Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se párky musí ohřívat ve vodě?

Od: sibiranka* odpovědí: 11 změna:

Jako malé mi tvrdili, že neohřátý párek je nezdravý - zdraví škodlivý. Stejně tak i párek ohřátý v mikrovlnce. Co je na tom pravdy? Má ohřívání ve vodě nějaký zvláštní účinek?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jeden párek vařící se ve vodě, nic moc, ale 10-15 párků které se vaří pospolu a pěkně pomaličku, to je potom ta pravá chuť, Jde o to, že se vaří ve vlastním vývaru. Možná vám chutnal párek někde na pouti - to proto, že jich tam bylo hodně. Také se zlikvidují případné choroboplodné zárodky jiř při 70C.

ferda60*
hodnocení

0x

Jako malým nám rodiče tvdí leccos. Ohřátí ve vodě má ale zřejmě hlavní účinek v tom, že párek nevysychá - nescvrkává se. Škodlivost používání mikrovlnné trouby nebyla nikdy prokázána a tak jen zbývá hlavní otázka, zda je párek (ať studený nebo ohřátý) zdravá výživa - většina odborníků na výživu ho za ni nepovažuje.

celp*

Párek je tepelně zpracovaný masný výrobek(72°C).Pokud je čerstvý je jedno jestli studený nebo teplý.Pokud čerstvý není tak se nedá konzumovat v žádném stavu.

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně dám vždy přednost párku ohřátému před studeným.V mikrovlnce se nedoporučuje párky,nebo buřty ohřívat,ne z toho důvodu,že by vzniknul škodlivý produkt,ale,stejně jako vajíčka,může explodovat.

JABRAKA

alf*
hodnocení

0x

myslím, že to je blud, když chci rychlovku dám ho do mikrovlnky a za 20-35 s můžu zasednout, když si chci více pochutnat tak do vody. Taliány zásadně dělám ve vodě. Zdravé to není, ale když ty nezdravé všci jsou tak dobré. Jo a nekupujeme nikdy v marketu, vždy jen v úterý u našeho řezníka když je kolem půl deváté tahá. Dělá je poctívé a rozhodně nejsou za 29 ani za 49 ba ani za 69/kg.

lidka*
hodnocení

0x

Když je dobrý párek, může chutnat i studený. Ale můžete je ohřívat nejen ve vodě, ale i na pařáku, nebo opečený na pánvi jako příloha např. k hrachové kaši, čočce a nebo i jako rychlovku l bramborové kaši*placni*

doplněno 15.05.09 21:36:

Mikrovlnku nemohu posoudit -prostě ji nefandím - připadá mi to umělé, ale možná se mýlím.

jabraka*

Lidko,

nic se neboj mikrovlnky,

ona neublíží ani kuřeti.

Šetří v kapse tvé korunky.

Spočítáš to zpaměti.

JABRAKA

Pane kolego Jabrako, cokoliv, ale párek v mirovlnce? U nás na moravě se říká, že párek z mikrovlnky je "scvrklé jak stařenčina řiť" a to ke vší úctě ke svým předkům. V mikrovlnce všechno možné, jen ne párky. Moje paní je vedoucí výroby uzenin a ruce by mě urazila, kdybych dal párek do mikrovlnky. Ale každému to chutná jinak, to zase proti chuti jiných nemám nic. Když vám to jede, tak proč ne.

lidka*

Díky za pěknou rýmovačku, čert vem nějakou tu kačku! :D Svíčkovou v ní neuvařím, knedlo,vepřo, zélo také ne. Ale vážně - věřím tomu, že to ušetří čas. U mě už čas nejsou peníze. Mladí ji samozřejmě mají. Já asi zůstanu u pařáčku, tam ohřeji knedle i uzeninu. A volský voka v ní asi také neudělám, aby měly pěkně opečený bílek a tekutý žloutek. ;) Ale nikomu ji nevymlouvám. A ani se nebráním pokroku. A třeba si ji jednou i koupím. *nevi*

hodnocení

0x

Já vůbec všechno jídlo co má bejt teplý tak jím teplý. Studenej párek bych snědl snad jedině kdybych byl tejden zavalenej v dole. A ohřát raději ve vodě než v mikrovlně. Z mikrovlny je takovej nějakej divně scvrklej.

malvinka*

Co tahle místo párku z mikrovln raději rybí prsty z mikrovln jsou přijatelnější a bez tuku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]