Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam neustálej problem se svým sousedem, který mi neustále otravuje život. Vše začalo, když jsme si koupili psa a je mu se to extrémě nelíbilo jen, protože to bylo štěně které štěkalo. Aniž by to s námi řešil, tak vzal zákon do svých rukou a to tak, že začal sbírat psí výkaly, které nepatřili našemu psu a začal nám je házet na okna a parapet. Potíž je v tom, že je to psychopat, který už nám vyhrožoval fyzickou likvidací, ale mi mu to bohužel nemohli dokázat, protože je veliký kamarád tady s tamní policií. Toto je jeden problém z několika, který zde uvedu. Tak jsme se rozhodli ne dobrovolně pejska prodat, protože proč po psích výkalech to pokračovalo jedem na krysy nejdřív před vchodem do bytu v činžovním domě a potom před vchodem na trávníku. Proč jsme pejska hlavně prodali bylo to, aby se neotrávil on a naše dvouletá dcera. Tohle vše jsme hlásili policii, která sice přijela sepsala odjela a následně případ odložila a takhle to chodilo pořád. Když už pejsek doma nebyl tak mu jeho msta nestačila a pokračovalo to sabotážema našeho kočárku, kterej moje žena i já potřebujem na převoz naší dcery. Co se přesně stalo je to, že jsme měli každý týden propíchaný kolečka u kočárku to jsme nafotili a následně přivolali policii, která s tím nechtěla nic mít. Další problém v pořadí jeho msty je to, že nám začal vyhazovat pojistky na hlavním jističi jen proto, že já mám el. kytaru a příslušný aparát. Když jsme se to snažili normální přátelskou formou řešit tak mě varoval, že si nepřeje abych tady v baráku hrál, že ho to otravuje a k tomu aby se mu vše povedlo stáhl jednu sousedku, která mu vše jako cvičená opička vše dosvědčí a já se nemám jak bránit. Přitom jeho syn hrával a hraje doma na bicí, které mu on sám koupil. Mé ženě vykradl kočárek, kde měla splátkový kalendář, který nám neodvážil ani vrátit a dále je to vykrádání příloh (obrázky zvířátek, tel. program a nebo kompletně celé noviny) a v poslední míře co udělal si dovolil nám tavící pistolí zatavit schránku aby jsme se do ní nemohli dostat. I tohle jsme nafotili a následně zavolali policii, které jsme poskytli fotky a i svědectví o tom že jsme ho u toho viděli. Policie si to sepsala jeho vyslechla a jeho kamarádku sousedku též zrovna tu která je s ním spolčená. Aby nevypadalo že jen já s ní mám problémy, v tomto bytě, ve kterém bydlím bydleli přede mnou tři majitelé, které též takhle šikanoval a donutil odstěhovat. Prosím poraďte co s tím máme dělat, když policie nehodlá tohle řešit. Děkuji Tax
Dlouhé na čtení, buď to vezmete do vlastích rukou a bude válka, nebo je třeba mu to dokázat, co činí. Barák má snad svého vlastníka, družstvo, SVJ..., jim nevadí bordel (je soused vlastník bytu, nájemce, člen ...)? Můžete pak na obec, na policie, na st. zastupitelství, k soudu, stěžovat si na postup policie. Chyťte ho při tom. Podívejte se do OZ na vlastnické právo a omezení.
Kočárek zlikvidovat, dvouleté dítko běhá samo a nebo si pořídit jednoduchý golfáč a parkovat v bytě. Číhat na souseda s foťákem, kamerou a nebo obstarat důkazy, že vám škodí a obtěžuje.
Druhá možnost se domluvit s nějakým svalňáčem, aby šel sousedovi domluvit. Když nepomůže, počkat si večer na něj a dát na budku.
Jste chlap nebo baba? Podle toho jak to popisujete budete baba co je sama. Normální chlap by si to srovnal nebo si vzal sebou na návštěvu kamaráda/y. Tak jsem měl výstup s jedním našim sousedem. Poslal jsem ho do píííe, zařval na něj a je klid. Takové totiž hrozně nesnáším. Jako podložení pádnosti stačí třeba hasák v ruce. Případně mu dělat taky naschvály.
A nebo se odstěhovat pokud nemáte rád výstupy. Naše policie je banda buzerantů co nic neudělají. A stížnosti? Stejně to skončí na místním obecním úřadě a většinou maximálně tytyty.
Tak štěkající psy v okolních bytech taky nesnáším. Majitelé si odejdou a pes nonstop celý den nebo i noc vyje a štěká. Strašně otravné. Hrát v bytovém domě na elektrickou kytaru, to taky není zvlášť ohleduplné. Vykradl kočárek? Vy si necháváte v kočáru nějaké důležité dokumenty? To není moc chytré.
Myslím že by pro vás bylo nejlepším řešením se odstěhovat do vlastního domu. Druhou možností je začít bojovat. Pokud chcete řešit cokoliv přes policii, potřebujete důkazy. Potom můžete podat na souseda třeba trestní oznámení na stalking, což je trestný čin. Jak důkazy získat? Nejlepší je použít kamery a odposlechy. Třeba do schránky namontovat dovnitř kameru, k jističi taky, prostě kde to půjde. Sice to nebude možné použít jako oficiální důkaz, ale budete mít aspoň něco na podporu svých tvrzení. Ještě mnohem lepší je se nespoléhat na policii a vyřešit problém sám. To znamená ukázat sousedovi, že nejen on dokáže být svině. Zalepil tavící pistolí schránku? Zalepte mu ji taky a pořádně. K tomu třeba i zámek na dveřích. Krade noviny? Kraďte mu je taky, nebo mu třeba do chránky hoďte nějaký hnus, co já vím. Kupte si bejzbolku a při jednání s ním ji mějte v ruce. Když soused pochopí, že narazil a že vás nevystrnadí, zaručeně uzavře nepsané "příměří" a bude klid.
Z toho tvého povídání cítím jediné. Nejsi průbojný a necháš si všechno líbit. Každý si k tobě dovolí jenom to, co mu dovolíš ty sám. Kdo koho víc obtěžuje z téhle jednostranné výpovědi neposoudím, ale dokázat se dá všechno a na postup policie lze podat stížnost. Kamery se dají umístit prakticky všude a jako prevence značně působí vědomí, že na mě možná zrovna některá kouká. Takže se sousedem mluvit z pozice síly a nenápadně mu naznačit, že tam ty kamery možná jsou.
Pokud jste srab, tak si sbalte švestky a odstěhujte se, a uděláte tak přesně, co si sousídek přeje.
Pokud jste chlap, tak si vezměte dva tři kamarády a pěkně ho přitlačte ke zdi, mimo dům, aby nebyli svědci. A že jen tak neplácám - stejně to řešil otec přítele, když jim cigáni poškodili auto, další šmejdi ukradli okapy a pár dalších věcí. Zajímavý bylo, že ručně stručně se to vyřešilo hned.
Zdravím,
určitě je soused asi nalepenej všude, aby vědel co a jak kde jste, páč jinak by nenašel vhodný čas jak nepozorovaně vám škodit. Jinak byste si ho vyfotil, ale využijte toto pro svůj účel. Máte určitě kámoše, které nezná, takže mu udělejte divadlo))At´ se převlečou jak totální fetáci, nebo cokoliv a at´přijdou jako zájemci o Váš byt. Samozřejmě jděte s nimi patřičně hlasitě, že je možná upřednostnítě při prodeji bytu, uvidíte co se bude dít.
Chápu, že by bylo nej mu dát přes tlamu, ale jenomže se může stát, že se to obrátí proti Vám. Zkuste toto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.