Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat zbraň

Od: enigmatik odpovědí: 28 změna:

Zdravím,

jsem na konci vlastních možností a potřebuji se zabít. Ovšem asi jediný způsob, jakého jsem schopen, je zastřelit se. Ovšem nemám zbraň a nevím kde bych jí mohl sehnat. Pokud má někdo možnost a nebo radu ... Budu vděčný. (Chci zbraň použít pouze proti sobě, nemám v úmyslu páchat trestný čin a nebo někomu ublížit) Moc děkuji ... JM

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

4x

"Sebevražda je trvalé řešení dočasného problému." - Phil Donahue

dzordz*

Přesně tohle jsem chtěl napsat, shodou okolností jsem na tu větu dnes několikrát narazil.

Těžko říct, jestli je tento citát povzbuzením nebo zrazováním..

Každopádně když provedete nějaký "výzkum", zjistíte, že střelná zbraň (i když s ní umíte zacházet) je poměrně špatnou volbou. "Pro sebe" způsob mám, ale radit nebudu.

ipeli*

Život na této planetě je dočasný problém! "Neznámý autor"

hodnocení

0x

hmmm... To už tu dlouho nebylo. Skoč pod vlak, to je spolehlivé, zadarmo a nepotřebuješ zbrojní pas.

Fuj! Viděl jste někdy rozježděnou mrtvolu pod koly vlaku jak ji musí zaměstnanci nebo,,havrani,,vyškrabovat ze země a nosit na lopatě do pytle? A co ten plný vlak chudáků cestujících,co třeba nutně někam spěchají,třeba na letadlo do ciziny a teď musí cca 2 hod.stát někde v poli,než se to vyšetří? Ať raději tady s tím neotravuje a sní 2 tuby prášků na spaní a zapije tvrdým alkoholem a ani ho to nebude bolet.Beztak je to ten samý,co tu s tím prudil nedávno!

au1

strojvedoucí a všichni ve vlaku budou moc rádi :)

waffentreger
hodnocení

0x

a co když se střelíš blbě, zachrání tě a do konce života budeš "kripl"? Co pak? Není lepší, se přestat litovat, brečet nad sebou a změnit to vše? Je to těžké já vím, ale dá se to. Jedno je ale jisté, když se ti to podaří tak se změníš od základů. Smrt je jednoduché řešení ale nemusí vyjít. A polož si otázku, co kdyby se ti za měsíc změnil život tak, že budeš šťastný že si se tehdy neoddělal...? Že budeš mít vše počem budeš toužit.? A co tě vlastně vede k sebevraždě.

enigmatik
hodnocení

Zdravím,

děkuji ti, Vážím si tvé odpovědi. Ale věř, že jsem racionální člověk a než jsem došel k této situaci, tak jsem hodiny přemýšlel. Nemíním čekat až si pro mě smrt přijde jinak, než chci já. Asi tak. A taky přiznám, že zbraň je to jediné na co mám odvahu v nutnosti a nechci někde dělat divadlo lidem a nebo zastavovat vlaky, šaškovat na mostě a podobně. Střílet umím, takže se trefím. Co mě k tomu přivedlo? Finanční situace, zdravotní stav a je toho docela dost.

Člověk sebevrah, je pro mě jen a jen zbabělec. Znám dva kluky, kteří měli od narození vrozenou plicní nemoc a žili s tím, že se stejně nemocní lidé, dožívají cca 25 let věku. Jeden z nich se nedočkal ani transplantace, druhý ano, ale nepomohla.. Znali se a umřeli krátce po sobě. Přesto jsem si jistá, že byli vděční za každý den, kdy se probudili živí.

