Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předání zdravotní dokumentace

Od: klima® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, měnila jsem obvoďáka a dal mi papír, který mám poslat býv. obvodní s žádostí o předání zdrav. dokumentace. Stačí když bývalé obvodní pošlu jen tohle nebo ještě musím něco dalšího? (vlastní nějaké prohlášení/žádost?)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, tak je to správně a dokumentace bude předána.

bambula*
hodnocení

0x

Měl jsem podobný přestup, lékař si okopíroval dokumentaci, má ze zákona povinnost jí několik let archivovat a orginál mi předal pro nového lékaře

hodnocení

0x

Úplně správně pacient nic nevyřizuje. Komunikace probíhá výhradně mezi lékaři --- nový lékař si sám vyžádá kopii či výpis ze zdrav. kopie pacienta u původního lékaře. Je to stanoveno zákonem a psali o tom asi před 3 měsíci v lékařském časopise.

Originál dokumentace zůstává u původníholékaře min. po dobu 10 let (kvůli možným komplikacím v léčbě, soudní spory atd...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]