já to udělám, je postoj, na který už dojelo mnoho rodičů. Na stáří nakonec byli sami či jejich děti považují za zbytečné jim věnovat pozornost. Nebyli na to naučení a zvyklí. Co jsme si vychovali, to máme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.