Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měla bych takovou otázku ohledně mích dětí a jejich otce,se kterým jsem cca 10 let rozvedena.Dcery 15 a 17 let k němu jezdí tak 3x do roka,víc nechtějí.Alimenty platí pravidelně.
Bývalý manžel Petr si vzal hypotéku na 2mil. Kč a postavil si s jeho nynější manželkou dům.Další děti krom našich společných nemá.Po dvou letech zjistil,že splátku 14tis měsíčně (částlku trvdil u soudu při zvýšení alimentů) nemůže dál platit.Má ji prý na 30 let - z toho zaplatil teprve dva roky.Ted přemýšlí o prodeji domu a pozemku.
Chtěla jsem se tedy zeptat ohledně dcer,jestli třeba časem na ně hypotéka nespadne,aby ji nemuseli splácet oni dvě - třeba i v případě,že by se Petrovi v době jeho splácení něco stalo.Ono 30 let je 30 let a je to opravdu dlouhá doba.
Předem oc děkuji za odpovědi a pomoc.
Eva.
2x
finance.idnes.cz/... (pouze rychlá informace), doporučuji nastudovat nový OZ, případně i poradu s právníkem.
Zdědily by část nemovitosti a k tomu poměrnou část hypotéky. Jinak udávaná čísla jsou úplný nesmysl. Za 2 mil. na 30 let nemůže platit 14 000 měsíčně.
Taky mi příjde 14tis nesmysl,ale u soudu to vypověděl,takže nezbývá než věřit.A holkám řekl,že to má na 30 let.
Moc děkuji za info...
0x
Proč by nemohl platit 14 tis. hypotéku?Moje známá má hypotéku na 25 let a shodou okolností taky 14 tis.,brali si něco přes 2 milióny,ale říkala,že po 5-ti letech by měla splátka klesnout něco kolem 11 tis. U soudu nemohl jen tvrdit,že má 14 tis. hypotéku,musí tam vše doložit,tvrzení nestačí.Jinak ano,jak se zřeknou dědictví,nic sice nezdědí,ale ani nebudou muset nic platit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.