Vy se sobecky zabijete a už Vás nebude nic trápit a zanecháte tu známé a příbuzné, kteří budou na zhroucení a veškeré starosti zůstanou na nich. Tomu říkám hrdinství. Už teď je mi líto toho člověka, který Vás najde s prostřelenou hlavou a díky Vám, z toho bude mít doživotní trauma.. Ale co už.. Vám to je jedno, protože myslíte jen na sebe..

ipeli*

Na pozůstalých zůstanou starosti vždy, i nutnost vyrovnání se situací, a nikdy to nelze zařídit jinak, ať už je důvod smrti jakýkoliv stáří - nemoc - tragédie - sebevražda. Doživotní trauma - no to ž by musela být situace. A víte co se říká: "Lépe hrozný konec než hrůza bez konce!"

marti4444
Hele sory ale zabít se ja právo každýho člověka. Krom toho na nazor se tě nikdo neptal.
bruk600*

Píšete, že jste v problematické finanční situaci a chcete zbraň. Za zbraň se asi bude na černém trhu platit a to se tedy vzájemě vylučuje. Věděl bych i o jiném a asi bezbolestnějším způsobu, ale raději ho tu pro vás nebudu prezentovat.

doplněno 17.06.14 14:41:

Jak bylo napsáno výše, tak živod je už tak sám o sobě krátký a tak proč si ho ještě krátit sám?

lidus*
hodnocení

0x

Otázka nesmyslná ale budiž. Přivedl vás k tomu zdravotní stav, tak podle mého pokud udržíte zbraň a jste schopen zamířit, nebude to s tím zdravotním stavem až tak na hraně, finanční stránka, ta jde vždy řešit, např. osobní bankrot nebo se jen uskromnit. Pokud máte zbrojní průkaz je jednoduché zbraň i z druhé ruky koupit. Být vámi tak to nedělám, já to sama neviděla ale manžel říká, že pohled na chlapa a pokoj kde si brokovnicí prostřelil hlavu nebyl žádná chuťovka,druhý si zase ustřelil půl obličeje, půl roku v nemocnici a dnes žije v leže a rodina se o něj musí starat-bohužel už tu zbraň neudrží aby se střelil znovu a lépe. Můžete umět střílet jak chcete dobře, terč je něco jiného a váš pud sebezáchovy funguje a zbraň můžete strhnout. Apeluji na váš rozum, nedělejte to a když přece jen máte pocit, že jiné řešení než smrt není, volte jiný způsob.

hodnocení

0x

Napomáhání k sebevraždě je trestný čin (§ 144 TZ). Za napomáhání může být považovaná i rada (pokud je zřejmé, že to dotyčný myslí vážně).

sebod*

enigmatik. Minulý týden se mi otrávila maminka. Zemřela vlastně vedle mě - ve vedlejším pokoji. Šla jsem ji v noci zkontrolovat a už jsem ji nemohla nijak pomoci. Neubližujte nikomu tak, jak ublížila mamka mě. Do své smrti si budu stále v hlavě přemítat, co jsem udělala špatně, že k tomu došlo. Co mi je platný dopis od mámy na rozloučenou, kde píše, že mě má hrozně ráda a vysvětluje tam důvody své smrti. Nebyla nijak nemocná (to je v mých očích snad jediný důvod, který člověka k tomuto kroku ospravedlňuje). Věřte tomu, že pro ty, které tu necháte a kteří Vás mají rádi je to hrozné, Strašně hrozné.

enigmatik
hodnocení

Děkuji, já tady ale nikoho nenechávám. Jsem zcela sám, tyto věci tak řešit naštěstí nemusím. Jinak mě mrzí jak to cítíte ale Vaši maminku asi chápu. Ten kdo je zdráv psychicky nebo fyzicky, nikdy nedokáže pochopit motivace a pocity lidí kteří toto chtějí a nebo musí udělat. To ani neočekávám. Byla asi má chyba se ptát zde a tímto způsobem. Takže již neočekávám konstruktivní odpověď. A velice se omlouvám těm, které jsem nechtěně pobouřil.

