Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřeboval bych radu. Hledám nějakou dobu to, v čem jsem dobrý. Přemýšlel jsem a pátral v minulosti. Pak mě začaly napadat různé věci, s kterými jsem přispěl dobře ostatním a které mě bavili. Otázka ale je, jak to nazvat. Když jsem studoval dálkově jeden technický obor - docela těžký, tak jsem sám od sebe zbíral informace od učitelů, přednášky, prezentace (powerpoint na danou problematiku) atd..a dával to na společný e-mail. Odpovídal jsem na spolužácích na dotazy. A spolužáci byli rádi, že mě mají. Mě zase toto bavilo a tím jsem se dokázal i nějak seznámit s učiteli. A hledat kontakty...
Co mě baví v práci je prostě akce. Lítat po provozech a stavbách a zařizovat. Jezdit po veletrzích a hledat za dobré finanční peníze různé alternativy s tím, že bude zachována i technická stránka věci. Dokážu občas vidět i věci které bych udělal jinak, a chtěl bych je navrhnout, ale vedení mi už několik krát kdysi řeklo, že se mám starat o svou práci a nezasahovat do struktury...
Jde mi ale o to, jak takovou osobnost specifikovat?
Jak by jste takového člověka specifikovali vy?
Je to technický manažer - člověk který je schopen vést firmu, lidi a chápe i technické věci (ja to vidím takto...)
nebo by jste takového člověka nazvali jinak.?
Dobrý den, snílek, vizionář, futurista, aktivní manažer a technik, technický aktivní manažer.
Vyberte si - ani jedno označení nemyslím hanlivě. Zdravím!
doplněno 17.06.14 11:23:Píšete, že máte schopnost hledat i jiná řešení, která jiní nevidí - že by nový Jobs?
doplněno 17.06.14 11:35:No, ale to je přeci klasika. Znáte vedoucího, který chce slyšet od podřízeného kritiku? Tedy, tak, aby ji dokázal přijmout a ještě se po rádci nevozit? Jedině se svěřit někomu, komu firma patří a je hodně vysoko - pokud se k takovému člověku dostanete. Ten by mohl pochopit Vaše návrhy, protože budou pro něho ziskové. Jinak si můžete stěžovat asi jen u odborů .
v pohodě. Potřebuji slyšet alternativy různých lidí. Co ve vás způsobilo, že jste použil i tato označení: "snílek, vizionář, futurista"
děkuji za odpověď
asi myslíte tuto větu.
"Dokážu občas vidět i věci které bych udělal jinak, a chtěl bych je navrhnout, ale vedení mi už několik krát kdysi řeklo, že se mám starat o svou práci a nezasahovat do struktury..."
Je to jednoduché, vidím že dotyčný vedoucí třeba na svou pozici nemá vlohy a vyloženě se trápí. Nebo vidím, že schází marketing a reklama která je základem k úspěchu. a další jiné věci. Vedení mi řeklo, že nemám zasahovat a strat se do věcí do kterých mi nic není. A ostatní vedoucí pod jednatelem, mi řekli ano ale nemají chuť nic měnit.
Špatně jsem v dotazu na začátku koncipoval danou větu.
Tyhle věci nejlíp přímo s majitelem, přijít s jasnou a přehlednou představou kde budou vidět výhody a nevýhody řešení.
Ovšem často je i majitel arogantní hlupák a lepší je držet hubu a krok a nechat to běžet bez snahy o změnu... To je život a je těžké odhadnout kdy je lepší navrhnout změnu a kdy do toho nevrtat. Taky o možnostech zbytečně nemluv - tobě řekne že je to hloupost a pak to prodá jako svůj nápad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.