Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztrata balík ČP

Od: david63® odpovědí: 17 změna:

Zdravim

Mátě někdo zkušenosti se ztrátou balíku u české pošty?

Co jsem četl tak musím doložit fyzickou hodnotu toho materiálu co jsem poslal... Dobírka byla 655 kč a balíček byl na tuto částku pojištěn.

Jaké s tím máte zkušenosti?

Balíšek jsem posílal 4.6. a dnes jsem mluvil s adresátem a nic mu nedorazilo...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Jediná správná odpověď je zastavit se s podacím lístkem na kteroukoli poštu a podat reklamaci s tím, že balík nebyl doručen. Na poště se také mohou podívat do JEJICH sledování zásilek, které je podrobnější než to, které je volně dostupné veřejnosti na internetu. Takže je možné, že Vás jejich odpověď uspokojí bez toho, abyste podával reklamaci :)

(nejprve se má hledat v systému, poté psát reklamace :))

petrat
hodnocení

0x

Jako doložení hodnoty bude stačit čestné prohlášení. Tady si zkuste vaší zásilku najít : postaonline.cz/...

je možné, že je uložená na poště příjemce, a on o ní neví, anebo ví a nechce si jí z nějakého důvodu převzít.

hodnocení

No podle čísla leží u nás na poště 15 dnu... zítra tam skočim. Ale je mi to divné... Neměl by přijít papírek o tom abych si ho vyzvedl?

Není možné že třeba balíček byl o 1 cm menší a proto neodešel ale pani u okénka to bez problému přijala..

BX0551626251X

jmhad*

při dnešní úrovni služeb pošty ti nikdo nic do schránky dát nemusí.Oni totiž zavedli dva způsoby dodání - do ruky,tedy na adresu bydliště to dají lístek a "na poštu",to se člověk musí chodit ptát.A to na poštu může být kdekoliv i mimo místo bydliště.A pak stačí shoda názvu a je to zcela jinde

ohneta*

Ale to je pěkná blbost. Když ti někdo pošle balík na poštu, tak si informovaný sms a emailem, že je balík možno vyzvednout. Nikam se chodit ptát nemusíš.

milan23*
Podle sledování zásilek dorazil dnes na SPU praha, tzn že bude teprv přepravován k dodací poště a pak až doručován.Kde se válel od 4.6. je otázka, lhůta pro tento pomalejší balík je asi 5 dní-podání-dodání
Obrátil bych se na český telekomunikační úřad se stížností.
cocinkamichalka*

Milane, zajímalo by mě, odkud čerpáte informaci, že je lhůta pro BX "asi 5 dní" a že by měl tazatel podat stížnost na ČTÚ :-D Garantovanou dobu dodání mají POUZE balíky Do ruky, Na poštu a EMS.

milan23*
Pokud nejsou vánoce je to obvyklá lhůta.Vám přijde normální aby balík od podací pošty na SPU cestoval více než 14dní...? To že se hážou balíky bez režimu D+.. do kouta až na ně bude čas je běžná praxe.Popřípadě balík obejde zeměkouli protože PSČ je to poslední na co se na poště kouká(lidi jsou blbí a neznají směrovák)ČTÚ je jediné na co pošta slyší protože obyčejné reklamace a stížnosti se zametou a ještě se zákazníkovi za rohem vysmějí.Pokud je vše v pořádku ČTÚ sankci neudělí.
milan23*
Povídejte mi něco o EMS doručovaných ve 3 odpoledne v krajském městě...
Nebo o DR s razítkem NA-nedojeto... *haha*
Je vidět že jste loajální zaměstnanec, možná si to přečte Váš vedoucí a dostanete solvinu navíc :)
cocinkamichalka*

Ano, jsem loajální zaměstnanec, ale taky nemám ráda, když tady lidi píšou bludy - např. o ČTÚ a garantované době dodání u cenného balíku :) Hezký den Milane :)

milan23*
Píši o ,,lhůtě asi" a ,,obvyklé lhůtě".Garantovanou dobu dodání bych být Vámi raději ani nezmiňoval, nebo se toho někdo chytne a bude ji vyžadovat...:)
To že pošta přepravuje v meziročním porovnání více zásilek je pěkné, ale v porovnání s celkovým počtem zásilek na balíkovém trhu je to stále méně.To bude asi tím přístupem.To už můžete rovnou říct ,,chcete garantovnou dobu dodání-tak to nemáte posílat přes poštu".Chápu že Vás těch pár obyč. balíků neuživí, ale od pošty odcházejí i velcí podavatelé, jen proto, že obchodní zástupci nedovedou dojednat vhodné podmínky popř. to kazí logistika.Pak se dohánějí zisky prodejem AP.Konkurence žádné produkty nemá a nevypadá to že by pro ně byl český balíkový trh ztrátový.Nabízíte DR-rád jej využiji, až budete stíhat doručovat (ne ukládat) a NP až budete stíhat ukládat.

martinaa*

Míšo, odesílám a přijímám dost zásilek a 14 dní je opravdu hodně za zenitem. Balíčky mi chodí ( a tektéž adresátům) zpravidla druhý den, max. třetí (týká se balíků).

cocinkamichalka*

Udělám společnou odpověď pro Marťu i Milana: Za zenitem to je - ale pokud chtěl odesilatel garantovanou dobu dodání, neměl to posílat BX. Takhle to zní blbě, ale "pošta nic neporušila" a případná stížnost na ČTÚ nebo jejím vyhrožováním se nevyřeší vůbec nic - pouze odesilatel bude "za debila".

Já teda můžu říct jen samou pozitivní zkušenost, mě balíky chodí taky včas, nikdy mi pošta nic neztraila, ale denně řeším hromady takových stížností. Prostě něco jako "garantovaná doba dodání" existuje pouze u balíků do ruky, na poštu a EMS, i kdyby Vám jiný balík šel měsíc, tak nenaděláte nic.

ukulele*
hodnocení

0x

Nějak se mi ztratila moje drobná poznámka, Ty si posíláš sám sobě balíček? Pak mluvíš sám se sebou a považuješ balíček za ztracený? To je nějaké móc divné, nemyslíš?

hodnocení

nene posílam balíček z Mníšku pod Brdy do Savětína nad Metují

martinaa*

Ukulele, tazatel si chce balíček vyzvednout zřejmě proto, že by mohl být ještě neodeslaný na poště.

fde
hodnocení

0x

Jděte na poštu a reklamujte nedoručení balíku. K tomu nic nepotřebujete, jen podací lístek. Je lepší jít na poštu, než psát sem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]