Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bodnuti včelou

Od: ruzenka04* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Dnes mě bodla včela a zitra máme jit na křtiny. Tak jsem zvědavá co budu dělat. Noha pomalinku stále otéká. Dala jsem cibuli fenistil kapky. Zatim žádné sklidněni nic se nekoná. Nemáte někdo zkušenost co na to dát. A hlavně jak dlouho to může trvat. Bolest se dá vydržet ale tim jak je to oteklé tak se mě blbě chodi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se, jestli Vám tam nezůstalo žihadlo. A nějaké ochlazování proběhlo?

Někdo doporučuje přikládat na otok pytlík mražené zeleniny - on pěkně přilne a chladí. No, ale zítra už to musí být lepší. Zdravím!

hodnocení

0x

Asi máte citlivější reakci. Skočte do lékárny v některém supermarketu a kupte DITHIADEN. Užijte podle příbalu a nohu chlaďte. Bude to dobré. Nepít alkohol! *stop*

ruzenka04*
hodnocení

.NŠTĚSTI. Děkuji Už jsem měla fenistil kapky. Tak nevim jestli se to může kombinovat. Dithian doma máme mě už dlouho nic krom komára neštiplo. A nic mě neotikalo.

hodnocení

0x

Už je sice ráno, ale chtělo to na noc ledový obklad, nejlépe utěrku namočenou ve vodě s octem. Ten uklidňuje. Na to igelit, suchý ručník. Občas měnit.

Myslím si, že druhý den už budete z nejhoršího venku, noha začne svědit, ale pomalu se to bude uklidňovat. Stejně budete mít jistě sukni, nebude to moc vidět. Horší by bylo štípnutí do obličeje. A také nebezpečnější.

Tak si užijte pěkné křtiny, já jdu zase za chvíli péct svatební koláčky. *:)* Jaga.

ruzenka04*
hodnocení

.ddobrý den. Tak snad se vám svatebni koláčky povedli. Moje noha dobrá neni. Mám ji jak papuč. Museli jsme i ze křtin dřív.Normálně do večera. Můžu být rada že jsem mohla být na obřadě a na obědě. Kdybych věděla co je ještě normálni a kdy už ne že bych zašla na pohotovost aby mě dali protijed. Jsem ženská tak bych měla něco vydržet. Zatim jsem nedočkava a nervozni.

vcelar

Kdyby jste byla alergická,už by Vás dávno odvezlo áro a dostala byste adrenalinovou injekci.Nemáte jen dost protilátek proti včelímu bodnutí jako většina lidí.Málo Vás bodají. :D Otok zmizí. Nejlepší je toto chladit občas pod ledovou vodou případně přikládat led. Nahrne se tam krev a rychleji rozředí jed.Připtravte se,že Vás to pak bude ještě svědět. Příští bodnutí už tak dramatické třeba nebude. :) Mám doma 12 včelstev a žihadla už ani nepočítám.

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji. Máte pravdu už to pořádně svěd. Taky jsem to udělala špatně Já si tam ten jed pustila že jsem žihadlo chytla a vytáhla, měla jsem seškrábnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]