Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli mi stačí určité volné živnosti na práci v IT. Již dlouhou dobu se věnuji práci s PC,jen tak po rodině a známých bez výdělku. jedná se o reinstalace operačních systémů, odvirování, zálohování dat, výměně komponentů, tvorbě webu atp. Nikdy jsem nezasahoval osobně do opravy jednotlivých komponent, od toho jsou tu podle mě specializované firmy. Na živnostenském úřadě mi nedokázali odpovědět, jestli na tuto práci stačí některé z volných živností.
Ve volných živnostech v oboru č.29 (Výroba elektronických součástek,elektrických zařízení a výroba a opravy elektrických strojů, přístrojů a elektronických zařízení pracujících na malém napětí). To by odpovídalo výměně komponentů, jelikož je v PC napětí max 16V stejnosměrného napětí. Jediné co běží na 230V je zdroj, do kterého nezasahuji.
Dále mě zajímá jestli obor č.56 (Poskytování software, poradenství v oblasti informačních technologií, zpracování dat, hostingové a související činnosti a webové portály) mi stačí na reinstalaci operačních systémů, instalaci softwaru, odvirování a celkovou práci s PC softwarem.Chtěl bych živnost v oborech č. 29, 48, 56, 62, 66 a 80, pokryje mi tato živnost práci s PC? popř jaké další obory jsou potřeba.
Ještě bych rád upozornil, že jsem školou mimo obor, nemám elektrikářskou ani IT školu, takže nemám podklady pro řemeslnou živnostenskou činnost.
Živnost bych chtěl provozovat při zaměstnání jako vedlejší činnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.