Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyně ví o zásnubách

Od: s9 odpovědí: 8 změna:

Ahoj..

Chci vás požádat o radu nebo možná o trochu povzbuzení - přeberte si to, jak chcete, protože nevím, co mám dělat.. Rozhodl jsem se, že se zasnoubím s přítelkyní, takže jsem vybral prstýnek a nadšeně o tomhle všem pověděl kamarádce, které jsem hodně důvěřoval. Čekal jsem dlouho dobu na nějakou příležitost a až vše pořádně promyslím k dokonalosti, abych ji mile překvapil a ona mi řekla své "ano". Jenže dneska jí to ta kamarádka všechno řekla, takže jsem přišel o možnost překvapit mou přítelkyni a tak nějak jsem přišel o smysl a potěšení z toho všeho.. Navíc mi štve, že ta kamarádka je proti mé přítelkyni dost zaujatá, čehož jsem si ale bohužel všiml až poslední dobou..

No.. Nicméně tedy nevím, jak pokračovat, protože mi přijde, že teď ať vymyslím cokoliv, tak to přítelkyně pozná, protože to bude očekávat a nebude to už žádné překvapení.. Zároveň nevím, jeslti má dál smysl se bavit s touto kamarádkou a ještě ji nějak udobřovat s přítelkyní nebo se na to všechno vykašlat.. Co myslíte? Co byste dělali na mém místě?

Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

A pak se říká o ženských, že to jsou drbny. A co jsou chlapi? Proč jste o tom kamarádce říkal, když to pro Vaši dívku mělo být překvapení?

Věřte, že cokoliv komukoliv svěříte pod hrozbou nejpřísnější tajnosti, stejně se to dostane mezi lidi. Zvláště, když děvčata se příliš v lásce nemají - "a tak já jí to najust řeknu."

S tou kamarádkou bych, být Vámi, přestala kamarádit. Pozdravit ji a dost.

A to zasnoubení odložte. Vaše dívka si bude myslet, že to není pravda, že se kamarádka jenom zbytečně vytahovala. Za půl roku, až kapánek pozapomene,můžete to uskutečnit.

A pokud budete chtít ještě někdy vykládat nějaké tajemství, našeptejte to jen do staré vrby. I tak se to provalí. ˇPokud mi nevěříte, přečtěte si báseň K. H. Borovského Král Lávra. *:)* Jaga.

s9
hodnocení

Myslím, že nejsem ani první ani poslední, kdo o plánovaných zásnubách řekne někomu, komu věří.. Bavím se s ní desítek let a nikdy nic, takže jsem vážně nečekal, že řekne zrovna tohle. A myslím, že zrovna většina chlapů takové věci říká svým blízkým kamarádům, aby je pak mohli případně požádat o menší pomoc. Sám jsem musel toto tajemství držet u mých dvou kamarádů.. Ačkoliv máte pravdu, že nechávat si tyto věci pro sebe a maximálně jen v okruhu rodiny, je nejlepší a kdybych jí to neřekl, tak mám klid. A holky se spolu dříve bavily v pohodě, ale nějak to odeznělo, což jsem zjistil až po delší době, jak už jsem psal.

Jinak dělat mrtvého brouka bude v tuhle chvíli nejlepší.

A Krále Lávru jsem četl... :) Dokonce jsem ho měl na seznamu knih k maturitě. :D

hodnocení

2x

Není náhodou vaše kamarádka do vás zamilovaná? Já tam nějak cítím žárlivost... Píšete, že je proti vaší přítelkyni zaujatá, možná jí to "vyslepičila" schválně?

Chápu, že jste z toho otrávený, protože vás připrravila o moment překvapení, ale nenechte si to pokazit. Žádost o ruku je velmi romantická záležitost, určitě něco vymyslíte, aby na to vaše přítelkyně do smrti smrťoucí nezapomněla :) Mnoho štěstí!

s9
hodnocení

Nikdy zamilovaně nevypadala, ale teď mě tak nějak napadl důvod, proč by se spolu možná přestaly bavit.. No, doufejme, že to tak není.

Snad to do budoucna už nějak klapne, děkuji. :)

vlasatec*
hodnocení

2x
Vymyslel bych pár romantických chvilek kde by to mohla čekat ale neudelejte to. Začne si myslet, že jste couvl nebo že to byl drb a pak ji požádejte.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Stejně jako Limoška v tom cítím žárlivost. Pokud jsi rozhodnutý pro snoubenku, tak budeš muset kamarádku odstavit. Natrvalo. Pokud to neuděláš, tak ti dřív nebo později tohle kamarádství nabourá vztah se snoubenkou. Takže bych nepospíchal, ale spíš přemýšlel.

martinaa*

Přesně tak, z toho čiší žárlivost na kilometr daleko. A "kamarádka" by takový malý podraz nikdy neudělala. Nevěřím tomu, že se prokecla, nejspíš to udělala schválně.

A od takové raději dál, protože bůhvíco vymyslí příště.

figurek*
hodnocení

1x

hmm. Co bych na vašem místě dělal? Přestíral bych, že o ničem nevím. Přítelkyni bych ohromil kyticí a zásnubním prstenem a před kamarádkou bych o svých soukromých věcech jednou provždcky mlčel.

Ještě vám poradím co bych na vašem místě nedělal. Nestavěl bych se do pozice spojky mezi dvě ženské, které se navzájem nemusí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]