Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právo, rodina

Od: brynev® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den!

s přítelem máme 9 letého syna. Rozešli jsme se, teď nás čeká soud

komu bude svěřen syn do péče. Přítel chce střídavou péči. Já s tím nesouhlasím.

Přítel jezdí večer domů z práce, tudíž nevím jak se chce o syna starat. K soudu

si vezme právníka. Vyhrožuje mi, že soud prohraji a jeho právníka zaplatím.

Prosím o radu. Děkuji za odpověď.

Eva Bryndová

evik.bryn@seznam.cz

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x
Soud většinou rozhodne tak, ze si každý platí svého advokáta sám. Pokud to jde, domluvte se, stojí to dost peněz. Ono dělat z dítěte kočovníka jen proto, abych si mohl říct, ze jsem vyhrál, není to správné, jelikož ten kdo bude trpět, bude právě to dítě. Přítel by si měl uvědomit, ze to dělá právě pro to dítě a to si může vzít kdykoliv, kdy bude mít čas a dítě náladu, bez ohledu, kdo ho ma soudně přidělené. Je ale fakt, ze i ženské se umí mstít právě přes to dítě...

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, dítě má právo na oba rodiče, to především. Já se třídavkou moc nesouhlasím, pouze v přípaě, že rodiče bydlí blízko sebe a pro dítě se prakticky nic nemění (škola, kroužky, kamarádi). Zkuste se totiž vžít do situace expartnera. Máte syna a najednou byste ho mohla vídat třeba jen každý druhý víkend. Proč? Protože ten druhý prostě nechce, i když Vy byste se snažila a upravila režim. Vztah s rodičem, kterého dítě vídá jen někdy a jen na omezenou dobu, bude vždycky o dost horší, než s rodičem, se kterým dítě žije. Na druhou stranu se mi moc nelíbí vyhrožování pána právníky apod., ale nevíme o Vaší situaci nic a třeba se pán jen brání.

Jednejte v zájmu dítěte, ne ve svém sobeckém zájmu.

doplněno 17.06.14 19:20:

Diesel, děkuji *hi*, ale bohužel mě k tomu vede loňská nemilá zkušenost. Rodiče se rozváděli, dvě dcery. Všichni holčičky i maminku litovali a kdesi cosi, samozřejmě soud svěřil dcery do výhradní péče matky. Pak se ale zjistilo, že ne on, ale ona se začala ku.vit, rozbila rodinu a odešla do úplně jiného kraje za přítelem a dcery prostě vzala s sebou. Otec je má na víkend jednou za 14 dní, to si ještě musel u soudu tvrdě vyboxovat a je na něm dost vidět, jak ho to zlomilo.

hodnocení

1x

Nebojte se! S tímhle strachem si akorát přivodíte žaludeční neurozu. Váš přítel má jen silné řeči. Chce vás zastrašit a vytočit. Ublížit vám. To, co říká, vůbec neberte v úvahu. U soudu nesedí žádní začátečníci, kteří se nechají opít rohlíkem. Takové řeči může mít na chodbě, aby si dodal odvahy. Snažte se ho ignorovat a sebe dostat do pohody, abyste byla dobrou maminkou a ne uzlíčkem nervů s hysterickými reakcemi. Naučte se jednu větu, kterou říkejte s pochopením: "Udělej to tak, jak říkáš." Ale mobil nezvedejte, maily nečtěte. Snažte se naprosto odstřihnout. Ono ho to přejde. ;) Hodně štěstí.

doplněno 17.06.14 18:10:

Omlouvám se, byla jsem zbytečně kategorická. Musíte se domluvit na návštěvách chlapce u otce. A až pak nedovolit, strachu s vyhrožování.

hodnocení

0x

Nemám zkušenost ! ale jen skromný názor.
Jak je psáno výše dítě by mělo mít oba rodič,bez toho zda-li spoli žijí nebo ne!Asi nejhorší varianta je přetahovat se o dít+,Otec očernuje mámu,máma zase otce a chudák dítě!

Zkuste sním rozumně promluvit , že proti jeho návrhu nic nemáte ,ale že nevíte jak to bude fungovat jako táta když přichízí z práce až někdy pozdě večer,že si vážíte toho ,že hce syna mít a starta se o něj Pkd toto uzná a nebude zbytečně házet klacky pod nohy tak bych řekl že je dohovor na dobré cestě a v sumáru (pkd zase Vám nebude vadit) se mohou se synem vídat daleko víc než při střídavé !péči,samozřejmě ale zase za předpokladu že ve výchově budete za jedno! ! Vše se dá řešit když se chce!I když dle toho co jste napsala to takto asi ne půjde!

doplněno 17.06.14 19:14:

To Martina- *palec* Ten závěr je super.Pěkně vystiženo,lepší nežli kategorické vyjádření Babky-:(, :( sry

doplněno 17.06.14 21:59:

JJ to je právě to co se mi nelíbí,ne to kdo rozbil rodinu ale to jak na to doplácí děti,zejména když jsou potom nárazník z obou stran (něco jak v ulici Seidlovo nemanželský syn-manželka to sleduje ,takže mám taky trochu přehled *smich* ) Naštěstí se mne toto již netýká-mám dospělé děti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]