Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakrytá SPZ

Od: daniell* odpovědí: 7 změna:

Zaparkoval jsem na parkovišti a nějakého nepříliš chytrého člověka napadlo na SPZ nalepit nějaký papír a tím vlastně zakryl polovinu zadní SPZ (ty 4 poslední čísla) ... toho jsme si samozřejmě nevšiml a normálně jel a za chvíli slyším houkání a zastavujem mě policie .. policista mi řekl že "mám nečitelnou SPZ" a vše si nafotil. situaci jsem mu vysvětlil s tím že jsem o tom nevěděl a že já to neudělal s tím že jsem přidal že se to napravý a je vlastně po problému .. samozřejmě se tvářil tak jako "no určitě, proč by to někdo dělal" a řekl mi že to nejde řešit na místě že se mám dostavit na ten uřad a že je pokuta 5000-10 000 Kč a zákaz až 1 rok. Zákaz řízení by byl pro mě problém - jsem zaměstnaný jako řidič záchranky.

Takže co teď? Když to vysvětlím na tom úřadě tak to nějak pochopí a třeba složím jen nějakou pokutu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Danieli, buď prokážete, že to nebylo před jízdou, kdy jste zkontroloval vozidlo a odejdete bez sankce. Pokud Vám úřad prokáže vinu, udělí pokutu a zárověň i řidičák. Tento přestupek nelze projednat na místě a bez zadržení řidičáku.

Uvidíte ten stoh papíru, co se musí popsat...

doplněno 19.06.14 13:02:

zákon 361/2000, § 5.

Řidič je kromě povinností uvedených v § 4 dále povinen a) užít vozidlo, které splňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem,

splňovalo zakrytím značky vozidlo tento předpis?

danys*

bohužel jste nesplnil zákonou povinnost zkontrolovat vozidlo před jízdou. záleží na úředníkovi na městském úřadě.

Ta povinnost je uložena kde a kým?

daniell*
hodnocení

jak mám dokázat že to nebylo před jízdou .. to mám říct že to tam zajízdy vlítlo?

doplněno 19.06.14 10:18:

ono otázkou je kdo si celé auto obejde a zkontroluje po pár minutách před obchodem. Každopádně nejsem první komu se něco takového stalo (bohužel nevím jak onen člověk dopadl) .. Izolepu nebo co to bylo jsem samozřejmě chned na místě odlepil s tím že jsem ji tam neumístil ani jsem o ni nevěděl... měli by se zaměřit na "lepiče" a řešit příčiny ne důsledky.

Splnění technických podmínek je kontrolováno pravidelnými kontrolami na STK a dokladováno příslušným dokladem.

lmgify
hodnocení

0x

Problem je v tom, lze papalasove si zak/..., aby nemohli dostavat pokuty za porusovani silnicnich zakonu (nejasna SPZ na videozaznamu = zadna pokuta).

buss
hodnocení

0x

Ale ta pokuta už byla řečena, nelze ji projednat blokově, vizte § 125c. Policista má čárku. Máme ještě povinnost kontroly vozidla před jízdou? V AŠ se to učí včetně kontroly RZ. Ale na druhé straně RZ má nějaká být, tedy nebýt ...Mohl ji třeba též někdo odcizit, odpadnout ... a jedete. Kajte se!

doplněno 19.06.14 13:20:

Ono je vhodné si na parkovišti auto obejít, nikdy nevíte, kdo ho drcnul, prorazil pneu ... Vidíte to u odpovědných řidičů profesionáků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]