Nejste přihlášen/a.
Jako malé mi tvrdili, že neohřátý párek je nezdravý - zdraví škodlivý. Stejně tak i párek ohřátý v mikrovlnce. Co je na tom pravdy? Má ohřívání ve vodě nějaký zvláštní účinek?
Jeden párek vařící se ve vodě, nic moc, ale 10-15 párků které se vaří pospolu a pěkně pomaličku, to je potom ta pravá chuť, Jde o to, že se vaří ve vlastním vývaru. Možná vám chutnal párek někde na pouti - to proto, že jich tam bylo hodně. Také se zlikvidují případné choroboplodné zárodky jiř při 70C.
Jako malým nám rodiče tvdí leccos. Ohřátí ve vodě má ale zřejmě hlavní účinek v tom, že párek nevysychá - nescvrkává se. Škodlivost používání mikrovlnné trouby nebyla nikdy prokázána a tak jen zbývá hlavní otázka, zda je párek (ať studený nebo ohřátý) zdravá výživa - většina odborníků na výživu ho za ni nepovažuje.
myslím, že to je blud, když chci rychlovku dám ho do mikrovlnky a za 20-35 s můžu zasednout, když si chci více pochutnat tak do vody. Taliány zásadně dělám ve vodě. Zdravé to není, ale když ty nezdravé všci jsou tak dobré. Jo a nekupujeme nikdy v marketu, vždy jen v úterý u našeho řezníka když je kolem půl deváté tahá. Dělá je poctívé a rozhodně nejsou za 29 ani za 49 ba ani za 69/kg.
Když je dobrý párek, může chutnat i studený. Ale můžete je ohřívat nejen ve vodě, ale i na pařáku, nebo opečený na pánvi jako příloha např. k hrachové kaši, čočce a nebo i jako rychlovku l bramborové kaši
Mikrovlnku nemohu posoudit -prostě ji nefandím - připadá mi to umělé, ale možná se mýlím.
Lidko,
nic se neboj mikrovlnky,
ona neublíží ani kuřeti.
Šetří v kapse tvé korunky.
Spočítáš to zpaměti.
JABRAKA
Pane kolego Jabrako, cokoliv, ale párek v mirovlnce? U nás na moravě se říká, že párek z mikrovlnky je "scvrklé jak stařenčina řiť" a to ke vší úctě ke svým předkům. V mikrovlnce všechno možné, jen ne párky. Moje paní je vedoucí výroby uzenin a ruce by mě urazila, kdybych dal párek do mikrovlnky. Ale každému to chutná jinak, to zase proti chuti jiných nemám nic. Když vám to jede, tak proč ne.
Díky za pěknou rýmovačku, čert vem nějakou tu kačku! :D Svíčkovou v ní neuvařím, knedlo,vepřo, zélo také ne. Ale vážně - věřím tomu, že to ušetří čas. U mě už čas nejsou peníze. Mladí ji samozřejmě mají. Já asi zůstanu u pařáčku, tam ohřeji knedle i uzeninu. A volský voka v ní asi také neudělám, aby měly pěkně opečený bílek a tekutý žloutek. Ale nikomu ji nevymlouvám. A ani se nebráním pokroku. A třeba si ji jednou i koupím.
Já vůbec všechno jídlo co má bejt teplý tak jím teplý. Studenej párek bych snědl snad jedině kdybych byl tejden zavalenej v dole. A ohřát raději ve vodě než v mikrovlně. Z mikrovlny je takovej nějakej divně scvrklej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.