Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Mátě někdo zkušenosti se ztrátou balíku u české pošty?
Co jsem četl tak musím doložit fyzickou hodnotu toho materiálu co jsem poslal... Dobírka byla 655 kč a balíček byl na tuto částku pojištěn.
Jaké s tím máte zkušenosti?
Balíšek jsem posílal 4.6. a dnes jsem mluvil s adresátem a nic mu nedorazilo...
Jediná správná odpověď je zastavit se s podacím lístkem na kteroukoli poštu a podat reklamaci s tím, že balík nebyl doručen. Na poště se také mohou podívat do JEJICH sledování zásilek, které je podrobnější než to, které je volně dostupné veřejnosti na internetu. Takže je možné, že Vás jejich odpověď uspokojí bez toho, abyste podával reklamaci
(nejprve se má hledat v systému, poté psát reklamace )
Jako doložení hodnoty bude stačit čestné prohlášení. Tady si zkuste vaší zásilku najít : postaonline.cz/...
je možné, že je uložená na poště příjemce, a on o ní neví, anebo ví a nechce si jí z nějakého důvodu převzít.
No podle čísla leží u nás na poště 15 dnu... zítra tam skočim. Ale je mi to divné... Neměl by přijít papírek o tom abych si ho vyzvedl?
Není možné že třeba balíček byl o 1 cm menší a proto neodešel ale pani u okénka to bez problému přijala..
při dnešní úrovni služeb pošty ti nikdo nic do schránky dát nemusí.Oni totiž zavedli dva způsoby dodání - do ruky,tedy na adresu bydliště to dají lístek a "na poštu",to se člověk musí chodit ptát.A to na poštu může být kdekoliv i mimo místo bydliště.A pak stačí shoda názvu a je to zcela jinde
Ale to je pěkná blbost. Když ti někdo pošle balík na poštu, tak si informovaný sms a emailem, že je balík možno vyzvednout. Nikam se chodit ptát nemusíš.
Milane, zajímalo by mě, odkud čerpáte informaci, že je lhůta pro BX "asi 5 dní" a že by měl tazatel podat stížnost na ČTÚ Garantovanou dobu dodání mají POUZE balíky Do ruky, Na poštu a EMS.
Ano, jsem loajální zaměstnanec, ale taky nemám ráda, když tady lidi píšou bludy - např. o ČTÚ a garantované době dodání u cenného balíku Hezký den Milane
Míšo, odesílám a přijímám dost zásilek a 14 dní je opravdu hodně za zenitem. Balíčky mi chodí ( a tektéž adresátům) zpravidla druhý den, max. třetí (týká se balíků).
Udělám společnou odpověď pro Marťu i Milana: Za zenitem to je - ale pokud chtěl odesilatel garantovanou dobu dodání, neměl to posílat BX. Takhle to zní blbě, ale "pošta nic neporušila" a případná stížnost na ČTÚ nebo jejím vyhrožováním se nevyřeší vůbec nic - pouze odesilatel bude "za debila".
Já teda můžu říct jen samou pozitivní zkušenost, mě balíky chodí taky včas, nikdy mi pošta nic neztraila, ale denně řeším hromady takových stížností. Prostě něco jako "garantovaná doba dodání" existuje pouze u balíků do ruky, na poštu a EMS, i kdyby Vám jiný balík šel měsíc, tak nenaděláte nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.