sebodko, to je mi moc líto. *mala*

janplinto*
hodnocení

0x

Se sebevraždou nespěchejte, neb je to jednosměrka. Dokonce i velký fanoušek odchodu vestoje, rumunský filozof Emil Cioran, ze svého radikálního mladistvého zápalu později začal couvat a přišel s novou teorií, kterak je sebevražda zbytečná, protože se člověk tak jako tak nestihne zabít včas. *hej*

hodnocení

0x

pokud si chcete zastřílet je nejjednoduší si zajít na střelnici tam vám zbran za poplatek zapůjčí a tam vám určitě dojde že je lepší střílet jen a jen do papírového terče

lidus*

No, jednoduché to je ale chudák instruktor, kdo ví jestli se z toho vyvleče. Minulý rok si šel manžel koupit střelivo, do prodejny vešel chlapík v obleku, prohlížel si různé zbraně, pak vytáhl náboj a bác. Zavřeno měli 3 měsíce a manžel jako svědek byl u soudu několikrát.

ipeli*

To je nejjednodušíí způsob získání střelné zbraně :(. Špatná rada!

instalater*
hodnocení

0x

Pak nám napiš , jestli se ti to povedlo se zabít.

ipeli*

Nevím, jestli tam taky mají připojení k internetu -).

waffentreger
hodnocení

0x

jestli ti to pomůže, tak v roce 2009 mě dělilo od sebevraždy 10 cm...ani nevíš co jsem si v tom okamžiku prožil a nepřál bych to ani tomu největšímu hajzlovi na světě. Několik krát před tím jsem se chtěl zabít, protože se mi vše zhroutilo, začal jsem se litovat, neměl jsem přátele nic. Ani práci. Až toho posledního dne, jsem zabalil dárky pro synovce a připravil jsem se, že se zabiju. Není nic horšího než vidět smrt jak na tebe čeká a jak tvoje hlava šrotuje z posledních sil abys to nedělal. V ten moment jsem viděl svět potom co se dělo. Že má sebevražda dohnala k smrti mou mámu. Dohnala ale k té nejhorší smrti a to bylo z žalu. Viděl jsem i svůj pohřeb. Brečel jsem jak mimino a skoulil jsem se do klubíčka a brečel. Pak trvalo dlouho než jsem se dal do kupy. Několik krát mě napadlo to udělat znovu, ale věděl jsem že musím myslet pozitivně. Je pravda, že jsem trochu i duchovně založený...takže něco mi i pomohlo. Ale jak říkám. Začal jsem být na sebe tvrdý... už žádná sebelítost, chceš zemřít tak zemři smrti čelem. Dost mi to pomohlo. Ale byla to dlouhá cesta.

Jestli chceš zemřít poradím ti jak to udělat. Nech všeho, vem foťák a odjeď do ciziny, tam kde smrt řádí denně. Jdi zadarmo pracovat do Afriky, nebo se dostaň do Iráku, Sýrie, Afghánistánu a foť... tehdy poznáš pravou hodnotu života a možná i zemřeš. Ale pokud přežiješ, už nikdy nebudeš přemýšlet o sebevraždě. Poznáš jiný svět, a možná pochopíš proč je lepší i žít. Ať se smrt trápí než tě dostane.

dobrá odpově´d...

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Zkus to prakem.

doplněno 22.06.14 17:45:

Každá sebevražda je jen projevem slabosti a neschopnosti řešit peoblémy.

dzordz*

Tohle není vůbec pravda.

Praivo už nahoře uvedl jeden hezký citát, tak přidám další:

"Existuje než jeden skutečně vážný filozofický problém, a tím je sebevražda. Rozhodnout, zda život stojí nebo nestojí za to, abychom ho žili, znamená zodpovědět základní filozofickou otázku." - Albert Camus

doplněno 23.06.14 17:27:

A ohledy na ostatní.. život každého patří jemu samému, ne ostatním ani státu.

No a když se na to podíváte z hlediska ekologie, prakticky není nad čím uvažovat.

tachosh
hodnocení

0x
Ja jsem toho nazoru, ze clovek, ktery, tak jak tvrdi tazatel, je sam, nema co ztratit, nikoho po sobe nenecha, takovy ma neuveritelne moznosti. Odcestuj, nech se najmout na lod, jed nekam, kde to potrebuji a pomoz jim postavit dum za nocleh a kus zvance. Smrt neni reseni. Jen prehodis svuj problem na jine...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]