Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Tepelná úprava ovoce - úbytek minerálů?

Od: milanp® odpovědí: 1 změna:

Pokud se upravuje ovoce, např. zavařováním, snižuje se hodnota vitamínu C ale také dalších vitamínů. Jak je to ale s úbytkem minerálů? Při tepelné úpravě by podíl minerálů měl zůstat stejný, ne? Nemůže se přece vypařit je tak...

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hm*
hodnocení

3x

Minerály samozřejmě zůstanou v původním množství. Co by se možná mohlo změnit, je chemické složení látek obsahujících ty minerály. Ale významná změna to asi nebude (můj názor), protože ta změna teploty je hodně malá.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]