Tepelná úprava ovoce - úbytek minerálů?

Od: Datum: 14.06.14 19:29 odpovědí: 1 změna: 14.06.14 19:36

Pokud se upravuje ovoce, např. zavařováním, snižuje se hodnota vitamínu C ale také dalších vitamínů. Jak je to ale s úbytkem minerálů? Při tepelné úpravě by podíl minerálů měl zůstat stejný, ne? Nemůže se přece vypařit je tak...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hm®
Datum: 14.06.14 19:36
avatar

Minerály samozřejmě zůstanou v původním množství. Co by se možná mohlo změnit, je chemické složení látek obsahujících ty minerály. Ale významná změna to asi nebude (můj názor), protože ta změna teploty je hodně malá.

Ohodnoceno: 3x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.