Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám teď trošku špatné období, co se týče práce. Měla jsem po škole jeden dlouhý pracovní poměr, kde jsem nakonec z organizačních důvodů skončila. Poté jsem si chtěla rychle najít novou práci, protože potřebuji mít příjem. Bohužel nová práce v kombinaci s dojížděním byla velmi časově a finančně náročná, takže jsem po dvou měsících ve zkušební době skončila. Rychle poté se mi podařilo uspět v novém výběrovém řízení, ale tam jsem přecenila své pracovní schopnosti - práce byla náročná a tak mi byl pracovní poměr ukončen ze strany zaměstnavatele ve zkušební době. Teď jsem půl roku bez práce na ÚP. Už jsem velmi obezřetná co se týče nástupu do nového zaměstání, neboť pochopitelně nechci, aby to tak rychle skončilo. Člověk pak působí jako fluktuant. Bohužel se dopředu nikdy neví, jestli práce člověku sedne, jestli mu bude vyhovovat pracovní kolektiv, nadřízení etc.
Nicméně abych se dostala k mému problému - Když si napíšu do životopisu, že jsem měla během jednoho roku dva takto krátké pracovní poměry a že jsem teď půl roku nezaměstnaná, na personalisty to moc dobře působit nebude (alespoň si to myslím) a vyvolává to otázky. Všude při pohovorech se mě na mé pracovní poměry ptají - proč byly ukončeny a z čí strany byly ukončeny. Chápu, že mohou mít strach buď že jim já sama uteču, nebo že z nějakého důvodu nejsem dobrý pracovník.
A tak jsem se vás chtěla zeptat, zda si myslíte, že je dobré si tyto krátké pracovní poměry do životopisu psát. Nebo jak to udělat, aby takové změny práce nepůsobily jak pěst na oko - pokud tedy nechci v životopise nic zatajovat. Ani ta dlouhá evidence na ÚP asi nebude to pravé, co by zaměstnavatele zaujalo. Je nějaká šance, jak to ještě zachránit a jak mít šanci sehnat dobrou práci?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.